De muren van een tienerkamer aanpakken

Een toffe tienerkamer moet het worden. Misschien denk je wel ‘die zijn ieder jaar opnieuw aan de slag met een tienerkamer’. En ik kan je verklappen… dat klopt. Ik moet toegeven dat we al jaren op een rij aan Lotte haar slaapkamer veranderingen doorvoeren. Dat heeft natuurlijk ook met de verhuizing en andere grote projecten te maken, maar nu zijn we dan eindelijk ook met de muren in haar tienerkamer gestart.

Tips voor tienerkamer muren voor een meisje

Ze wil dit keer graag een wat ‘volwassenere’ kamer en dat snap ik helemaal. We hebben toen we hier vorig jaar kwamen wonen alleen even snel haar meiden slaapkamer ingericht met wat we al hadden, en een nieuw bed. Het kinderbed (hoe leuk ook) was passé, ze wilde namelijk heel graag net zo’n groot bed als haar broer. Een twijfelaar dus. In ons vorige huis was daar helaas geen ruimte voor, maar nu wel dus dat hebben we direct geregeld.

Er was echter nog niets geschilderd, dus tijd voor een make over. Ik ben overigens nog niet klaar, want tijdens het afbreken van een lambrisering om een muur te behangen is het hele pleisterwerk van de muur af gekomen. Nu moet ik dus éérst de muur herstellen (als dat lukt) en pas daarna kan ik behangen. Maar het begin is gemaakt, namelijk met verf op de muren.

De wens van een groen gele kamer was duidelijk, maar welke kleur doe je dan op de muur en hoe kan je dat op een speelse manier ook leuk maken? Ik geef je wat inspiratie die ik tegenkwam toen ik zelf op zoek ging naar leuke manieren om de muren van de tienerkamer te schilderen. Niet recht toe recht aan, maar nét even anders.

Cirkels op muren tienerkamer én een driehoek geverfd in de kleur Early Dew.
Dit stukje van Lotte’s kamer is inmiddels af

Werken met cirkels in de tienerkamer op de muur

Cirkels zijn in. Je kan ze toepassen met verf, maar ook door bijvoorbeeld te kiezen voor muurdecoratie in de vorm van borden, schilderijen of posters. Je kan dat boven het matras doen, zoals je hieronder ziet, maar natuurlijk ook op een andere plek in de slaapkamer van je tiener.

Tip: Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke manier, ga dan met verf aan de slag en gebruik kleurtesters! Die kosten niet veel en zeker als je maar een klein beetje nodig hebt is dat reuze handig!

Verf op een leuke mnier toepassen in de tienerkamer van een meisje
Geen echte cirkel, maar wél heel tof. Ook de kleurencombi vind ik prachtig. Bron: Pinterest
Cirkels in verschillende kleuren in de slaapkamer
Bron: Pinterest
En dan met zo’n mooie plaid erbij, love it! Bron: Pinterest

Werk met een tof behangetje op de tienerkamer

Wil je liever behangen, of gewoon één muur opvrolijken met apart behang zoals wij dat gaan doen? Kies dan voor een lekker opvallend behang tegen de muur achter bijvoorbeeld het bureau (of de kaptafel) van je tiener.

Vrolijk behang met bladeren en papagaaien tegen de muur achter bureau in tienerkamer
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest. Heel tof als jouw tienermeisje een echte vakantieliefhebber is

Het is misschien wat druk, maar ik kan me voorstellen dat sommige meiden hier helemaal wild van worden als je de muren in de tienerkamer op deze manier behangt. Eigenlijk vind ik het ook wel mooi!

panterbehang op muren tienerkamer
Bron: Pinterest

Zelf schilderen kan ook trouwens, haha. Je bent er even mee bezig, maar als je niet van behangen houdt dan kan je alsnog zelf een mooi motiefje maken met wat verf! Eigenlijk denk ik nu wel… misschien had ik toch die lambrisering moeten laten zitten, niet behangen maar gewoon zelf dit motiefje op de muur doen! Was ook leuk geweest en een stuk makkelijker, hahaha.

Bron: Pinterest

Accessoires aan de muren in de tienerkamer

Accessoires maken de man. Of vrouw in dit geval (nou ja… meisje). Van onderstaande accessoires wordt ieder meisje happy! Een paar posters aan de muur in de tienerkamer en die prachtige lampjes om op te hangen, dat valt altijd goed.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Een leuk Pegboard of gewoon een ijzeren frame voor de foto’s is ook altijd heel tof!

Bron: Pinterest
Ijzeren memobord voor foto's boven het bureau op de tienerkamer
Bron: Pinterest

Zelf hebben we gewerkt met wat plantenvaasjes aan de muur zodat we ook wat groen op haar kamer kunnen stekken. Ik heb ze gekocht via Amazon.

plantenvaasjes op de muur als accessoires in een tienerkamer voor een meisje.

Muren verven in driehoek

Weer even terug naar de verf. Ben je niet zo van de cirkels, dan kan je de muren natuurlijk ook in een driehoek schilderen. Op de eerste foto zie je dat wij dat ook gedaan hebben in Lotte haar tienerkamer. Wat het bij ons lastig maakt, is dat de lambrisering ook op kleur meegeverfd moet worden in dezelfde lijn. Muurverf en houtverf is natuurlijk niet hetzelfde dus dan is het de vraag of je een passende kleur krijgt. Wij vinden dat het gelukkig aardig geslaagd is. Wat vind jij? Ik zat qua kleur te twijfelen tussen Early Dew of trendkleur Tranquil Dawn, het is uiteindelijk de eerste geworden.

Hieronder nog wat meer driehoeken op muren, allemaal op hun eigen manier. Laat je lekker inspireren!

Bron: Pinterest

Zo kan je natuurlijk ook driehoeken op de muur maken in de tienerkamer. Gebruik goed plakkende tape om dit mooi strak zo te kunnen verven.

Driehoeken op de muur schilderen
Bron: Pinterest

En natuurlijk hoeft het niet bij één muur te blijven, of één kleur, of één driehoek 😉

Driehoeken op de muur schilderen in verschillende kleuren
Bron: Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven