Enkele handige tips om makkelijker en fijner thuis te werken!

Een jaar of twee geleden begonnen we allemaal ‘voor het eerst’ met thuiswerken. Ook al werk ik al jaren vanuit huis, de meesten werken natuurlijk ‘bij de baas’ op lokatie. Na een wat onwennige periode blijkt het thuiswerken zo erg nog niet. Als de werkplek maar goed is en voldoende mogelijkheden biedt, dan kan het zelfs erg fijn zijn om af en toe thuis te kunnen werken. Mits je de juiste thuiswerk producten in huis hebt.

Gelukkig merken de meeste werkgevers in Nederland dat het thuiswerken ook veel voordelen biedt. De kans is dan ook groot dat de norm de komende jaren deels thuiswerken blijft. Heel fijn voor de privé werk balans, vind je niet? Om fatsoenlijk thuis te kunnen werken dien je echter wel over verschillende spullen en producten te beschikken die het thuiswerken mogelijk maken. En niet alleen mogelijk maken, maar ook makkelijker maken. Benieuwd naar wat deze spullen zijn? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

thuiswerk producten, tips en ideeën

Thuiswerk producten die het leven (werk) wat makkelijker en leuker maken

Niet alle producten hieronder zijn hoogst noodzakelijk bij thuiswerk, maar in ieder geval op zijn minst erg praktisch te noemen. Doe er je voordeel mee! Voor nog meer leuke home office ideeën lees je dit blog.

Monitor

Een groot deel van de thuiswerkenden doet dit nog steeds enkel op een laptop. Dit komt vaak omdat je dit gewend bent of niets anders hebt. Toch is een van de eertse thuiswerk producten die je aan zou kunnen schaffen toch wel een monitor. Werken op een monitor is dusdanig veel makkelijker dat het slim is om over deze aanschaf na te denken. Vaak kun je in overleg met je werkgever ook een monitor tegen gereduceerd tarief aanschaffen. Om de aanschafprijs hoef je je dus waarschijnlijk ook geen zorgen te maken als het om een monitor gaat. Een monitor werkt een stuk gemakkelijker omdat het scherm veel groter is dan het laptopscherm. Je kunt dus meer zien op de monitor en daardoor kun je er efficiënter op werken. Sterker nog… als Frank thuiswerkt dan gebruikt hij twee monitoren!

Daarnaast is het zo dat je er met een monitor voor zorgt dat je tijdens het thuiswerken veel ergonomischer werkt. Met een laptop kijk je meer naar beneden en met een monitor beter recht vooruit. Die laatste is dan ook veel beter voor je werkhouding.

Pen + papier heeft iedereen wel in huis

Het thuiswerken gaat grotendeels vanaf achter de computer. Maar een pen en papier zijn daarbij onmisbare producten natuurlijk. Even gauw een krabbeltje opschrijven tijdens het overleg dat je hebt? Dat doe je op papier toch als je het niet wilt vergeten? Op de computer kan het namelijk al snel dat je een tabblad of programma per ongeluk sluit en je niet meer kunt achterhalen wat je had neergezet. Schrijf bijvoorbeeld je notities in een notitieboek en belangrijke (e-mail) adressen in een van de je adresboekjes.

Zo weet je zeker dat je ze altijd bij de hand hebt en dat je ze dus nooit kwijt zult raken! Ook handig als je tussen je kantoor en je thuiswerkplek pendelt. Ben je op zoek naar dit soort producten? Bekijk dan zeker eens de webshop van bekking en blitz. Hier zijn dit soort producten in tal van variaties te vinden!

Bureaustoel en vloerbeschermer (deze laatste is echt heel fijn als thuiswerk product)

Aan een goede bureaustoel wordt nog wel gedacht, maar de bescherming van de vloer wordt daarbij nogal eens vergeten. En niets is zo frustrerend als een vloer die bekrast is doordat je er met een stoel teveel overheen beweegt. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig hele toffe vloerbeschermers voor stoelen te vinden die zelfs in je woonkamer niet zouden misstaan!

Fijne sloffen!

Ik hoor je denken, wat heeft dat nu te maken met thuiswerk producten, haha. Maar wat mij betreft heel veel. Want uit ervaring weet ik hoe fijn het is als je warme sloffen hebt om aan te trekken in huis. Zeker als je de hele dag achter de pc zit dan kan je behoorlijk afkoelen. Fijne warme sloffen zorgen voor warme voeten en dan ben je al op de helft. Natuurlijk kan je ook je schoenen aanhouden, maar daar ben ik persoonlijk in huis niet zo’n fan van. Doe met deze tip wat je wilt natuurlijk.

Je werkplek organizen met deze thuiswerk producten

Last but not least: je werkplek organizen is een heel goed idee. Of dat je nu kan thuiswerken in een aparte ruimte, een eigen kantoor of in je woonkamer. Met organiseren zorg je ervoor dat je werkplek opgeruimd blijft. Nu is dat in je woonkamer misschien nóg belangrijker dan in een aparte ruimte. Maar ook om het overzicht te houden tijdens je werkplek is een georganiseerde plek heel fijn. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een houten pegboard. Dat ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook nog eens erg praktisch qua opruimen.

1 gedachte over “Enkele handige tips om makkelijker en fijner thuis te werken!”

  1. Avatar foto
    marketing in beeld

    Klinkt goed hoor, in het speciaal de sloffen lijken me een tip waar iedereen wat aan heeft! Bedankt 😀

    Groetjes,
    Carla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven