Thee eend in plaats van thee ei: maak je thee wat vrolijker

De badeend mag dan inmiddels welbekend zijn, maar de thee eend? Heb jij al eens zo’n dobberende thee eend in je kopje aangetroffen?

Hebben jullie ook een thee eend?

Zelfs ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord, de thee eend. Tot ik laatst aan het rondkijken was in een kookwinkel en ik er op de achtergrond iemand naar hoorde vragen: “Hebben jullie ook die leuke thee eendjes?” Eenmaal bij de kassa aangekomen zag ik ze staan: vier kleine thee eendjes op een rij.

’n eendje in je thee: het moderne thee ei voor een glimlach

thee eend

Nu was het zo dat ik tot dan toe nog steeds geen geschikte goodie voor losse thee had gevonden. Mijn design-achtige roestvrijstalen theebuisje bleek te smal te zijn waardoor de droge thee er wel gemakkelijk in kon, maar de opgezwollen theebladeren er vervolgens niet meer uit wilden en ik kloppend tegen de vuilnisbak en met een satéprikker de thee eruit moest duwen.

De goedkopere oplossing, een theeknijper, was het ook niet helemaal. Het is best lastig om met een hand het ding open te knijpen en dan met maar één hand over de thee er in te scheppen zonder te knoeien. Nee dan zo’n thee eend, dat is toch veel leuker? En vooral handig voor de vele Alka thee die ik drink.

Een thee eend lijkt me ineens zo gek nog niet. Het is voor de prijs in ieder geval het proberen waard. En deze moderne thee eend ziet er natuurlijk nog reuze gezellig uit ook. Eenmaal thuisgekomen met mijn nieuwe aanwinst heb ik hem natuurlijk meteen uitgeprobeerd…

Dit thee eend en meerdere andere leuke thee eitjes vind je hier

Is de thee eend ook handig?

Het oog wil wat, maar bij een kopje thee draait het natuurlijk om de smaak. Dus de grote vraag is: werkt het een beetje, zo’n thee eend? En beste thee fans, daar heb ik een eenzijdig antwoord op: het werkt! 😉

Onderaan het plastic eendje zit een bolle theezeef die je eraf kunt draaien. Je zet het zeefje in de houder en schept zo met beide handen vrij de thee erin. Vervolgens draai je het eendje weer op het zeefje en zet je hem in een kop heet water. Terwijl de thee trekt, dobbert de eend vrolijk in je kopje rond. Wanneer de thee op de gewenste sterkte is, haal je het eendje uit je kopje en zet je hem weer in de houder die de druppels opvangt waardoor je geen thee op tafel knoeit.

Waar zo’n klein eendje toch groot in kan zijn! De thee eend is verkrijgbaar in de kleuren geel, roze, zwart of bruin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven