Top 15 thema’s voor kinderfeestjes

Kinderfeestjes! Ze beginnen al snel en horen erbij zodra je kind op de basisschool zit. Veel kinderen kennen wel een thema waar ze helemaal vol van zijn en waar ze graag hun kinderfeestjes op inrichten. Thema kinderfeestjes bijvoorbeeld van Nijntje toen je kleintje nog een baby of dreumes was, gevolgd door bijvoorbeeld Paw Patrol en prinsessen tijdens de peuterjaren.

Deze trend zet zich ook de komende jaren nog voort. Heb je inspiratie nodig? In dit artikel geef ik tips en behandel ik een top 15 thema kinderfeestjes. Dus wil je het kinderfeestje van je mini-me nog leuker maken? Lees dan verder en ga voor een themafeestje!

thema kinderfeestjes inspiratie voor versiering en spelletjes

Thema kinderfeestjes 4 en 5 jaar

Zodra je kind naar de basisschool gaat, gaat er een hele nieuwe wereld voor hem of haar open. Onder invloed van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en de nieuwe omgeving, vormen er nieuwe interesses. Geschikte thema’s voor een kinderfeestje voor een kind van 4 of 5 jaar zijn er dan ook voldoende.

Thema’s die erg geliefd zijn bij kleuters zijn onder andere (nog altijd) Paw Patrol, een unicorns kinderfeestje, (Disney) prinsessen, superhelden en auto’s.

Herken je jouw kleuter ook in één van de genoemde thema’s? Maak daar dan gebruik van tijdens zijn of haar kinderfeestje en voer het thema helemaal door. Wees creatief en het feestje van je kleine dromer wordt gegarandeerd een succes!

ps… je hoeft met een thema kinderfeestje écht niet alles zelf te bedenken, er zijn genoeg mogelijkheden om kant en klare thema’s te bestellen als je dat liever wilt.

Natuurlijk geven we je daar ook allerlei tips over en wil je nog meer ideeën voor een kinderfeestje dan lees je die in dit blog: allerlei ideeën en tips voor kinderfeestjes.

Los van onderstaande themafeesten moet je misschien ook eens even bij Confettipermail kijken, zij hebben hele draaiboeken voor de leukste kinderfeestjes met activiteiten.

Kinderfeestjes thema; dit zijn de favorieten

Welke thema’s zijn er zoal voor kinderfeestjes? In eerste instantie vraag je natuurlijk je kind wat zijn of haar favoriete thema voor een kinderfeestje is. Wil je kind bijvoorbeeld een high tea thuis geven als kinderfeestje? Dan kan je met dat idee al aan de slag.

Maar word je daar niet veel wijzer van? Dan heb je vast wat aan onderstaande inspiratie voor themafeestjes.

Hieronder volgt een top 15 van veelvoorkomende thema’s. Herken je één of meer van deze interesses bij je kind? Laat je kind zijn of haar kinderfeestje dan in die thema stijl vieren! Dan kan de dag van je kleine creator niet meer stuk!

1. Rainbows & unicorns

Vooral bij de onderbouw van de basisschool niet meer weg te denken; het thema rainbows & unicorns voor kinderfeestjes.

Een heel breed, vrolijk en zoetsappig thema. Van regenbogen en regenboogkleuren tot eenhoorns en My Little Pony (waar ook alihoorns en pegasi voorbij komen).

Is de lievelingskleur van jouw kind regenboog en hoor je dagelijks wel een personage uit My Little Pony langskomen? Dan zit je met dit thema wel goed!

Wil jouw minime zich in dit thema verkleden? Kijk dan eens op Etsy voor bijvoorbeeld deze fantastische jurk en bij Bol vind je onderstaande complete unicorn decoratiepakket.

Bron: Etsy
Bron: Bol.com
Bron: Pinterest Catchmyparty

Meer unicorn artikelen vind je hier.

Wil je jezelf ontzorgen? Bij Suus hebben ze hele toffe unicorn feestpakketten

2. Paarden thema kinderfeestjes

Naast de genoemde fictieve viervoeters, bestaan er in het echte leven natuurlijk paarden. De basis die ooit gebruikt is om de magische wereld van de eenhoorns, alihoorns, aardepony’s en pegasi te creëren.

Laat dat nou waarschijnlijk de reden zijn waarom paarden bij veel kinderen en zelfs volwassenen enorm populair zijn. Heb jij ook zo’n paardenmeisje of paardenjongen in huis? Gebruik dan dit thema voor je kinderfeestjes en ga helemaal los!  

Hieronder vind je wat inspiratie voor spelletjes die je kan doen in het paardenthema en een prachtige taart.

Extra materialen voor een paarden feestje vind je hier.

3. Paw Patrol kinderfeestje

Wie kent het deuntje en de tekst van de intro niet uit zijn of haar hoofd. “Paw Patrol, Paw Patrol, we zijn weer onderweg!….”

Veel kinderen gaan door de beruchte Paw Patrol fase, zowel jongens als meisjes. Deze fase begint meestal in de peuterjaren en zwakt rond groep 3 een beetje af, omdat het dan weer tijd is voor een volgende fase.

Welke pup is de favoriet van jouw kind? En past die keuze toevallig stiekem ook een beetje bij de persoonlijkheid van je kleine druktemaker? Paw Patrol kinderfeestjes zijn als thema altijd een hit. Passende verjaardagsuitnodigingen voor dit kinderfeestje vind je in dit blog.

Extra artikelen om een Paw Patrol thema kinderfeestje op te leuken vind je hier

4. Dino’s als thema kinderfeestjes

“Dino, dino, dino en misschien, oh misschien, dat we zelfs een stegosaurus zien!” Niet alle kinderen gaan door de dinofase, maar als jouw kind er wel één van is, zullen de soorten dino’s je vast geregeld om de oren vliegen!

Je hebt dan ook de leukste ideeën voor dino kinderfeestjes en ik inspireer je graag met onderstaande ideeën.

Check voor gave dino speurtochten, bouwplaten, bingo’s en dergelijke even hier

5. Cars thema kinderfeestje

Wie kent Bliksem McQueen en zijn vrienden niet! Er zijn meerdere films van, je kunt speelgoedauto’s van alle Cars-personages kopen en zelfs kleding, bedden en beddengoed zijn verkrijgbaar in dit thema! Dat maakt dat kinderfeestjes in dit thema niet mogen ontbreken natuurlijk.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel in Cars-stijl te vinden. Genoeg startmateriaal dus om een geslaagd themafeest in Cars-stijl te creëren. Naast Cars zijn ook auto’s over het algemeen een erg geliefd onderwerp bij kinderen.

Maak daar gebruik van, want het is een superleuke toevoeging aan het kinderfeestje van jouw stoere petrolhead!  

Cars feestpakketten vind je hier

6. Frozen kinderfeestjes, alles in ijs thema

Elsa, Anna, Olaf, Kristoff en Sven. Dat zijn de hoofdpersonages van Frozen. De grootste hype mag dan verdwenen zijn, maar voor de kleintjes bestaat deze nog steeds.

Bijna elk meisje gaat wel door een Frozen-fase! En doordat het zo populair is, is ook hier van alles van te verkrijgen! Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er wel in Frozenstijl. Wordt jullie kinderfeestje ook omgetoverd in een “ijsfeestje” met een thema van magische krachten?

Versiering voor een Frozen feestje vind je hier

7. Disney kinderfeestje

Natuurlijk heeft het immens populaire Disney nog veel meer kinderidolen. Denk aan Mickey en Minnie Mouse en hun vriendjes, Disney prinsessen, alle Disney classics en sprookjes die de meeste mensen wel kennen.

Teveel om op te noemen! Hieronder volgt een mooie, bekende mix. Waar wordt jouw kleine Disney-fan enthousiast van?

Check hier de bijpassende feestartikelen

8. Thema kinderfeestjes van de Marvel Avengers

De Marvel Avengers zijn de actiehelden van deze tijd! Bijna iedereen kent ze wel. Spiderman, Thor, Captain America en Iron Man zijn slechts een paar beroemde Marvel helden van een nog veel langere lijst Marvel Avengers!

Houdt je kind van helden, spanning en actie? Vier dan het kinderfeestje in de stijl van Marvel Avengers thema!

Dit thema kinderfeestje leuk je op met een pakket zoals dit bijvoorbeeld

9. Trolls

“Can’t stop the feeling!” is het themalied van het tegenwoordig enorm hippe Trolls. Er zijn zowel series met meerdere seizoenen als films van. De derde film, Trolls Band Together, komt dit jaar, anno 2023, uit en daar is de jonge jeugd heel blij mee!

Naast films, series en swingende, bekende muziek, is er van Trolls nog veel meer verkrijgbaar. Denk aan kleding, speelgoed, keukengerei  en tal van geweldige feestartikelen! Kies, mix en sla je slag! 

Voor een Trolls party is het wat minder makkelijk om feestartikelen te vinden, maar ik heb een adres gevonden voor je!

10. Gabby’s poppenhuis

“Hey Gabby! Mogen we zo met je mee?” De aanstekelijke feel-good intro van het tv-programma Gabby’s poppenhuis begint zo.

Het altijd optimistische meisje Gabby en haar kattenvriendjes nemen je elke aflevering mee op avontuur in haar poppenhuis. De personages spreken tot de verbeelding van ieder kind, jongens en meisjes.

