Lekker thuiswerken, hoe doe je dat?

Je kind op je gemak naar school brengen, je baby op bed leggen, niet in de file staan, even wat werken en tussen de middag gezellig met je kids lunchen. Thuis werken. Het lijkt ideaal. Sinds kort is het zelfs wettelijk geregeld dat je van je werkgever mag vragen om thuis te werken. Lees hier meer over dat recht op thuiswerken.

thuiswerken

Thuiswerken in de praktijk

Maar hoe is het in de praktijk? Persoonlijk werk ik alleen lekker thuis als de kinderen naar school zijn. Ik ken mensen die thuis werken met een kruipende baby om zich heen. Niet echt effectief lijkt mij. Ik probeer het wel eens, maar zodra ik mijn laptop openklap, gaat er een belletje in de hoofdjes van mijn kids af. Je kent dat wel. Hetzelfde als wanneer de telefoon gaat, dat is het sein voor je koters om ‘mama!’ te roepen. Plots willen ze jouw onverdeelde aandacht. Ook op die momenten dat je denkt, nu zijn ze lekker rustig aan het spelen, bedriegt de schone schijn.

thuiswerk2Er klinkt amper een rateltje van mijn toetsenbord en er moet een kind poepen dat nog niet zelf zijn billen kan afvegen, een ander wil ineens
samen met de Playmobil en nummer drie bedenkt dat ze een topotoets is vergeten en NU overhoord moet worden. In willekeurige volgorde. Goed. Zinloos dus. Wachten tot ze op bed liggen om die belangrijke mail te versturen. En de volgende dag een nieuwe poging wagen als ze op school zitten. Maar ook dan vind ik het lastig om niet tussendoor afgeleid te worden door de berg was die eigenlijk ook nog weggewerkt moet worden.

En het is saai, ik ben een ‘mensen-mens’, word geïnspireerd door het hardop brainstormen met collega’s. Dus het thuiswerken beperk ik tot een paar uurtjes per week. Wat vind jij, is thuis werken net zo effectief als bijvoorbeeld op een kantoor werken? Heb jij tips om lekker thuis te kunnen werken?

1 gedachte over “Lekker thuiswerken, hoe doe je dat?”

  1. Helaas is mijn baas nog van de oude stempel. Thuis werken mag helaas niet. Wist niet dat er een wet aankomt die het wél mogelijk maakt. Fijn! Onze werktijden zijn van 8-17 en dat red ik dus echt niet als ik mijn meiden naar school en gastouder breng. Ik begin dus om half 9 (en dat lukt alleen als echt alles meezit). Met als gevolg dat ik 1x per 2 maanden een dag extra moet werken om de halve uurtjes in te halen. Zou liever elke week een uur thuis werken. Maar dan wél als de meiden op bed liggen, want precies zoals je schrijft: zodrá de laptop open gaat is het gedaan met het fijne spelen dat ze daarvoor zo braaf deden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven