Tijdschriften bewaren met een handig systeem; schep orde in die chaos

Ben je geabonneerd op een tijdschrift? Dan herken je waarschijnlijk die bekende stapel wel. Het is toch zonde om ze weg te doen… En voor je het weet kom je ze overal tegen. De vraag is: waar laat je ze? Iedereen met een favoriet blad wil bepaalde tijdschriften bewaren. Probleem is dan dat ze op een gegeven moment in een vuilniszak of verhuisdoos op zolder belanden. Petje af als je ze dán nog terug vindt. Tenzij je gaat verhuizen, natuurlijk 😉 .

Lees ook: Opberg-ideeën voor de woonkamer; 10x inspiratie voor mooi opruimen

Tijdschriften bewaren? Schep orde in de chaos!

De eerste (kritische) vraag die je jezelf moet stellen is waarschijnlijk: wil je wel écht al die tijdschriften bewaren? Voorkom dat je huis in een oud-papier-opslag verandert. Om erachter te komen wat je ermee wilt, dien jij jezelf een aantal vragen te stellen.

 • Hoe belangrijk zijn deze tijdschriften voor jou?
 • Wil je ze echt bewaren en voor hoelang?
 • Wil je dusdanig de tijdschriften opbergen zodat je ze kunt zien of alleen voor jezelf?

5 Opberg tips: breng systeem in het tijdschriften bewaren

 1. Bewaar alleen het tijdschrift waarnaar je regelmatig terug grijpt
  Maak dus een onderscheid tussen tijdschriften. Niet elk abonnement leent zich ervoor om bewaart te blijven.
 2. Stel jezelf een maximum grens.
  Tijdschriften opbergen houdt in keuzes maken. Het is niet voor niets een week- of een maandblad. De naam zegt het al. Maandbladen een jaar bewaren betekend 12 tijdschriften opbergen. Niet meer, niet minder.
 3. Bewaar bij voorkeur vertikaal.
  In één oogopslag heb je overzicht. Voorkom stapelen door het horizontaal opbergen van tijdschriften. Door stapelen verlies je al snel het aantal bladen uit het oog en de juiste volgorde, waardoor je bezig blijft met opruimen en ordenen.
 4. Kies een eenvoudig systeem.
  Tijdschriften bewaren en opbergen dient a la minute te gebeuren. Bijvoorbeeld door middel van tijdschriftcassettes. Zorg ervoor dat deze ruim genoeg zijn voor het aantal tijdschriften dat je wilt bewaren, laten we zeggen 12 stuks oftewel 1 jaar. Mocht het om een weekblad gaan dan kun je op deze manier 3 maanden bewaren. Het is immers niet voor niets een weekblad. Elke maand of week plaats je het nieuwe tijdschrift aan de rechter zijde erbij en verwijder je de oudste aan de linkerzijde. Zo blijft het binnen de perken.
 5. Kies een mooi systeem.
  Of je het nu voor iedereen zichtbaar is of in een kast staat. Opruimen en ordenen stimuleert wanneer jij het mooi vindt.

Tijdschriften opbergen: praktisch en mooi, daar wordt je blij van.

Waak ervoor dat jou huis vol loopt met spullen die je nauwelijks gebruikt. Jij hebt recht op deze ruimte. Tijdschriften bewaren is leuk en kan heel handig zijn. Maar pas op voor de papiermassa 😉 . Maak de juiste keuzes en geniet van de ruimte en rust die dit met zich meebrengt!

Ben jij ook een eigen magazine-hamster? Het is maar goed dat MamsatWork een online magazine is 😉 . Wat is jouw favo tijdschrift dat je wel móet bewaren?

Lees ook: 6 Tips om je keuken op te ruimen (leuker wordt het niet, wel makkelijker)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven