Hoe pas je zelf threading toe en bespaar je veel geld?

Laatst ontdekte ik tot mijn grote verbazing dat er vrouwen zijn die hun gezicht scheren. Niet epileren zoals de vrouw met snor, maar scheren! Ik had een even ‘what the heck’ moment en vroeg me af waarom je in hemelsnaam je gezicht zou willen scheren als je het ook kan laten behandelen door middel van threading?!

threading

Wat is threading?

Threading is een methode die ontstaan is in het midden oosten. Hier maken vrouwen gebruik van een touwweefsel om ongewenste beharing te verwijderen.
Bij threading wordt er een strak gespannen touw kruislinks op de huid geplaatst, waarbij deze horizontaal over het gezicht getrokken wordt.
Door middel van deze beweging haakt het touw zich als het ware vast aan de haartjes, waardoor deze door de verschuiving over het gezicht vanaf de haarwortel uit de huid getrokken wordt.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat threading zeer efficiënt is. De haartjes blijven lang weg en komen steeds dunner terug. Het is even de pijn verbijten, maar dan heb je wel ruim 3 weken lang een perzikhuidje en wie wil dat nu niet 😉 ?

In de meeste (Turkse) kapperszaken of bij een goede schoonheidssalon passen ze threading toe. Bij mij in de buurt kost dit ongeveer 15 euro per behandeling waarbij het gehele gezicht onder handen wordt genomen (wenkbrouwen, bovenlip, wangen). Op zich misschien niet zo duur, maar wist je dat je threading ook heel makkelijk zelf toe kan passen?

Zo kan je zelf threading toepassen

Ik doe het al jaren zelf en dat kost me ongeveer 1 euro op jaarbasis, mooi hè?! Benieuwd hoe je dit doet? Ik vertel je wat je nodig hebt en heb een mooi filmpje met uitleg voor je.

    Dit is wat je nodig hebt voor threading:

  • 1 bolletje garen (1 euro op de markt). Ik heb hierbij zelf voor nylon gekozen omdat nylon een gladde stof is en hierdoor makkelijk over de huid glijdt. (Katoenen garen deden bij mij iets meer zeer tijdens het ontharen.)
  • Eventueel een schaar
  • Je favoriete dagcremeIn het onderstaande filmpje kan je zien hoe jij jezelf het threaden aan leert.

Na de behandeling kan je huid wat rood uitslaan en is het vaak wat gevoeliger. Vergeet daarom niet om (na de rustperiode) je huid in te smeren met je favoriete dagrceme. In het onderstaande filmpje zie je hoe jij jezelf theading aanleert.

Kende jij threading al? En zo ja, bevalt het jou ook zo goed?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven