Thee gezond; vernieuwde Schijf van Vijf is duidelijk!

Wat is er lekkerder dan een relax momentje met vriendinnen onder het genot van een kop thee? Oké, misschien een relax moment onder het genot van een glas wijn. Maar waarschijnlijk is het beter daar niet altijd aan toe te geven, en dan vind ik thee toch een prima gezond alternatief!

Of het door dat warme dampende glas komt weet ik niet maar een kopje thee drinken weet me toch altijd te kalmeren (waar wijn nog wel eens het tegenovergestelde effect wil hebben).  

Goed nieuws: hoewel de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum al talloze malen is aangepast, staat thee er nog steeds in. Officieel is thee gezond dus! Bovendien bevat een kop zwarte of groene thee (zeker de Matcha thee) zonder suiker of melk maar liefst… nul calorieën. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

thee gezond

Women are like teabags

“Women are like teabags, we don’t know our true strength until we are in hot water”, sprak Eleanor Roosevelt.

Misschien zijn wij dames daarom zo dol op thee? 😉 Want dat we er gek op zijn is wel duidelijk: in Nederland drinken we gemiddeld drie koppen thee per dag, wat neerkomt op een badkuip (!) per jaar. Hierbij variëren vrouwen over het algemeen meer met smaakjes dan mannen.

Mijn favoriete thee is bijvoorbeeld Alka thee, maar ook groene Matcha thee vind ik erg lekker. Of thee met gember en citroen, of een anijsster erin. Ik kan dus redelijk wat variëren, maar manlief houdt het altijd bij zijn standaard Minty Morrocco.

Thee gezond, zonder nare bijsmaak

Wie thee zegt, zegt Pickwick. En dat is ook niet zo gek, want bij Pickwick zijn ze sinds 1753 bezig met het steeds verder ontwikkelen van jouw kopje thee.

Fijn om te weten is dat dit tot stand komt met duurzame landbouw en dat er gelet wordt op de leef- en arbeidsomstandigheden van boeren. Geen nare bijsmaak aan je gezonde thee dus!

In plaats daarvan kan je kiezen voor talloze fruit- of kruidensmaken. Iets wat trouwens ook pas sinds 1972 mogelijk is; tot die tijd bestond het Pickwick assortiment uitsluitend uit ‘gewone’ Engelse zwarte thee.

Tegenwoordig kan je je theedoos ‘natuurlijk’ vullen met de meest uiteenlopende smaken. Kan je je vriendinnen-relax momentje lekker de hele middag laten duren!

En mocht je nou niks meer te bespreken hebben (wat we ons moeilijk kunnen voorstellen), dan hebben ze ook daar bij Pickwick zelfs aan gedacht: op ieder labeltje vind je tegenwoordig Tea Topics.

Al eens gezien? Ook handig als je bij je schoonmoeder op de thee gaat!

Ok, dat thee gezond is, dat weten we nu dus zeker, maar wat voor weetjes kan je nog meer over thee in je opnemen? Check onderstaande Infographic en je weet het!

thee gezond

5 gedachten over “Thee gezond; vernieuwde Schijf van Vijf is duidelijk!”

 1. Die infographic is zo leuk! En inderdaad, een kop warme thee werkt ontspannend. Voor mij is het trouwens ook echt troost bij een vervelende griep!

  xoxo

 2. Avatar foto
  Je Online HuisHoudCoach

  Het werkt zeker kalmerend. Na een drukke dag op de bank ploffen en in alle rust van je kopje thee met honing genieten. Heerlijk!
  Ik weet wel dat je ook thee gedoseerd moet nuttigen. Zo kun je beter niet meer dan 4 koppen groene thee drinken op een dag.

 3. Haha die feitjes op het einde vind ik heel grappig om te lezen! In mijn omgeving zijn er eigenlijk niet zoveel theedrinkers. Nu ik erover nadenk: ik ken zelfs persoonlijk geen enkele man die thee drinkt 😮 Nouja, ik drink dan ook wel genoeg voor twee hihi

 4. Wat leuk om te lezen! Best veel thee een hele badkuip vol 😀 Ik drink ook graag thee, rooibos het liefste. Anders groene thee. Helaas is Colombia een koffie-land en geen theeland, dus mijn rooibos thee haal ik uit Nederland. Ik heb nog zo’n 200 zakjes thuis 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven