The Amsterdam Dungeon en een Halloween Dinner Cruise als toetje

Griezelen zoals het hoort, van het begin tot het einde. Dat is wat je meemaakt als je naar The Amsterdam Dungeon gaat. Tijdens de persbijeenkomst was het vooral een verzameling van vrouwen die de ervaringen van onder andere de vroegere VOC te lijf gingen. Bij de verzameling heerst er al een bepaalde sfeer van spanning en sensatie. We weten niet wat ons te wachten staat maar hebben wel allang in de gaten dat de spanning er vanaf zal druipen. Dat alleen al bezorgt menig perscontact in de groep een angstaanjagend gevoel. Ik voel het al aankomen: dat wordt een behoorlijk kippenhok 😉 . En als afsluiter staat er ook nog eens een Halloween Dinner Cruise op het programma…

Lees ook: Alles over Halloween en andere griezelfeesten

The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon levert, aan de hand van een geweldige cast van acteurs, special effects, toneel, decor, scripts en een achtbaan, een unieke, spannende ‘walkthrough’ show die je kunt zien, horen, aanraken, ruiken en voelen. Eindelijk is het zover… de hele groep mag naar binnen. Helaas mogen we geen foto’s en filmopnames maken, maar eigenlijk is dat ook logisch… de highlights van de show moeten natuurlijk aan den lijve ondervonden worden en niet alleen bekeken worden aan de hand van foto’s op internet.

Het is donker binnen en het voelt een beetje bedrukt. Op de grond vind je ‘bloed’ sporen en de geluiden die van veraf tot ons doordringen geven mij een ‘unheimisch’ gevoel. Nu moet je weten dat ik geen liefhebber ben van hele enge films en ook niet van een spookhuis of iets dergelijks. Je mag je afvragen wat ik hier dan eigenlijk doe! We worden als groep door alle verschillende shows heengeleid, mogen zo nu en dan gaan zitten en moeten zo nu en dan blijven staan.

Een zweem van vroegere tijden valt over ons heen. Weet jij hoe de zielenverkopers er vroeger voor zorgden dat ze voldoende nieuwe mensen aan boord van een schip kregen? Ik nu wel. Het toeval wil dat zoonlief er toevallig vorige week een toets over had, maar dit ‘voelt’ ook als vroeger. Nadat we verkocht zijn aan de kapitein van het schip Batavia beleven we hoe het er voor die mensen aan toe ging. De acteurs gaan helemaal op in hun rol wat mij de rillingen bezorgt! Ratten en schipbreuk, we maken het allemaal mee. Ook worden we meegenomen in de martelkamers, ervaren we de marteltuigen die uit eerste hand ‘getoond’ worden en luisteren we naar de akelige verhalen van toen. Gebracht op een manier die je niet meer zal vergeten!

Griezelig, grappig én leerzaam

Na de uiteindelijke heksenverbranding waarbij een van ons op de brandstapel komt (yes, ik ben het niet) zijn we bijna aan het einde gekomen van een leerzame maar tegelijkertijd griezelige en humoristische voorstelling. Die zal bij mij meer blijven hangen dan welk geschiedenisboek dan ook. Het is dat zoonlief nog te jong is (net 9) maar anders was het een uitstekende aanvulling geweest! De adviesleeftijd is overigens vanaf 10 jaar, maar natuurlijk scheelt dat per kind. Bezoek de website van the Amsterdam Dungeon om een gevoel te krijgen bij wat je mee gaat maken en je weet of dit iets voor je is. Hou jij van lekker griezelen? Overigens is er niets mis met een beetje grensverleggend zijn… dat heb ik wel gemerkt!

Halloween Dinner Cruise

Ontspanning na inspanning zeggen ze altijd toch? En dat hebben we geweten. Zo spannend als de walkthrough was bij the Amsterdam Dungeon, zo ontspannen was the Halloween Dinner Cruise. In dezelfde sfeer -met een toepasselijke maaltijd- nog even ontstressen. En genieten van Amsterdam by night. Een spooky 3 gangen diner met gerechten die spannende sfeer oproepen, maar gelukkig allemaal van ‘normale’ ingrediënten gemaakt zijn doet onze honger stillen. We bijten de kop af met een subliem passend ‘voor’ voorafje en sluiten af met een heksenhoed. Ondertussen maken we de Amsterdamse grachten meester in een rondvaartboot van Holland International. We kijken naar de prachtige grachtenpanden èn worden verder meegenomen worden in het verhaal door op de boot aanwezige acteurs.

Ik mag wel zeggen dat we een top avond hebben gehad. De moeite waard voor iedereen die van een beetje ongewoon, een beetje griezel en heerlijk eten houdt! Wil je een Dinner Cruise reserveren? Kijk dan even op de website. De Halloween Dinner Cruise was helaas een tijdelijk evenement, maar ook een dinner cruise zónder gegriezel op de Amsterdamse grachten is een aanrader!

  

3 gedachten over “The Amsterdam Dungeon en een Halloween Dinner Cruise als toetje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven