Thea Jurina, working mam van week 32

Mijn naam is Thea Jurina Dijkstra; ben 28 jaar, moeder van zoontje Lukas (bijna 2), zwanger van ons derde kindje, bonusmoeder van 2 jongens (11 en 13) en samenwonend met mijn lieve partner Steven Bakker. Wat betreft werk ben ik zp’er (zelfstandig professional). Mijn site is www.theajurina.nl Ook kun je mij volgen via @theajurina

Ik woon in Leeuwarden, waar ik zowel geniet van het stadse leven als van de rust, ruimte en natuur om me heen.

 

Wat heb ik gedaan

Nadat ik de pabo had afgerond kon ik gelijk aan de slag als onderwijzeres in de bovenbouw van het basisonderwijs. Ik dacht op dat moment dat ik dat voor een hele lange tijd zou gaan doen. Echter na 4 jaar voelde ik meer en meer dat het onderwijs op de reguliere manier niet bij mij past en na het 5e jaar heb ik mijn baan opgezegd en ben ik voor mezelf een praktijk voor begeleiding en coaching begonnen.

Wat doe ik nu

Nadat ik afgelopen januari een miskraam meemaakte, kwam ik op vele vlakken in een stroomversnelling terecht. Zo ben ik bij mezelf nagegaan of wat ik deed nog wel bij me paste en helemaal mijn ding was. Ik ben daarnaast mijn ervaring van de miskraam op gaan schrijven en deze komt binnenkort in een boek uit. Daarbij ben ik videoblogs gaan maken en dit bevalt zo goed dat ik vanaf september start met een proef om aandachts-tv via internet uit te zenden. Ik ga daarin op zoek naar mensen/organisaties en bedrijven die volgens mij bewust de wereld (of zichzelf) extra aandacht schenken. Naast schrijven en video’s maken ben ik ook spreker en voer ik aandachtsgesprekken zowel met particulieren als met ondernemers.

Hoe combineer ik werk en gezin

Balans is het sleutelwoord; waarbij ruimte voor mezelf ontzettend belangrijk is. Zo kan ik, met name nu ik zwanger ben, gerust ’s avonds om 8 uur op bed liggen en vanaf die plek nog wat dingen op mijn laptop doen. Ook is de communicatie met mijn partner Steven van groot belang. Beide doen we huishoudelijke taken en zorgen we voor de kinderen en op die manier kan de een de ander ook afwisselen. Daarbij heb ik voor Lukas een geweldige opvang waar hij 1 dag in de week naartoe gaat (waar veel buiten gespeeld wordt en dieren zijn) en is hij daarnaast 1 of 2 dagen (met een logeerpartijtje ertussenin) bij mijn ouders. Zowel hij als mijn ouders genieten daar enorm van – en wij natuurlijk ook. Na mijn bevalling hoop ik het met Steven weer zo te kunnen regelen dat we het 1e jaar weinig tot geen opvang voor ons kindje nodig hebben. Ook met Lukas hebben we het op die manier kunnen doen. Of het ook allemaal haalbaar is zal blijken….

Wat geeft mij energie

In de eerste plaats de natuur. Dat geeft mij rust en tegelijk ontstaat daarin ruimte om nieuwe energie op te doen. Wat me ook veel energie geeft zijn mensen die doen waarvoor ze hier zijn. Ik bedoel daarmee mensen die stralen omdat ze zulke leuke dingen doen, dingen die bij hun passen. Sinds een jaar ontmoet ik  meer en meer mensen die hun passie (en dromen) leven en dat geeft enorm veel energie. Daarbij ging ik daardoor zelf ook voelen of dat wat ik deed wel bij mij paste. Ook ruimte voor mezelf geeft mij veel energie; dat kan in de vorm van mediteren zijn, maar ook een saunabezoek of zangles; echt die dingen die mijn leven leuker maken dan het al is!

Als laatste wil ik graag kwijt dat ik sta voor zuivere aandacht schenken. De meeste mensen kennen het spreekwoord ‘alles wat je aandacht geeft groeit’ en als je je daar echt bewust van bent let je er op wat je zoal aandacht schenkt. Het begint altijd bij je-zelf; daarom vraag ik mensen ook vaak hoe ze zichzelf aandacht schenken. Als je jezelf zuivere aandacht schenkt stel je je open voor groei en bloei en dat is mijns inziens het mooiste wat er is!

 

Ook een keer als working mam in de spotlight? Geef je op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top