The making of (deel 7), door Hanneke K.

2011 het jaar waar dromen uitkomen (?)

Dat dit een bijzonder jaar is durf ik nu al uit te spreken.

In oktober 2010 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de eerste 10 pagina’s van “Aan de zijlijn…” op het platform van Tenpages geplaatst. Hoe spannend is dat! Ik heb tot 23 februari de tijd om 2000 aandelen à € 5,- te verkopen om door een gerenommeerde uitgeverij te worden uitgegeven. In het begin waren het vooral vrienden en familie die een investering deden in het verhaal. De eerste mijlpaal van 100 verkochte aandelen was dan ook een klein feestje.

Maar toen werd mij ook duidelijk dat ik alles uit de kast zal moeten trekken om die felbegeerde 2000 te gaan halen. In een maand tijd heb ik mijn eigen website gebouwd, een twitter account van het script aangemaakt, een fanpagina op Hyves en een fanpagina op facebook. Dat dit me vele uren slaap heeft gekost kan me werkelijk niets schelen.

Dit was een ongelofelijk leerzame periode en ook hier heb ik erg van genoten.

Commercieel talent

Toen kwam de periode dat ik dus niet alleen vrienden, familie en kennissen durfde te gaan vragen om te gaan investeren, maar ik schrijf tegenwoordig ook alle aandeelhouders op tenpages aan en lokale bedrijven. Niet alles levert meteen iets op maar het ermee bezig zijn is gewoon leuk. Nooit gedacht van mijzelf dat ik zo commercieel zou durven zijn.

En ook dit werd beloond, want ik werd verrast door een grote investering van een onbekende: Joyce van de Pas. Ik wist niet wat me overkwam! Iemand die ik niet ken en die ook het hele verhaal niet kent, stapt zomaar in, vol vertrouwen. Voordat ik daarvan was bijgekomen kreeg ik meteen ook van haar het aanbod om hier op Mamsatwork als gast te mogen schrijven om zo “Aan de zijlijn…” in de publiciteit te zetten. Geweldig om dit soort dingen mee te maken. En ben daar ook meteen aan begonnen met “The making of”.

Meerdere malen per dag ben ik te vinden op tenpages om te kijken wat de stand van zaken is. Iedere mail die ik krijg met de melding dat er weer een aandeel in mijn manuscript is verkocht, maakt mijn hart een sprongetje. Toch leek het even rond de 500 aandelen een beetje stil te vallen. Ik werd er bloednerveus van.

Maar ook daar was al op gerekend door Corry en haar vriendin Melanie. Toen ik eerlijk mijn angsten tegen Corry bekende, stelde ze me gerust dat er een geheim plan in de maak was en ik binnenkort hierover meer zou horen. Wat een energie kreeg ik hier weer van, hoe fijn is het om dit traject niet in mijn eentje te bewandelen maar omringd door zoveel vrienden en familie en ja zelfs de onbekenden die inmiddels aandeelhouder zijn, hebben ook een plekje in mijn hart gekregen.

Geheime missie

Een week later was het dan zover, de onthulling van de geheime missie die zij samen hadden bekokstoofd: Fiene Bracelet. Een prachtige armband speciaal ontworpen voor het verhaal. Hun plan was om deze te gaan verkopen en de marge die overblijft na de inkoop te gebruiken om aandelen in te kopen. Wat een ongelofelijke verrassing was dit zeg! Geloof dat ik die nacht niet eens meer heb geslapen omdat ik vanaf dat moment alleen maar kon blijven denken aan wie ik deze armband zou kunnen gaan verkopen.

Voor de Fiene Bracelet werd ook een aparte account als aandeelhouder op tenpages aangemaakt zodat alle kopers van de armband ook kunnen zien dat het daarvoor wordt gebruikt. De armband werd gelanceerd in december en voor het einde van het jaar was het maximale aantal van 200 aandelen allang bereikt! Niet te geloven.

Corry, Melanie en vele anderen zijn op promotietour gegaan en het resultaat is dan ook boven verwachting.

Ook op mijn verjaardag werd ik verrast door vele mensen die aandelen kochten en ik zo op 1 dag meer dan 100 aandelen rijker ben geworden. Wat een feest! En hoe ongezellig misschien voor de visite, je begrijpt dat de hele dag mijn pc aanstond om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

En zo, met heel veel hard werken van twee superlieve ambassatrices zijn we inmiddels op het aantal van 1361 verkochte aandelen beland. De 2000 komt steeds dichterbij en eigenlijk slaap ik niet meer normaal sinds we op de 1000 zijn gekomen.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is zijn we nu dus benaderd door de KRO om mee te doen in het TV programma Goudmijn. De opnames zijn volgende week en ik kan het werkelijk niet geloven.

Hoopvol begon ik aan het jaar 2011 in zonder te weten dat ik in een lift van positieve energie stapte. Wat een heerlijk jaar!

En voor diegenen die nog niet ingestapt zijn, maar na dit verhaal toch graag mee willen doen…. kijk dan gauw hier en wordt aandeelhouder!

2 gedachten over “The making of (deel 7), door Hanneke K.”

  1. Het jaar waarin dromen uitkomen!
    Op woensdag 26 januari 2011 werd om 21:08 het laaste aandeel verkocht. Mijn boek is een feit en gaat eind dit jaar door een gerenommeerde uitgever worden gepubliceerd!!!

  2. ey meid, geweldig om te lezen dat jouw jaar zo geweldig is begonnen.
    dit boek gaat er komen.
    ik vertrouw er gewoon op.
    kus corine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven