Tijd nemen voor jezelf: omdat me-time altijd een prioriteit moet zijn

Het moge duidelijk zijn dat wij, drukke moeders, de dagen aardig vol hebben. Tijd nemen voor jezelf, zit dat er nog wel in? Vragen de kinderen niet je aandacht, dan heeft manlief hem wel nodig. Of de hond. En als iets de aandacht van mama vraagt? Dan doet ze dat toch ‘eventjes’?

En heel veel dingen even doen blijkt toch veel werk.
Even de wasmachine vullen.
Even een was ophangen.
En even de vaatwasser uitruimen.
Eventjes een telefoontje plegen.
Even de mail checken.

En tijd voor jezelf nemen? Zullen we dat ook maar ‘eventjes’ doen? 😉 Hier lees je daar meer over. Want vergis je niet: me-time zou zeker bij je prioriteiten moeten horen. Toch doen we dat ook vaak even snel tussendoor. Net als alle verplichte klusjes.

Lees ook: Parttime werken – 5 redenen waarom het voor mij werkt

De ‘eventjes doen klusjes’

Die eventjes doen klusjes doen we dan ook vaak tussendoor. Neem je al even de tijd voor jezelf, dan gaan we ook nog dat telefoontje plegen of de mail checken. Weg dus met de tijd voor jezelf. Tijd nemen voor jezelf blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn voor drukke moeders.

Mag je eigenlijk ook tijd verliezen?

Tijd verliezen door echt even tijd voor jezelf te nemen (en geen andere dingen te doen): mag dat? Of tijd verliezen door op tijd de deur uit te gaan om relaxt naar een afspraak te vertrekken ( i.p.v. snel nog even een wasmachine aanzetten en dus te laat vertrekken)…

Hou jezelf de komende twee weken maar eens in de gaten. Hoe vaak heb je het gevoel iets te moeten doen waardoor je eigenlijk jezelf ontzettend opjaagt? Gun jij jezelf ook tijdverlies? Gewoon, om wat minder stress te hebben?

Time management

Time management betekent meer doen in minder tijd. Dat willen we toch allemaal?
Het doel van time management is om meer tijd over te houden voor ontspanning (en dus niet om nog meer te doen). Om meer tijd voor jezelf mogelijk te maken dus, en niet om nog snel een extra strijksessie te doen.

Is tijd nemen voor jezelf iets wat je graag wilt maar stap je telkens weer in dezelfde valkuil? Dan willen we jou, als drukke moeder, graag uitdagen.

Tijd nemen voor jezelf

Vanaf nu is je motto: Ik ben belangrijk en ik neem tijd voor mezelf!

  1. Neem dagelijks een half uur de tijd voor jezelf. En dan ook puur voor jezelf. Jij bent immers belangrijk. Doe in dat half uur wat jíj echt wilt doen. Zonder smartphone, kinderen of verplichtingen.
  2. Neem de tijd om goed voorbereid de deur uit te gaan en pak je tas de avond ervoor.
  3. Neem de tijd en gun jezelf de ruimte om tijd te verliezen. Plan reistijd royaler in. Plan bewust voorbereidingstijd. Neem een kwartier om nog even naar de toilet te gaan, make-up en haren bij te werken en de juiste schoenen aan te doen.

Mama me-time

Tijd nemen is goed zorgen voor jezelf. Jij bent immers de spil van het gezin. Als jij lekker en relaxt in je vel zit, heeft dat een positief effect op je gezin. Is mama gestresst? Haar lontje kort? Dan zal je gezin dat óók vast wel merken 😉 .

Tijd nemen voor jezelf is dus niet alleen goed voor jou. Maar voor iedereen om je heen. Je kan het meest betekenen als je lekker in je vel zit. Dus mag je jezelf ook best af en toe verwennen. Wat dacht je van een gezellige vriendinnendag? Want waarschijnlijk kunnen je vriendinnen ook wel wat broodnodige me-time gebruiken 😉 .

Lees ook: Hoeveel tijd hebben we gemiddeld voor onszelf? Bar weinig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven