Metamorfose van een kinderkamer naar een tienerkamer voor een meisje

Het zijn de leukste projecten om in huis aan te pakken vind ik. Metamorfoses. Het liefst rommel ik dagelijks in huis en verander ik iedere keer weer wat. Zelfs van een kleine aanpassing kan ik al blij worden, herken je dat? Zo ook van het veranderen van de slaapkamers van de kinderen. En dat was dit keer hoog tijd. Lotte haar kamer onderging een metamorfose van kinderkamer naar tienerkamer voor een meisje. Ik laat je zien wat we gedaan hebben, en geef je ook tips om de metamorfose zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tienerkamer meisje; van kinderkamer naar tienerkamer

Allereerst heeft Lotte al een tijdje een nieuw matras. Eigenlijk kan je het geen kindermatras meer noemen, het matras heeft een twijfelaar formaat. Met bijna iedere weekend een vriendinnetje te logeren heel handig. Maar de rest van haar kamer bestond nog uit het meubilair van jaren geleden. Ze wilde al tijden wat anders, maar ik had qua indeling nog niet helemaal zicht op wat nu slim zou zijn bij dit grote matras. Soms is het goed om de ruimte dan een tijdje op je in te laten werken voordat je overhaast vanalles aanschaft (tip 1).

Het is dus een tijd een rommeltje geweest op haar kamer. En dat was nog zacht uitgedrukt, eigenlijk kon ze haar kont niet keren. Maar afgelopen weken waren we op dreef en zijn we van kinderkamer naar tienerkamer getransformeerd. Dit is zoals het er de laatste maanden uitzag…

kindermatras kopen

Nieuwe kast voor een tienerkamer uitstraling

Uiteraard kan je voor complete tienerkamers kijken als je dat wilt, maar wij hebben ‘overal en nergens’ geshopt om zelf een leuke kamer samen te stellen. Het enige waar we nu nog naar op zoek moeten zijn op maat gemaakte rolgordijnen en dan is het af.

tienerkamer kast

De kast komt van IKEA. Het zijn eigenlijk twee kasten naast elkaar. Ik hoopte met één kast klaar te zijn, maar er was toch te weinig opbergruimte, vandaar ook de tweede kast erbij. De kast in de hoek tegen de muur heeft schuifdeuren zodat er toch voldoende ruimte overblijft tussen het bed en de deur. In die kast ligt haar kleding en de andere kast zit vol spelletjes, speelgoed en knutselspullen. De kasten zijn van de Galant serie, eigenlijk zijn het archiefkasten, maar aangezien Lotte toch geen jurkenmeisje is heeft ze helemaal geen hanggedeelte nodig en zijn deze kasten perfect bruikbaar als kledingkast! Omdat alle muren van de tienerkamer van mijn meisje wit zijn hebben we gekozen voor zwarte kasten.

De witte ladekast die je rechts op de foto ziet is er ook eentje van IKEA. Al die laatjes…. super handig! Ze staan ook garant voor een rommeltje in de laatjes, maar dat zie je dan weer niet 😉 .

tienerkamer meisje

Tienerkamer meisje; de accessoires

Met leuke accessoires kom je al een heel eind bij een meisjes tienerkamer. Zo was Lotte heel erg blij met haar dekbed, wat gewoon bij de Hema vandaan komt, het hart wat aan de muur voor alle Squishies en het zebravloerkleed en de geweien. Verder doet, naast het zwart-wit, een beetje kleur het natuurlijk ook heel goed, en ook daarvoor slaagde ik uitstekend bij de Hema. Hieronder vind je de specifieke accessoires:

  • Houten hart en ladenkastjes bureau- Action
  • Dekbedovertrek – Hema
  • Mintgroene doosjes en panter op bureau – Hema
  • Vloerkleed en geweien – Kindercompagnie

De mooie graffity plaat die boven het bed hang heeft Lotte gemaakt op een kinderfeestje en de wasmand die hierboven nog net in het hoekje te zien is, die kwam bij VTwonen vandaan.

tienerkamer meisje, spiegel

Spiegel voor de tienerkamer meisje

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de tienerkamer voor dit meisje had echt hard een spiegel nodig. De spiegel is overigens het enige wat niet op kleur is op het moment, maar dat is niet zonder reden.

De spiegel komt namelijk bij mijn ouders vandaan. En het is het meest bijzondere stuk in de tienerkamer van mijn meisje. We zijn de laatste tijd bezig geweest met het leeghalen van het appartement van mijn vader. Na zijn overlijden moet dat immers helemaal leeg om weer verhuurd te worden. Een heel project kan ik je vertellen, maar daarover later meer.

We hebben heel veel spullen waar we geen afstand van konden doen. Die hebben we dan ook allemaal verdeeld. Gelukkig kom ik uit een gezin van vier kinderen, anders had mijn huis nu he-le-maal vol gestaan.

Afijn, de spiegel willen we graag nog zwart schilderen, maar voor nu blijft hij nog heel eventjes zo.

bureau tienerkamer meisje

Zelfgemaakt bureau voor Lotte

Ik heb stad en land afgezocht voor een passend bureau maar heb niets kunnen vinden. Of het bureau had niet de juiste maat, óf we vonden het gewoon niet leuk genoeg voor in haar tienerkamer. Uiteindelijk hebben we dit bureau zelf gemaakt en ik zal binnenkort uit de doeken doen hoe simpel het is om zelf een bureau voor een tienerkamer te maken (tip 2).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven