Thuisstudie doen om je talenten te verbreden; heb jij er tijd voor?

Denk jij wel eens… ‘is dit het nou?’ Ik ga er even van uit dat je werkt, een aantal dagen in de week wellicht. Daarnaast heb je misschien kinderen èn natuurlijk een leuk sociaal leven. Vrienden, familie en kennissen, en allemaal zie je ze met regelmaat, toch? Of misschien wat minder omdat je net in de kinders zit, nog aan het nieuwe ritme aan het wennen bent, of ook nog regelmatig sport… in ieder geval… je week zit waarschijnlijk vol. Heb je toch wel eens het gevoel dat je er meer uit wilt halen? Bijvoorbeeld door een thuisstudie te doen? In dit blog lees je daar meer over.

Lees ook: Vriendjes maken; 11 fases in je leven voor nieuwe vriendschappen

Worden we geleefd?

Je zit niet helemaal lekker in je vel. Waar komt dat door? Word je geleefd? Of leef je je leven zoals je vindt dat je het moet leven, maar ben je er zelf niet helemaal happy mee? Van de week nog had ik iemand aan de telefoon die me zei dat ze eigenlijk heel vaak niet naar verjaardagen gaat. En meteen dacht ik… ‘wat heerlijk’, dat je dat gewoon zelf zo besluit. En dat je je daar goed bij voelt.

Daar kan ik echt wel jaloers op worden. Ik heb dat niet. Ik heb bijna altijd het gevoel dat ik ‘erbij’ moet zijn, niet omdat ik bang ben dat ik iets mis… maar omdat ik bang ben gemist te worden. Bang ben dat ik het anders ‘niet goed doe’. Een eigenschap van me waarmee ik mezelf behoorlijk wat opleg natuurlijk.

Ik ben zelf gek op leuke dingen doen. Lekker eten (met vrienden bijvoorbeeld), of lekker in een strandtent een drankje doen terwijl de kids op het strand ravotten. Daarnaast werk ik graag (maar dat wisten jullie al :)) en steek ik met liefde veel energie in het opbouwen van mijn bedrijf. Maargoed … ik dwaal af.

“Is dit het nu?”

Al weer een paar jaar geleden… toen ik zelf het  ‘is dit het nu? ‘ gevoel had, besloot ik om een studie op te pakken. Ook zo’n heerlijk gevoel vond ik. Jezelf blijven ontwikkelen is voor mij net zoiets als aandacht besteden aan mezelf. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren, het moet alleen wel te combineren zijn met mijn drukke leventje. Voor mij lag de keuze dus voor de hand… het werd een thuisstudie. Niet in de schoolbanken op ‘geplande’ momenten, maar thuis studeren wanneer mij het uitkomt. Het is denk ik niet voor iedereen weggelegd, want je moet jezelf wel aan het werk houden zeg maar. Maar als dat lukt, dan zijn dit de perfecte studies om te doen in een drukbezet leven. Pak iedere dag minimaal een half uur voor jezelf om aan je studie te wijden. Zeker weten dat je er plezier in hebt, èn dat je het vol gaat houden! Want was is nou een half uur per dag ?

Een thuisstudie volgen: iets voor jou?

Mocht ik je interesse gewekt hebben, dan kan je hier alvast eens rondsnuffelen om te kijken wat er zoal is! Probeer bijvoorbeeld een gratis proefles bij het NTI, dan weet je wat je ervan kan verwachten voordat je er daadwerkelijk aan begint. Ps… ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet alles heb afgerond hoor :), maarja… een druk leven hè!

Een thuisstudie doen klinkt misschien makkelijker dan het is. Je moet er wel de nodige discipline voor opbrengen. Zéker omdat je geen juf meer hebt die zegt wat je moet doen. Het is echt aan jou zelf om je thuisstudie af te ronden. Aan de andere kant levert het wel een heleboel op. Persoonlijke ontwikkeling, kansen voor de toekomst… En de vraag ‘is dit het nou’ heb ik mezelf al heel lang niet meer gesteld! Ook geen tijd voor, met al die bergen huiswerk 😉 .

Lees ook: Tips voor herintredende mama’s die weer aan de slag willen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven