Van baby naar tiener, maak ook een timelapse!

Timelapse Lotte “Dit is echt iets voor jou.”  Een collega legt een krantenknipsel op mijn bureau. Hij komt wel vaker met leuke dingen, dus ik onderbreek mijn geratel op het toetsenbord en lees. ‘Vader geeft dochter (16) timelapse van haar leven cadeau.’

Wauw wat een mooi idee!  Snel lees ik het artikel over kunstenaar Frans Hofmeester die vanaf de geboorte van zijn dochter Lotte, haar elke week 15 seconden heeft gefilmd. Twee jaar geleden zette hij het filmpje op You Tube, en ging het de hele wereld over.

De timelapse van Lotte en Vince

Woensdag 28 oktober werd Lotte 16 en zette haar vader een nieuwe timelapse online. Ook dit filmpje is weer een hit op You Tube. Net als het filmpje van haar broertje Vince, nu 14. Ik ben dan ook razend benieuwd naar de filmpjes, maar wacht daar braaf mee tot ik thuis ben.

Oudste dochter kijkt mee. Ik kijk eerst de timelapse van Lotte. “Mam, hoe oud zou ze nu zijn? En nu?” Dochterlief vindt het net zo leuk als ik. Daarna is de timelapse van Vince aan de beurt.

Grappig om meteen de verschillen tussen jongens en meisjes te zien. Vince lijkt veel brutaler. Wij zijn niet de enige die de filmpjes bekijken. Het filmpje dat deze week op You Tube werd gezet is al bijna 500.000 keer bekeken. Het oudere filmpje van Lotte meer dan 50 miljoen keer.  Er is zelfs interesse getoond vanuit Amerika.

Timelapse VinceDe techniek die vader Frans gebruikt in zijn filmpjes zou wel eens kunnen helpen bij het opsporen van vermiste kinderen. Om zo te voorspellen hoe ontvoerde kinderen er na jaren uit zouden zien. Ik vind de filmpjes vooral vermakelijk. Ze zijn denk ik zo sterk omdat je Lotte en Vince niet hoort,  maar wel ziet praten. Gewoon zoals ze zijn. Niet speciaal mooi in de kleren gestoken of gekapt.

 

Er bekruipt mij een gevoel van spijt. Dat ik zelf niet zoiets heb gedaan. Niet om een hit te scoren op You Tube, maar gewoon voor onszelf. Ok, ik ben niet zo handig met filmpjes en computers, maar zo ingewikkeld ziet het er niet uit. Helaas, met mijn koters van bijna 10, 8 en 5 jaar is de kans verkeken. En om nu alleen voor een timelapse nog te proberen een baby op de wereld te zetten, dat gaat me een beetje te ver 😉

Heb jij nog wel een baby in huis? Grijp je telefoon en film elke week! Zodat je een uniek document hebt van je kind. Echt leuk voor later!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven