Theorie rijbewijs halen; is dit een voorbode?

Vroeger riep ik altijd heel hard tegen mijn ouders dat ik geen autorijbewijs wilde halen. Ik werd altijd misselijk in de auto en als tienjarige was ik dan ook heel stellig: ik ga nooit autorijden! Toen mijn achttiende verjaardag naderde was ik compleet veranderd in die gedachte en wist ik niet hoe snel ik mijn theorie rijbewijs moest halen. Ik wilde zelfstandig die auto in!

Je auto theorie rijbewijs gaan halen als je 16 bent

Destijds kon ik mijn theorie rijbewijs trouwens alleen maar op locatie volgen. Eerst theorie lessen volgen op locatie, met een heuse leraar en een groot scherm waar allerlei verkeerssituaties ter sprake kwamen. Uiteraard had ik ook een theorieboek om thuis verder te leren. We maakten opgaven en uiteindelijk haalde ik ook in dat lokaal mijn theorie rijbewijs. Tegenwoordig gaat dat wel anders. Alles gaat digitaal, zo ook je het oefenen van je theorie rijbewijs en het halen ervan. Je spreekt niemand meer 😉 .

Op zich heel prettig natuurlijk, want het wordt de pubers van nu super aantrekkelijk en makkelijk gemaakt. Ze hoeven hun luie stoel namelijk niet meer uit om te oefenen voor hun theorie examen. Je kan online zelfs gratis online oefenen voor je auto theorie. Daarnaast past het helemaal in hun dagelijkse leven om online te leren. En toch bemerk ik bij mijn eigen puber ‘iets’ waarvan ik niet weet wat ik ermee moet.

Hij is een tijdje terug begonnen aan zijn theorie rijbewijs voor de brommer. Enthousiast gemaakt door vrienden die ook een brommer hebben natuurlijk. Inmiddels zijn we al wat maanden verder, heeft hij best wel wat geoefend, maar nog niet voldoende om zijn theorie rijbewijs te halen. En helaas lijkt hij nu wat minder gemotiveerd. Ik denk dat dat met de thuisstudie te maken heeft van dit moment. Hij zit al hele dagen online zijn studie te volgen en om dan daarna nog eens verder online te leren is wellicht wat veel gevraagd.

Hoe nu verder?

Als hij over een maandje weer naar school kan en de draad weer wil oppakken heb ik zitten bedenken dat hij eigenlijk beter gelijk aan zijn theorie rijbewijs voor de auto kan halen. Tegen de tijd dat hij 17 jaar wordt (over een dik half jaar) kan hij dan lekker gaan beginnen met autorijlessen. Ik ga er vanuit dat iedereen dan gevaccineerd is en dat dit rijlessen ook weer gewoon gegeven worden 😉 .

Met een auto rijbewijs theorie en praktijk in je handen mag je als 17-jarige al autorijden met een begeleidende coach naast je. En je kan dan ook nog eens zelf op een brommer stappen omdat je met je rijbewijs B ook gelijk een AM (brommer rijbewijs) binnenhaalt. Misschien ligt de drempel voor Luc ietsje hoger om nu al te beginnen met zijn auto rijbewijs (het klinkt al zo groot vind je niet), maar het lijkt me fijner dan tweemaal een theorie rijbewijs te moeten halen. En ook tweemaal je theorie leren.

En met al die oefen mogelijkheden die je online hebt om je theorie te leren en te oefenen moet dit toch gewoon heel goed te doen zijn zou ik denken.

Wat zouden jullie doen? Eerst brommer rijbewijs af laten maken of toch inderdaad gelijk voor auto rijbewijs (theorie en praktijk) gaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven