Thuisblijvende moeders missen hun werk én het sociale aspect ervan

Stay at home moms, oftewel thuisblijvende moeders. Er zijn er in Nederland best veel van. Zeker in de eerste fase, als je kindje nog echt klein is. Maar velen van die vrouwen gaan op den duur toch weer aan de slag. Want moeders die vanwege de kinderen zijn gestopt met werken, missen hun werk. Ze hebben daarnaast het gevoel niet langer deel uit te maken van het professionele leven en de sociale activiteiten die daar bij horen. Brits onderzoek onder ruim 1300 thuisblijvende moeders heeft dit uitgewezen.

Lees ook: Werkende mama versus thuis mama; beiden doen fantastisch werk

Thuisblijvende moeders onderzocht

Van de ondervraagde moeders in de UK zegt een vijfde spijt te hebben van de keuze om te stoppen met werken. Als ze de tijd konden terugdraaien, zouden ze kiezen voor hun carrière. Negentig procent mist het werk en 87 procent voelt zich alsof ze er niet echt meer bij horen.

Ongeveer 50 procent van de moeders mist vooral het contact met collega’s, iets minder dan de helft mist de kansen die hun carrière hun bood. Daarnaast geeft ook twee derde van de ondervraagden aan het salaris en het afwisselende leven te missen. Een derde van de vrouwen zegt dat ze, achteraf, liever later in hun leven moeder hadden willen worden, zodat ze langer aan het werk waren voor ze aan een gezin begonnen. Meer lezen van dit onderzoek?

Thuisblijvende moeder zijn: iets voor jou?

Het klinkt zo mooi: thuisblijvende moeder zijn. Er echt helemaal voor je kindje zijn. Maar bedenk goed of dat ook echt bij jou past. Het sociale leven met je collega’s… Even het huis uit zijn. Een gevoel van financiële onafhankelijkheid en je steentje bijdragen. En jezelf ontwikkelen op de werkvloer. Ga je dat allemaal niet teveel missen? Kijk dan ook eens naar de andere mogelijkheden

Je zou natuurlijk ook parttime kunnen gaan werken. In veel functies is dat best mogelijk. Zo hoeft jouw kind niet fulltime naar de opvang of opa en oma. En kan jij toch blijven werken. Onder andere aan jezelf, natuurlijk 😉 . Maar er is nog een mogelijkheid.

Je sociaal leven met je collega’s krijg je er niet voor terug… Maar heb je er wel eens over gedacht om thuiswerkende moeder worden? Steeds meer vrouwen (en moeders) beginnen voor zichzelf. Gewoon vanuit huis! Daar zitten natuurlijk ook weer voor- en nadelen aan. Maar als het bij je leven past, is het een mooie kans. En we spreken uit ervaring… 😉

Lees ook: Weer aan het werk als de kids groter zijn; tips voor herintredende mama’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven