Wat de kinderen graag mee willen nemen naar ons nieuwe huis

Ik raak er niet over uitgepraat, over onze verhuizing. Niet op de blog, maar ook thuis hebben we het er dagelijks over. Er moet ook zoveel gebeuren. Mogelijke verbouwingen bespreken, ideeën uitwerken, plannen maken voor de verhuizing, vrienden charteren om te sjouwen, en dan alle praktische zaken nog. Buiten dat vind ik het trouwens ook belangrijk om er veel met de kinderen over te praten, we willen natuurlijk graag dat ze zich snel thuis voelen in het nieuwe huis.

Zo hebben we al aardig wat afgevinkt van onze checklist voor de verhuizing, maar er moet ook nog een veel. De kinderen
maken zich totaal niet druk om de praktische kant van de verhuizing, logisch ook. Maar ze komen wel heel regelmatig met vragen of opmerkingen waaruit ik kan opmaken dat de hele verhuizing ze toch bezig houdt.

Daarom vroeg ik ze van de week wat ze nu het leukste vinden aan het nieuwe huis, en wat ze gaan missen aan ons oude huis. En er kwam toch wel een lijstje van zaken die ze in ieder geval niet willen missen. Spullen die ze dus graag vanuit onze oude huis mee zouden willen nemen naar ons nieuwe huis. Nu wil ik ze graag thuis laten voelen in het nieuwe huis, maar niet alles kan mee helaas 😉 .

thuis voelen

Thuis voelen in het nieuwe huis; wat de kinderen mee willen nemen

Ik was overigens oprecht verbaasd over hetgeen ze opnoemden. Nooit geweten dat ze dit in ons oude huis allemaal zo gewaardeerd hebben, haha.

Met stip op nummer 1, de badkamer

Beiden riepen gelijk in koor dat ze de badkamer heel erg gaan missen. Nu snap ik dat best, aangezien onze badkamer op het moment redelijk modern is en de badkamer in het nieuwe huis echt verschrikkelijk ouderwets. Ik schreef er pas al een artikel over om de oude badkamer goedkoop op te knappen. En daar balen de kids een beetje van.

Het liefst zouden ze de badkamer volledig slopen en opnieuw opbouwen, maar dat zit er momenteel nog even niet in. De vraag die daar dus direct op volgde: ‘Waarom nemen we de badkamer niet gewoon mee?’ Tja… het zal vast helpen ze sneller thuis te laten voelen, maar ik heb toch maar even uitgelegd dat sommige dingen standaard in het oude huis moeten blijven.

De trampoline gaan ze heel erg missen

Kijk, dat snap ik dan uiteraard wel. Dat ze de trampoline opnoemen. Dat ze dit buitenspeelgoed gaan missen is uiteraard logisch, maar de trampoline van Betersport in ons oude huis was onderdeel van de onderhandelingen en moest blijven zitten.

Daarnaast was het een inground trampo, dus ik ben allang blij dat hij kan blijven. Want anders moet je dat gat ook weer dichtgooien. Uiteraard komt er in het nieuwe huis weer een trampoline, maar dan géén inground meer.

We kiezen dit keer voor een trampoline die gewoon op de grond staat met een net er omheen. Zo kunnen ze beter springen én is het toch veilig. Wil je meer weten over waar je op moet letten bij de aankoop van een trampoline? Ik schreef er een blog over!

Er is overigens geen twijfel over dat we weer een nieuwe trampoline krijgen want het is het beste speelgoed dat we ooit voor de kinderen hebben gekocht. En ook al zijn ze inmiddels 9 en 14 jaar oud, de trampoline is nog steeds een enorme aanwinst. Hij zorgt voor veel plezier en zo kunnen de kinderen zich mooi met hun vrienden op de trampoline vermaken terwijl wij aan het verbouwen zijn.

Luc wil weer een kokend water kraan om zich thuis te voelen, haha

Zoals het een echte puber betaamd is meneer liever lui dan moe. Zelf water opzetten middels een waterkoker kost hem teveel tijd, dus sinds dat we een quooker hebben ingebouwd in onze keuken is hij helemaal verknocht aan dat ding.

Luc is namelijk een echte theeliefhebber en dan is zo’n kokendwaterkraan wel heel erg fijn. Een luxe artikel, dat geef ik toe, maar ik gebruik hem zelf ook erg graag. Voor Luc een ’top 3′ item van wat hij gaat missen. Als je het mij vraagt is die kop thee op de bank wel een moment waardoor je je erg thuis kan voelen ergens, dus ik denk dat we hier niet te lang mee wachten.

Onze gashaard

Deze kwam voor mij ook onverwachts, de gashaard in het lijstje van items die ze gaan missen uit ons oude huis. We krijgen er weliswaar een gewone houtkachel voor terug, maar de gashaard vinden ze hier blijkbaar wel erg ideaal. Is natuurlijk ook zo, want met een klik op de knop breng je sfeer en warmte in huis. De houtkachel aanstoken, dat zie ik ze nog even niet doen.

tweede kerstdag bankhangen

Dit kan je doen om je snel thuis te voelen in een nieuw huis

Wat me nu dus opvalt is dat ze verder helemaal niet reppen over hun slaapkamers ofzo. Ze raken stilletjes aan al helemaal gewend aan het idee om naar een ander huis toe te gaan. Zou super fijn zijn als dat verhuizen met kinderen zo vlekkeloos verloopt dat ze zich snel thuis voelen.

Wat dat betreft ben ik ook blij dat we vlak voor de grote vakantie over gaan naar het nieuwe huis. Zo hebben we optimaal de tijd om ‘kennis te maken’.

Maar toch… een nieuw huis zal echt wel wennen zijn. Wennen aan de nieuwe geluiden als je in bed ligt, wennen aan de looprichting in je huis, wennen aan waar alles staat en ga zo maar door. Vandaar ook dat we besloten hebben om een aantal zaken voorlopig te houden zoals ze zijn, om het thuis voelen te versnellen.

1. Dezelfde meubels houden om je thuis te voelen

Ik denk dat dit een hele belangrijke is. Niet alleen voor ons, maar ook voor anderen. Ga je naar een nieuwe omgeving en verander je ook gelijk al je meubels? Dan is het thuis gevoel écht weg. De een kan daar makkelijker mee omgaan dan de ander. Ik denk dat het voor onze kinderen héél goed is dat we alle meubels gewoon houden. Zo blijft dat in ieder geval een stabiele factor.

2. Neem de tijd om te wennen

Zoals ik al zei ben ik blij met de vakantie die dan voor de deur staat. Zo krijgen we de tijd om te wennen. Hoeven we geen overhaaste beslissingen te maken en kunnen we gewoon iedere dag op ons gemak wakker worden en doen wat we willen/moeten doen. Een goed idee dus als je gaat verhuizen om dat voor de kinderen in een vakantieperiode of vlak ervoor te doen.

3. Herinneringen creëren

Een belangrijk element van je ergens thuis voelen is om ervoor te zorgen dat je met elkaar herinneringen maakt. De herinneringen maken dat je je ergens fijn voelt, mits het goede herinneringen zijn uiteraard. De herinneringen van de kinderen liggen allemaal in ons oude huis. Zij zijn daar beiden geboren en getogen.

Maar we kunnen natuurlijk nieuwe herinneringen maken. Of voortborduren op oude gewoontes, maar dan in het nieuwe huis. Lekker op vrijdagavond opblijven en de Voice kijken. Spelletjesmiddag inplannen op zondag. Luc gewoon weer bij mij op kantoor laten zitten met zijn pc en ga zo maar verder.

4. Feesten met vrienden en familie

Wij krijgen de sleutel op 28 juni en 29 juni is Lotte jarig. Nu zouden we natuurlijk kunnen bedenken dat dat allemaal niet zo handig is, zo in het begin, maar we gaan er juist vol in!

Ik denk dat het uitstekend zal werken en dat de kinderen zich nog sneller thuis voelen als we een gezellig kinderfeestje geven. Zo kunnen ze ook mooi iedereen een hele tour door het huis geven, raken ze er zelf ook sneller bekend mee.

5. Meehelpen met de verhuizing en de verbouwing

Nog zoiets. Je zou de kinderen hierin kunnen ontzien, maar ik denk dat het juist helpt om ze zich thuis te laten voelen. Laat ze maar mee sjouwen, mee slopen en mee bedenken wat er anders kan. Of wat leuker of mooier is.

Op die manier wordt het niet alleen ons huis, maar ook echt hun huis. En uiteraard mogen zij zich tussendoor ook nog lekker op de trampoline uitleven terwijl wij ons verder in het zweet werken. Een beetje plezier maken en lekker spelen hoort ook bij het proces.

6. Nog meer dieren in en om huis

Daar moet je wel van houden natuurlijk 😉 . Maar als je kinderen dierengek zijn (en jijzelf ook) is er niets leuker dan een dier erbij in het nieuwe huis. Zo kunnen ze gelijk al hun liefde en aandacht richten op de nieuwe huisbewoner.

En ook als ze zich even wat minder thuis voelen kan een nieuw huisgenootje erg fijn zijn voor kinderen om die emotie mee te delen. Kunnen ze daarna weer als een dolle op de nieuwe trampoline aan de gang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven