Zoek je een tijdschrift voor kinderen? In deze lijst vind je de leukste!

Lezen is voor veel kinderen een uitdaging. Er zijn kinderen die je een plezier doet met een boek, maar er zijn ook heel veel kinderen die niet van lezen houden. Ze vinden het moeilijk, kunnen zich lastig focussen, of komen niet in het verhaal. Met een tijdschrift wordt het lezen voor kinderen leuker waardoor ze zich makkelijk laten verleiden om in de letters te duiken. We zetten de leukste tijdschriften voor kinderen op een rij voor je.

Verrassen je kind met een tijdschrift om hem of haar vaker te laten lezen. Of geef een tijdschrift gewoon als cadeautje aan een kind dat al wel graag leest. Het kan allebei!

De leukste tijdschriften voor kinderen; van peuters tot tieners

Let er in ieder geval dat je bij het uitkiezen van een tijdschrift voor je kind er rekening mee houdt dat je een tijdschrift kiest dat ook echt voor die doelgroep bedoelt is. Doe je dat niet dan sla je de plank volledig mis. Je wilt immers dat je kind plezier gaat beleven aan het lezen van zo’n tijdschrift (of een boek). Zorg er dan ook voor dat de inhoud van het magazine dat je kiest past bij de leeftijd van je kind. Onderstaande zijn leuk om te lezen en ook nog eens leuke tijdschriften om te bewaren!

Tijdschriften voor peuters en kleuters

Bobo

Bobo ken ik nog van vroeger. Blink uitgevers is de partij achter dit tijdschrift. Super leuk om te lezen (nog steeds) en ook nog eens goed voor de skills van jouw peuter en kleuter. Je kind leert alles over getallen, kleuren, vormen en letters en zal met veel plezier werken aan de teken- en knutselopdrachten die in dit tijdschrift voorkomen. Passend bij het lesaanbod dat kinderen krijgen in groep 1 en 2 en voorbereidend op groep 3. Een echte aanrader.

Tijdschrift Rompompom voor kinderen

Voor kleuters in de leeftijd van 4,5 en 6 jaar heeft uitgeverij Zwijsen het tijdschrift Rompompom ontwikkeld. Dit tijdschrift voor kinderen in de kleuterleeftijd sluit uitstekend aan bij wat ze leren op school in groep 1 en 2. Het sluit zelfs aan bij de lesmethode die daar gevolgd wordt: de schatkist. Je kindje vindt in Rompompom leerzame en leuke spelletjes die ze niet alleen heel erg leuk vinden, maar die ook de ontwikkeling van taal, lezen, rekenen en sociaal-emotionele vaardigheden stimuleren.

Naast dit tijdschrift voor kinderen zijn van Rompompom ook verschillende boeken, spellen, een magnetische letterdoos en rekendoos en app beschikbaar.

Pippo

Pippo is een vrolijk en leerzaam maandblad voor peuters in de leeftijd van 1 tot 3 jaar. Iedere maand worden er nieuwe avonturen beleefd met de vaste vriendjes: Aapje Pippo, Beertje Bruin, Muisje Meisje, Max. Het maandblad voor kinderen stimuleert de taalontwikkeling naast dat het gewoon een heel gezellig tijdschrift is.

Pompoen

Het tijdschrift Pompoen richt zich op kinderen tussen de 3 en 7 jaar en wordt veelal gebruikt om uit voor te lezen. Met vaste vriendjes zoals Robi, Miauw en Blaf, Bibi en Sem en nog een paar anderen is er iedere maand weer veel herkenbaarheid.

Tijdschriften voor kinderen van groep 3 tot groep 5

Donald Duck & Donald Duck Junior

De Donald Duck Junior van Disney is het jonge broertje van de gewone Donald Duck en geschikt voor kindjes vanaf 5 jaar ongeveer. De Junior verschijnt tweewekelijks en is speciaal voor de beginnende lezer met leuke verhaaltjes en spelletjes. De teksten zijn kort, eenvoudig en passen goed bij kinderen die net zelf leren lezen.

De gewone Donald Duck komt wekelijks en staat bol van alle Duck avonturen die wij inmiddels allemaal wel kennen. Voor de Junior en de gewone Donald Duck, daar zijn ook regelmatig aanbiedingen op abonnementen voor te vinden.

Maan roos vis tijdschrift voor kinderen

Maan roos vis is niet alleen in tijdschift vorm te verkrijgen, er bestaan ook boeken van. Vanaf groep 3 leren kinderen op scool lezen met de Veilig leren lezen methode. Maan, roos vis sluit daarbij aan en is daarmee ook een educatief tijdschrift voor kinderen. Zelfs leerkrachten raden dit tijdschrift van uitgeverij Zwijssen aan. In ieder nummer staan naast verhalen en strips die je kind uiteraard helemaal zelf kan lezen, ook veel posters, puzzels en activiteiten als schilderen en tekenen.

Ninjago

Voor de echte LEGO Ninjago kinderen is er natuurlijk ook een tijdschrift. Het is een avontuurlijk magazine vol met spannende stripverhalen en uitdagende spelletjes. Daarnaast zitten er interessante weetjes in dit tijdschrift over alle bekende ninja’s, hoe leuk is dat!

Tijdschrift ‘Er was eens’

Een tijdschrift dat met liefde is gemaakt en waar geen advertenties instaan. Dat laatste is best uitzonderlijk 😉 . ‘Er was eens’ is een tijdschrift voor kinderen met korte verhalen om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen. Er staan sprookjes in, maar ook wereldverhalen en bijvoorbeeld dierenverhaaltjes, mythen en legenden. De verhalen in dit tijdschrift worden prachtig geïllustreerd waardoor ze nog meer impact hebben. Achterin het magazine staan puzzels, spelletjes en vaak ook een prijsvraag die aansluit bij de mooie verhalen.

Okki

Ook van Blink Uitgevers en ook bekend van vroeger: de Okki. Voor de groepen 3 en 4 wordt dit blad al jaar en dag verspreid op scholen. De Okki ondersteunt kinderen in het leren lezen, schrijven en rekenen. Maar naast dat het educatief is, is het zeker ook een leuk tijdschift voor kinderen om te lezen. Het blad staat vol verhalen, sommen en woordopdrachten, maar ook vol met knutselopdrachten en moppen.

Het Barbie Magazine

Uiteraard mag ook Barbie niet ontbreken in de lijst met leuke tijdschriften voor kinderen. Voor meiden vanaf 6 jaar een tijdschrift waar ze iedere keer weer voor naar de brievenbus rennen.

Kidsweek

Kidsweek is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar, waarbij ik me zelf afvraag of dat de oudsten van deze groep nog wel echt geïnteresseerd zullen lezen. Feit is wel dat de Kidsweek een tijdschrift is dat niet alleen leuke artikelen heeft om te lezen maar ook echt serieuse stukjes publiceert. Een kind dat de Kidsweek leest weet een beetje wat er speelt door het nieuws dat in dit tijdschrift naar voren komt. Verder vind je in dit tijdschrift ook aandacht voor dieren en sport.

Taptoe

Een andere naam van vroeger is de Taptoe. Toch is dit tijdschrift een aantal jaren geleden helemaal onder de loep genomen en heeft het een restyling achter de rug. Dit tijdschrift sluit aan bij de leerdoelen van groep 5 en 6. Rekenen en taal komt aan bod, maar ook veel stukken gaan over onderwerpen die de algemene ontwikkeling opvijzelen.

Lees ook: de Gorgels van Jochem Myjer

Voor tieners die gek zijn op tijdschriften

Veel tieners denken misschien dat tijdschriften voor kinderen van hun leeftijd niet meer interessant zijn, maar niets is minder waar. Er zijn nog een heel aantal bladen die echt gericht zijn op deze doelgroep en menig jongen en meisje verslindt nog een van onderstaande tijdschriften.

National Geographic Junior

Wat mij betreft met stip op nummer één: de National Geographic Junior. De junior-versie van National Geographic Magazine. Iedere vier weken staat dit tijdschrift vol informatie over dieren, natuur, mensen, maar ook ruimtevaart, cultuur en techniek. De spannende reportages en uitgebreide artikelen maken dat je kind iedere keer weer voorzien wordt van spectaculaire informatie. Sta er niet raar van te kijken als je kind uitbundig begint te vertellen na het lezen van dit tijdschrift óf misschien wel tal van vragen begint te stellen.

Ook een blijvertje onder de tijdschriften voor kinderen; de Tina

Dit weekblad staat boordevol informatie over bekende nderlanders die deze jonge generatie aanspreekt. Met wekelijkse artikelen over mode, make-up en jongens een heel leuk tijdschrift voor meiden vanaf 10 jaar en ouder. Uiteraard zijn ook de strips een leuke toevoeging.

Panna!

Voor de meiden is er de Tina, voor de voetbal liefhebbers de Panna. Een stoer tijdschrift voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Toegegeven, het zal vaker gelezen worden door jongens maar we willen de stoere meiden niet uitsluiten natuurlijk.

Samsam

Samsam is een blad dat zich richt op kinderen all over the world. Het laat zien hoe kinderen in andere culturen leven en maakt thema’s beschikbaar die je in de andere tijdschriften niet tegenkomt. Samsam richtte zich eerst op de basisscholen maar is tegenwoordig ook als thuis abonnement te bestellen.

Meidenmagazine

Het tijdschrift Meidenmagazine is er voor meiden van 10 tot 15 jaar en komt maandelijks in de bus. Iedere keer staat dit tijdschrift boordevol mode- en make up tips, maar ook met nieuws over popsterren, bekende vloggers en ga zo maar door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven