De voordelen van thuis sporten op een rijtje voor je, geen excuses meer!

Onze buren zullen zich ongetwijfeld afvragen of onze gordijnen tegenwoordig een paar keer in de week ’s avonds vroeg al dicht gaan, omdat we misschien een broertje of zusje voor onze meid willen maken. Niets is minder waar, sorry buren, weinig te roddelen. Wij zijn namelijk serieus aan het thuis sporten geslagen. Ja, hoor ik die buren al weer denken, ‘tussen de lakens zeker’. Maar nee, we hebben het hier over echte sport in sportkleren en met sportschoenen aan en zo.

thuis sporten

Thuis sporten kan je over de streep trekken

Sinds de feestmaanden eind vorig jaar liep het namelijk de spuigaten uit. De weegschaal bleef maar tellen en toen we in Januari beiden stonden te hupsen en hijgen voor de kledingkast om onszelf toch in die ene spijkerbroek te proppen, besloten we dat we er niet meer onderuit konden. Alle koek, snoep en chips de deur uit en in beweging komen. Dat laatste was dan best een punt, want in ons kleine dorp is geen noemenswaardige sportschool. Een klein kot waar je wat aan gewichten kunt hangen en een grote sporthal waar alleen getennist wordt, konden ons niet echt enthousiast maken.

Niet afhankelijk van het weer

Nu wonen we wel in een bos- en duinrijk gebied, dus genoeg ruimte om te wandelen. Maar ja, dan ben je weer afhankelijk van het weer, het tijdstip, want in de avond is het stikdonker en een beetje eng. Vergeet daarnaast niet dat je met een kleine in huis ook nog oppas moet regelen of apart moet gaan sporten of wandelen. Uiteraard minder gezellig. Het wandelen is dus eigenlijk meer ‘voor erbij’ als het mooi weer is. Het liefst wilden we groepslessen volgen met een lekker muziekje erbij, zoals Bodypump. Maar die bieden ze dan helaas alleen aan in een plaatsje 20 minuten met de auto bij ons vandaan.En dat is direct weer een drempel om te gaan.

Thuis sporten, hou ik dat vol?

Manlief kwam met de oplossing: we kopen gewoon zelf een bar (gewichten hadden we al) en dopen de woonkamer om tot sportzaaltje. Dus downloaden die dvd’s, sportkleding aan, banken en tafels aan de kant en knallen.

Uiteraard het liefst zonder publiek, vandaar die dichte gordijnen. En wat een uitkomst is dat thuis sporten eigenlijk.

De voordelen van thuis sporten:

  • Je betaalt geen duur abonnement
  • Het kost je niet de hele avond in de sportschool
  • Je hoeft er geen eind voor te rijden
  • Je stapt lekker onder je eigen douche in plaats van bloot bij anderen te staan
  • Je duikt daarna zo je eigen bed in of nog even lekker op de bank!

Houden we tenminste ook tijd over om dat broertje of zusje alsnog te maken 😉 . Het enige nadeel wat ik me kan bedenken is dat je wel moet zorgen voor je eigen motivatie. Dus kan je je partner meekrijgen in je idee? Zeker doen, want dat scheelt al de helft!

tip: op zoek naar gewichten of halters voor je oefeningen thuis? Die kan je online makkelijk bestellen en de fantastische Insanity dvd’s vind je hier. Maak je borst maar vast nat 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven