the Green Happiness, recepten en dagmenu’s voor 50 dagen

The Green Happiness, het klinkt hemels. Nee, je leest het goed. Geen 50 shades of Grey (ook leuk) maar 50 days of the Green Happiness. Alhoewel seks ook zeker niet uit te vlakken valt als het gaat over afvallen, blijkt gezond en verstandig eten toch echt op nummer 1 te staan als je dat wilt bereiken 😉 . Het advies om rode wijn te drinken volg ik ook al langer op, maar lijkt toch niet helemaal het gewenste effect te hebben voor mij, dus op naar 50 days of Green Happiness om eens verder te bekijken wat dat doet.

the green happiness

The Green Happiness, get in shape

Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind het idee an sich een verademing. Niet alleen een boek met recepten, maar júist ook met de hele boodschappenlijst erin. Ik hoef dus niet langer na te denken over wat ik in huis moeten halen, want dat heeft the green happiness voor mij al gedaan!

Met het oog op de zomer die in rap tempo nadert wordt het voor mij hoog tijd om weer even de zaken een beetje ‘op orde’ te stellen. Niet dat ik anders niet gezond eet, dat doe ik wel hoor, maar toch mis ik het beoogde effect. Zeker 4 keer per week start ik de dag bijvoorbeeld met een groene smoothie. Ik val alleen niet af helaas. Heel frustrerend vind ik dat zelf en ik hoor mijn weegschaal gewoon denken… ‘loser!’

Online te vinden:

Weegschaal werkt niet meer mee

the green happiness

Of dat het nu met de vervroegde overgang te maken heeft of met iets anders, ik kan er de vinger niet op leggen. Maar feit blijft dat de wijzer op de weegschaal niet meer naar beneden gaat. Het wordt dus tijd voor een beter plan. Een plan waarmee ik vooruit kan en mezelf na afloop weer in bikini durf te laten zien. Zoiets heb ik in gedachten. En als ik her en der lees wat gebruikers roepen over deze eetmethode, dan zou dat moeten lukken! En voor de zekerheid heb ik ook de 5 minute shaper weer van zolder gehaald, want daar heb ik al eerder hele goede resultaten mee behaald (en spierpijn in mijn buik 😉 ). Ik heb nog een week of 8 volgens mij dus met een beetje inzet moet ik best een eind kunnen komen denk ik zelf. Wat denk jij?

The Green Happiness recepten

Ik had het hierboven al over een eetmethode, in plaats van een dieet, want dat is het naar mijn gevoel niet. Schrijfsters Merel en Tessa (twee bloedmooie vrouwen) streven een gezonde eetgewoonte na. Ze hebben na hun opleiding voeding en diëtetiek daar hun eigen ‘sausje’ van gemaakt. Een ‘sausje’ wat bestaat uit zoveel mogelijk groente, uiteraard fruit, maar ook gewoon uit koolhydraten. Het zijn juist de dierlijke producten die ze zoveel mogelijk proberen te vermijden. Vlees, kaas, ei, vis. Of in ieder geval met mate eten en altijd later op de dag, niet al in de ochtend of middag.

tip: het recept van de bountylolly’s van the Green Happiness staat online bij de Allerhande.

Je kan ook gewoon losse recepten maken natuurlijk

Inmiddels ben ik zelf al een aantal gerechten verder (gewoon alvast wat geprobeerd) en ik moet zeggen dat de smaak van de gerechten me uitstekend bevalt. Wat ik zelf wel lastig vind is het volgende. Er staan toch wel zaken op de boodschappenlijstjes die ik niet bij ons in de buurt kan krijgen. Ik heb inmiddels een online reformwinkel gevonden waar ik dat soort zaken kan bestellen. Zo loop ik me niet iedere keer suf te zoeken in de plaatselijke supermarkt! En daarnaast moet ik natuurlijk nog leren dat ik ook met wat vervangers kan werken als ik een recept uit de the Green Happiness maak. Een heerlijk bijgerecht is in ieder geval de doperwten puree die ik onlangs gemaakt heb. En super gezond!

Een paar van mijn favoriete recepten zal ik binnenkort met je delen, maar ik kan je in ieder geval al verklappen dat ik mijn favoriete ontbijt ontdekt heb in the 50 days of Green Happiness… half baked oats. Ik had er al wel eens over gehoord, maar het leek me niets. Het ziet er uit als een ranzig prutje, maar het blijkt uiteindelijk mega lekker te zijn! Zo ook een hele frisse spinaziesalade. Zit bijna niets in, maar lekker!

Ik hik alleen nog heel erg tegen het 50 dagen concept aan, vooral omdat er zoveel onbekende dingen in staan die ik ongetwijfeld wel lust, maar waarvan het maken ervan me wat teveel ‘moeite’ gaat kosten denk ik. Wie doet er mee?

Ik heb namelijk nog een boek liggen voor iemand die hier ook graag mee wil kennismaken. Wil jij dit boek ontvangen? Deel dan dit bericht via onderstaande social media en vertel waarom jij hiermee aan de slag wilt. De actie loopt tot 22 mei 2016. Deze actie is inmiddels verlopen.

Ik ga eerst maar weer eens een lekker bananenbrood bakken 😉 . Keep you posted!

Andere interessante artikelen over gezond eten vind je hier:

30 gedachten over “the Green Happiness, recepten en dagmenu’s voor 50 dagen”

 1. Klinkt goed! Ik was een lange tijd erg ziek (na bevalling) en ben nu niet meer zo fit. Mijn voedingspatroon heb ik wel verandert (meer biologische groenten &fruit) maar blijkbaar is het niet genoeg. Dit boek zou misschien een verschil kunnen maken. Deze leuke actie heb ik op Facebook en Twitter gedeeld.

 2. Leuke actie! Ik zou heel graag mee willen doen met deze actie.
  Ik ben chronisch ziek en heb daardoor last van rest klachten. Ik zou heel graag willen kijken of plantaardige voeding daarin verschil kan maken voor mij. ( ze zeggen van wel, maar wil het graag zelf ervaren). En daarnaast vind ik het ook een hele mooie uitdaging voor mezelf.
  Liefs Liselotte

 3. Avatar foto
  Lin van de Werf

  Dit klinkt goed! Ik ben er in ieder geval erg nieuwsgierig naar geworden. Ik heb nog heel wat kilo’s te gaan voordat ik op mijn streefgewicht ben en doe absoluut niet aan (strenge) diëten want dat is niet vol te houden. Alles eten, maar dan met mate. Dit heeft maandenlang geresulteerd in gewichtsafname maar sinds een aantal weken blijft ik hangen. Daarom zou ik graag dit boek willen winnen. Een nieuwe methode met nieuwe producten en recepten, een nieuwe boost om nog meer kilo’s te verliezen en nog gezonder en fitter te worden.
  Groetjes Lin

 4. Avatar foto
  Saskia van de L.

  Het voornemen voor 2016 was om gezonder te leven, en daar hoorde natuurlijk ook het stoppen met roken bij. De sigaretten kan ik tot nu toe weerstaan, maar helaas ben ik wel ontzettend aangekomen en houden mijn kilo’s zoveel van me dat ze absoluut geen afscheid van me willen nemen. Omdat weer beginnen met roken mij nu niet de beste optie lijkt, zou ik toch dit boek eens willen proberen

   1. Avatar foto
    Saskia van de L.

    Hoi Joyce, even een update.. We (= manlief en ik) zijn nu een aantal weken onderweg met de green happiness, En ondanks dat we ons niet houden aan de weekmenu’s en we sommige gerechten gewoon helemaal niet maken (zoals pompoen in de zomer) is er – op 2 ons na 🙂 – al 5 kilo minder van mij en gaan we rustig door met deze andere manier van eten.
    Wil je dus nogmaals heel erg bedanken voor het boek!

 5. Avatar foto
  Sandy van der Kolk

  Ik maak graag kans op het boek, want ik probeer zelf ook al om steeds meer dierlijke producten uit mijn menu weglaten en ik moet hoognodig nog eens wat kilo’s kwijt en kan wel wat steun gebruiken

 6. Avatar foto
  Barbara Beun

  Ik ben net samen met mijn man en dochter aan het afvallen, hard nodig bij ons allemaal. En we willen graag gezond eten dus dit zou weer extra motiveren en ideeën geven.

 7. Via Pinterest gedeeld (opgeslagen op mijn bord food&co, pinterestnaam: Daan Cee), maar ik wil het niet zelf winnen, want ik heb al een exemplaar waar ik heel erg enthousiast over ben en nog dagelijks gebruik, lees en inspiratie uit haal. Ik zou het graag aan mijn vriendin Susan geven (niet op social media te vinden) haar gezondheid laat op het moment erg te wensen over. Met een druk gezin van 3 kids en veeleisende baan kan ze dat er eigenlijk niet bij hebben. Misschien kan ze er wat inspiratie en motivatie uithalen! Zal ook nog even kijken of ik dit via instagram kan delen… Succes met je 50 days!!

 8. Yes please. Echt overgewicht heb ik niet (ik let er tegenwoordig wel op), maar dat mijn lichaam “in shape” is kan ik nou niet bepaald zeggen. Nog belangrijker: ik vind het zo lastig om gerechten te bedenken die en gezond en lekker zijn. Ik val vaak terug op hetzelfde. Dat dagelijks glas rode wijn (inderdaad, bij mij wel een royaal glas), doe ik ook trouwens. Kost me weinig moeite. ;o)

 9. Avatar foto
  erika van koert

  Ook ik doe graag mee.
  Het lukt me maar niet op de laatste kilo’s kwijt te raken en ondertussen roept mijn lichaam alleen maar om suikers.
  Dit zou een mooie eerste stap naar een gezonder leefpatroon zijn.

 10. Avatar foto
  Claudia de Kok

  Super mooi boek met recepten die ik graag wil ontdekken, hopelijk gezond en wat slanker aan de zomer beginnen

 11. Ik maak heel graag kans…heb het bericht gedeeld op twitter. Na het krijgen van 4 kindjes ben ik nog niet helemaal,in shape. Ik kan ook nog wel een duwtje in de rug gebruiken.

 12. Wil ik, wil ik, wil ik, pretty please! Sinds 1jr kook ik voor t gezin omdat ML verder weg is gaan werken. En ik heb vaak geen inspiratie na een dag hard werken ( zowel op kantoor als tijdens de ochtendspits voor mijn kleuter en peuter als in de vroege ochtend met mijn vier maanden oude baby die borstvoeding krijgt) Daarom graag dit kookboek, gezond voor mijn gezin en gezond voor mij om de laatste zwangerschapskilo”s eraf te krijgen. Daarom wil ik graag in aanmerking komen!

 13. Wow, dat lijkt me gaaf! Heb al het nodige hierover gehoord en gelezen. Mijn lichaam is nog niet geheel bikiniproof, dus alle hulp en inspiratie is welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven