The Body Shop goes Banana met shampoo en conditioner!

Dat bananen gezond zijn, dat weten we inmiddels wel. Werden we vroeger ‘overvoerd’ met waarschuwingen dat je dik wordt van banaan, tegenwoordig zijn we wat milder voor dit fruit. En daar ben ik blij om! Ik hou van banaan <3 . Jij ook? Probeer dan eens The Body Shop Banana shampoo, The Body Shop Banana conditioner of het hair mask van deze productlijn. En nóg beter… alledrie! Ik mocht ze de vorige keer dat ik bij het pr bureau was meenemen. En natuurlijk heb ik ze uitgeprobeerd. Als rasechte bananenliefhebber vertel ik je wat ik ervan vind.

The Body Shop Banana review

Het klinkt misschien een beetje vreemd om banaan in je haar te smeren. Maar zo raar is dit helemaal niet. Als je weet hoe gezond banaan is, dan kan je je ineens ook veel beter voorstellen dat dit misschien ook voor je haar goed kan zijn. The Body Shop Banana lijn is in ieder geval bedoeld voor normaal tot droog haar.

the body shop banana hair mask

Banaan gezond

Bananen bevatten (vrij veel) kalium, fosfor, ijzer, zink, vitamine C en foliumzuur. Het mineraal kalium speelt een belangrijke rol bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. Maar daarnaast zorgt kalium ook voor een goede vochtbalans!

En die laatste komt uitermate goed van pas. Niet alleen bij mij, maar bij veel andere vrouwen die momenteel meegaan in de trend van kleurrijke en platinablonde lokken. Of dat prachtige grijs wat ik ook zo koel vind! Want ook al ga je naar nog zo’n goede kapper… je haar wordt er wel wat droger van en verdient dus de beste verzorging. Met bananen!

the body shop banana shampoo

The Body shop Banana shampoo

De shampoo wordt verrijkt met bananenpuree uit de biologische Community Trade uit Ecuador, is 100% vegetarisch en bevat geen siliconen. Wel bevat deze shampoo wat Benzyl Alcohol, welke zo ongeveer in het midden van de ingrediëntenlijst prijkt. Niet volop aanwezig dus (anders zou deze eerder in de ingrediëntenlijst genoemd worden), maar wel belangrijk om in de gaten te houden. Dat dit ingrediënt toegevoegd wordt is op zich niet zo vreemd, het verlengd onder andere de houdbaarheid van The Body Shop Banana shampoo.

Als je wat meer wilt weten over alcohol in huidverzorgende producten, lees dan dit blog even, die helpt je goed op weg! De geur van deze shampoo is in ieder geval fantastisch. Een heerlijke subtiele bananengeur. En je hebt maar een klein beetje nodig om het te laten schuimen.

Heb je een heel gevoelige huid, dan is het wellicht uitkijken met het ingrediënt Sodium Laureth Sulfate welke wel aardig vertegenwoordigd is in de ingrediëntenlijst van deze Banana shampoo. Dit ingrediënt wordt gebruikt om een product te laten schuimen. Want tja… wie wil er nu een shampoo of doucheschuim die niet schuimt…

Tip: Ook dit ingrediënt vind je dus in heel veel haar- en huidproducten terug. Een goede stelregel die je aan kan houden om te testen of dat een product met dit ingrediënt te heftig voor je is: als je huid strak aanvoelt na het wassen, dan is het product te heftig voor jou.

Ik vind The Body Shop Banana shampoo heerlijk, dit product is voor mij een uitstekende match. Mocht jij twijfelen… probeer dan bijvoorbeeld eerst de kleine verpakking van dit product. Je hebt al 60 ml voor € 3,00 dus dat is een mooie manier om uit te proberen.

Je vindt deze shampoo bij The Body Shop voor € 7,00

The Body Shop Banana conditioner

Deze heb ik zelf niet ontvangen en dus ook niet voor je kunnen testen. Ik verwacht dat de geur soortgelijk is aan die van de shampoo, maar zeker weten doe ik het dus niet 😉 . De reviews op de site van The Body Shop zelf zijn wisselend. De een is er echt enthousiast over en de ander geeft aan er niet veel van te merken.

De Cetearyl Alcohol die in de conditioner zit is in ieder geval een type alcohol die vocht in je huid en haar vasthoudt. Dat deze toegevoegd is, is in dit geval dus helemaal prima!

Je vindt deze conditioner bij The Body Shop voor € 7,00

the body shop banana haarmasker

The Body Shop Banana hair mask

En dan mijn favoriet <3 , het haarmasker van The Body Shop Banana lijn. Alleen al van de geur word ik heel erg blij. Subtiel, maar wel echt bananen. Verwerkt in een dikke romige substantie, mmm.

Ook in dit haarmasker vind je weer de biologische bananenpuree uit Ecuador welke is aangevuld met paranotenolie uit Peru. Helemaal veganistisch is dit haarmasker zonder toegevoegde siliconen of minerale oliën waar ik pas nog over schreef met het onderzoek naar veilige lippenbalsem.

Mijn krullen willen nogal pluizen en ik bemerk door het gebruik van dit haarmasker dat dat echt wat minder wordt. Daarnaast glanst het mooi na gebruik. Eens per week probeer ik dan ook even een momentje voor mezelf in te plannen om mijn haar te verwennen met dit lekkere masker.

Wel vind je onderaan in de lijst van ingrediënten nog wat Isopropyl Alcohol, maar gelukkig niet sterk vertegenwoordigd. De aanwezige glycerine is in ieder geval lekker hydraterend, dus dat is een dikke plus!

Je vindt dit haarmasker bij The Body Shop voor € 15,00

Heb jij een van deze The Body Shop Banana producten al gebruikt? En zo ja… wat vond jíj ervan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven