the Body Shop British Rose, een lijn om fris de dag mee te beginnen!

The British Rose lijn van de Body Shop is een productlijn die gemaakt is van rozen die speciaal voor de Body Shop gekweekt worden. Een rozengeur klinkt misschien een tikkie ouderwets, maar gezien de subtiele geur die deze productlijn heeft vind ik dat alles meevallen.

British Rose van the Body Shop

Het is absoluut geen zware geur en wat dat betreft voor mij uitermate geschikt om de dag mee te beginnen. Ik hou er niet van om me onder te dompelen in hele zware geuren, dus lekker douchen met een subtiel geurtje heeft bij mij voorrang op al het andere.

En wie wil zich nu niet onderdompelen in rozen? Of in ieder geval in de geur ervan 😉 . Rozen zijn immers nog steeds de meest geliefde bloemen. En dat is uiteraard niet voor niets. Rozen stralen liefde en romantiek uit. Krijg je een bos rozen van iemand, dan voelt dat toch anders dan een bosje gemixte bloemen, nietwaar?

De British Rose producten in de lijn

Het extract van rozenbloesem wordt geroemd vanwege de hydraterende eigenschappen en het verfrissende effect op de huid. Het zit dan ook verwerkt in alle producten in de British Rose lijn, en dat zijn er nogal wat. De producten lopen van handverzorging tot douchegel en van body butter tot prachtige giftsets. Daarnaast is er een make-up palette in het assortiment opgenomen.

british rose, the body shop, shower gel

British Rose shower gel

Zelf heb ik de British Rose Shower gel geprobeerd die in een handige knijpfles zit. Je hebt maar een klein beetje nodig om heerlijk te ruiken.

Tip: Wil je de showergel lekker over je hele lichaam goed laten schuimen dan kan je het ook op een fijne douchepuff doen in plaats van in je handpalm.

british rose, the body shop, gel scrub

British Rose gel body scrub

Je hebt body scrub en body scrub. Mijn voorkeur gaat uit naar een body scrub die in een gelvorm aangeboden wordt, zoals deze van the Body Shop. Dat vind ik in het gebruik net wat makkelijker en vooral ook fijner dan een ‘dikke brij’ body scrub.

De British Rose gel bodyscrub schuimt door de gel licht op. Met zachte draaiende bewegingen scrub je lekker alle dode huidcellen van je lichaam. Zo mild in het gebruik dat een paar keer per week gebruiken geen probleem is, en uiteraard met de frisse rozengeur! Ook super leuk om cadeau te geven!

5 dingen die je waarschijnlijk niet wist van rozen

 • Het verhaal gaat dat Cleopatra de vloer van haar paleis met rozen liet bedekken voordat Mark Antony haar een bezoek bracht. Daar komt dus het gebruik van het strooien van rozenblaadjes vandaan!
 • De Engelsen hebben de roos benoemd tot hun nationale bloem.
 • Ook in de Middeleeuwen werden rozenblaadjes al gebruikt vanwege hun geur en werking. De rijkere klasse baadde in water met rozenblaadjes en rozenolie.
 • Dat rozenolie aan geneesmiddelen toegevoegd werd om de bittere smaak te maskeren, dat wist je vast niet. Pas later ontdekte men dat rozenolie geneeskrachtige eigenschappen bezit en ook daarom toegevoegde waarde had.
 • De grootste roos die ooit is gekweekt, was er eentje met een diameter van meer dan 80 cm! Een roze roos, gekweekt door Nikita K. Rulhoksoffski uit San Onofre in Californië.

Winactie met producten uit de British Rose lijn van the Body Shop

Naast dat ik zelf een aantal producten heb uitgeprobeerd wil ik er ook graag wat weggeven aan een van onze lezeressen. We kunnen hier wel altijd alles zelf houden, maar dan staan de badkamer kastjes snel vol. Daarnaast vind ik het ook leuk om jullie te verwennen 😉 .

Wat geef ik weg?

british rose, the body shop, bath foam

The body Shop British Rose Bath Foam

Een heerlijke bath foam met dezelfde subtiele rozengeur waarvan je maar een kleine hoeveelheid in je badwater hoeft te gieten. Even doorroeren om op te laten lossen en je waant jezelf als Cleopatra in het oude Egypte!

Tip:Doe de badkamerdeur op slot zodat je echt even een momentje voor jezelf hebt 😉

british rose, the body shop, body butter

British Rose body butter instant glow

De body butter van deze productlijn is een pot vol (maarliefst 200 ml!) met lekkere romige crème die goed smeerbaar is. Je voedt, beschermt, verzacht en hydrateert je huid. Daarnaast draagt het niet voor niets de term ‘instant glow’. Hij laat een subtiele glans achter op je huid zonder glitter.

Wil jij deze 2 producten graag in je badkamer hebben staan om uit te proberen? Laat een reactie achter en tag iemand op Facebook die deze producten ook graag zou willen proberen.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Dit vind je denk ik ook leuk:

30 gedachten over “the Body Shop British Rose, een lijn om fris de dag mee te beginnen!”

 1. Ik ben gek op de producten van the body shop . Deze lijn ken ik helemaal nog niet maar ik ben erg nieuwsgierig .
  Klinkt heerlijk dus ik doe graag mee.

  Groetjes,

  Cheyenne Jansen

 2. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ik doe heel graag mee !!, zou de producten graag willen gebruiken, ben er erg benieuwd naar !!.

  Groetjes Anneliese

 3. Geweldig wat heerlijk om met deze fijne geurende producten je eigen even terug te trekken in de badkamer en je eigen heerlijk hiermee te verwennen. Doe heel graag mee om kans te maken!!

 4. Lijkt me erg lekker! Ik doe mee voor mijn zusje, zodat ze zichzelf ook kan verwennen in de kraamtijd als ze straks is bevallen!

 5. wauw wat een heerlijke winactie van Mamsatwork , Ik doe heel graag mee ! Volgende week beginnen ze aan mijn badkamer die word er helemaal uit gesloopt en krijg ik een splinter nieuwe . Het is wel 2 weken afzien maar dan heb ik weer een prachtige badkamer , ik wil deze the Body Shop British Rose heel graag in mijn nieuwe badkamer hebben staan ! Lekker fris de dag mee te beginnen!

 6. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Altijd al een fan van the Body Shop geweest, maar deze geur ken ik nog niet. Ik ben gek op rozen, dus omring mij graag met deze producten van de British Rose lijn van the Body Shop. Ik weet zeker dat mijn dochters het ook heerlijk vinden.

 7. Mijn zusje en ik hebben allebei samen met onze vriend een huis gekocht!
  Wij hebben vorige week al de sleutel gekregen en zij vandaag 🙂
  We zijn allebei hard aan het klussen en verven, dus we worden lekker vies!
  Ik zal mijn zusje op facebook taggen, want zij is ook gek op de producten van The Bodyshop 🙂

  Liefs Lisa

 8. Vroeger had ik een tante die altijd naar rozen rook en dan dacht ik: dat wil ik later ook… Maar vaak koop ik maar iets. Misschien is dit ’t moment om alleen nog maar rozenproducten te gaan gebruiken!

 9. Lijkt mijn heerlijk voor onder de douche of in bad. Ik ben gek op rozen geur en zo’n mooi pakket zou echt een heel leuk cadeau zijn voor de feestdagen

 10. Rozen zijn mijn lievelingsbloemen. Badderen in een rozenbad lijkt mij geweldig! Heerlijk zeg! Ik doe mee via Facebook en hoop op een beetje geluk!

 11. Dat klinkt echt super lekker, een bad vol rozen….het toppunt van romantiek! En laten wij nu een bad hebben waar we samen in kunnen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven