Wife bonus voor de New Yorkse apen die thuisblijfmoeder zijn

De thuisblijfmoeder van NY: een aap met een loeiduur handtasje… zo luidt de titel in het AD van een artikel van enkele dagen geleden. Natuurlijk trok de titel me meteen, dat snap je 😉 .
Onlangs heeft een New Yorkse antropologe een boek uitgebracht over de thuisblijfmoeder in New York. De thuisblijfmoeder die -volgens haar-  een bonus opstrijkt van haar man omdat ze voor de kinderen zorgt en het huishouden managet. ‘Primates of Park Avenue‘ heet het boek waarin de levens van 150 rijke vrouwen uit de Upper East Side van Manhattan wordt beschreven. Het klinkt als een soort van Gooise Vrouwen, vind je niet?
thuisblijfmoeder
Maar even over het principe. De auteur van het boek geeft af op het feit dat de thuisblijfmoeder een bonus zou krijgen. Dit terwijl ze zelf veelal hoogopgeleid zijn, maar niets doen met hun studie. Ik vraag me nu even af wat daar zo mis mee is. Ikzelf zou niet graag mijn eigen ding opgeven en totaal ‘in dienst van’ mijn man leven. Maar zolang het hun eigen keuze is vind ik het persoonlijk niet meer dan normaal dat ze daar ook voor betaald worden.

Thuisblijfmoeder wordt betaald door man

En waarom zou deze thuisblijfmoeder dan niet gewoon door haar man betaald worden? Zij zorgt ervoor dat hij zijn handen vrij heeft en zijn tijd allemaal aan zijn werk kan besteden. En hij verdient meer dan voldoende om een beetje af te kunnen staan. De kans dat je als vrouw daar met niets achterblijft na een scheiding is zeer reëel en dit is een mooie oplossing.
In ons nuchtere Nederland denk ik wel dat je omgeving raar staat te kijken als ze horen dat je door je man betaald wordt om als thuisblijfmoeder je gezin en huishouden te runnen, maar what the hell, it’s only money!

Zou jij hierover afspraken (willen) maken met je man, of vind je het totaal niet nodig?

1 REACTIE

  1. Zouden die New Yorkse vrouwen ook functioneringsgesprekken met hun mannen houden? En als ze niet goed genoeg presteren is die bonus dan lager? Zelf zou ik niet financieel afhankelijk willen zijn van mijn man, maar ieder zijn of haar keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here