Veel speelgoedwinkels hebben zelfs een Gabby’s poppenhuis themahoek, met van alles wat je maar kunt bedenken in dit thema dus ook voor kinderfeestjes. En natuurlijk kan het poppenhuis zelf niet ontbreken! 

Voor Gabby’s Dollhouse producten kan je het beste bij Etsy terecht

11. LOL Surprise thema party

Wie kent het niet, LOL Surprise. In elk winkelcentrum kom je dit thema wel tegen. Niet alleen in feestwinkels en speelgoedwinkels, maar ook bij de HEMA, de drogisten, de low budget winkels en zelfs bij de supermarkten.

Deze leuke verrassingspoppen en personages zijn nog steeds in! Name it en het is wel verkrijgbaar in LOL Surprise-stijl. Wordt jouw kind hier ook blij van? Begin dan maar vast met samenstellen van je kinderfeestjes in dit thema, want de keuze is reuze!

LOL feestartikelen vind je hier

12. Barbie

Barbie, Ken en haar familie en vrienden. Die kennen papa en mama ook nog heel goed! Barbie is duidelijk tijdloos, want ze is nog steeds helemaal in! En er is alleen maar meer van bijgekomen qua hoeveelheid en diversiteit. Speelgoed, keukengerei, feestartikelen, drogisterijartikelen, muziek, films, series, kleding en nog veel meer! Zoek en gij zult vinden!

Een Barbie feestje pimp je met deze spullen

13. Dans / disco

Hebben jullie een hyperactieve stuiterbal in huis? Ga dan voor een dans- of discofeestje en mat de druktemakers helemaal af!

Maak het magisch met het leggen van een dansvloer (of Twister!), het neerzetten van discolampen en natuurlijk de favoriete muziek van de jarige en diens vrienden en vriendinnen!

De dansjes van “Kinderen voor kinderen” en “K3” worden maar al te graag geïmiteerd! Van laatstgenoemde zijn zelfs dansjurkjes, dansvloeren en speelgoedmicrofoons verkrijgbaar! Liever wat anders? Denk dan eens aan hedendaagse kinderhits al “Automatisch” of “Activeren”.  

Zoek je disco feestversiering? Hier hebben ze veel aanbod.

Of je laat je kind zijn of haar eigen playlist samenstellen. Hoe stoer is dat?! Op naar een disco-dansfeest waar nog lang over nagepraat zal worden!

Werk met leuke glow in de dark items om de disco sfeer er in dit kinderfeestjes thema helemaal in te brengen.

Ook leuk om tijdens zo’n discofeestje te doen is ergens gaan rolschaatsen op een baan!

14. Piraten kinderfeestje

Ahoy maatjes! Piraten zijn nog altijd erg geliefd onder de avontuurlijke kinderen. Er bestaat in Nederland zelfs een avonturenpark in deze stijl, inclusief live optredens en je kunt er schatzoeken! Hoe tof is dat?

Daarnaast kun je zelf natuurlijk ook zoveel leuks bedenken voor kinderfeestjes met het thema piraten. Laat je creatieve brein de vrije loop en de jarige Piet piraat bevindt zich in een mum van tijd op een prachtig piratenschateiland tijdens zijn kinderfeestje. Het avontuur kan beginnen!

Toffe piratenspullen voor het feestje vind je hier

15. Dieren

Is jouw kind een ware dierenvriend? Dan is een dierenthema voor je kinderfeestje een goede keuze!

Uiteraard kun je alle dieren laten terugkomen als thema, maar het kan handig zijn om het meer te specificeren. Dat brengt het thema en de kinderfeestjes ook meer tot hun recht.

Waar houdt je kind het meeste van? Zijn dat katten, honden of andere huisdieren? Of gaan we meer richting de jungledieren en stoere tijgers en luipaarden? Geef het vorm en geniet van het mooie resultaat. Brullen maar!

Dieren feestartikelen om je feestje compleet te maken.

Wat is nog meer leuk voor kinderfeestjes behalve een thema?

Wil je naast de genoemde top 15 toch weten wat nog meer leuk is voor een kinderfeestje? Dan volgen hieronder nog een aantal tips om van de verjaardag van je kind een knalfeest te maken!

  • Naar een speelparadijs         
  • Bowlen                   
  • Thuis of elders een leuke workshop volgen of houden         
  • Oudhollandse spelletjes spelen     
  • Een slaapfeestje houden (mogelijk met kussengevechten)
  • Een karaokefeestje geven   
  • Zwemmen (wel pas handig als ieder kind zijn of haar zwemdiploma heeft       

Heb je de keuze voor of met jouw kind al kunnen maken? Aan inspiratie geen gebrek meer. Heel veel voorpret toegewenst en alvast een fijne verjaardag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven