Review: TIMIO – de educatieve audio- en muziekspeler voor kids

Nog een paar weken en dan zal heel Nederland kennis kunnen maken met TIMIO; een audio- en muziekspeler voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. Wij vroegen Claire van Claire’s Mission, die momenteel in verwachting is van haar eerste kindje, om deze nieuwe gadget voor ons te reviewen. Benieuwd naar alle mogelijkheden en haar bevindingen? Lees dan snel verder.

First things first; wat is TIMIO volgens de maker?

‘TIMIO is een educatieve audio- en muziekspeler ontworpen voor kinderen, maar met ouders in gedachten. TIMIO biedt kwaliteitsgeluid, interactiviteit en inhoud om de woordenschat, het intellect en de verbeelding van je kind te helpen ontwikkelen. Door het gebruik van magnetische schijven kan je met TIMIO eenvoudig wisselen van (educatief) spel. Van kinderliedjes en slaapliedjes tot sprookjes en woordenschat, allemaal in 6 verschillende talen, ook in het Nederlands. TIMIO zal ook vragen stellen en deze interactiviteit versterkt het leerproces.’

Geef je kind de beste start in het leven

TIMIO is het eerste interactieve educatieve speelgoed zonder scherm dat met kinderen vanaf de kleuterschool tot de basisschool meegroeit. Het helpt om het intellect, de woordenschat en de verbeelding van kinderen te ontwikkelen. In dit tijdperk van schermafhankelijkheid, digitale over-stimulatie en plastic speelgoed van lage kwaliteit, biedt TIMIO een slimmer en gezonder alternatief.

‘Wij geloven in het handhaven van hoge normen voor de dingen waar kinderen mee spelen en van leren. Dat is de reden waarom TIMIO een product is waarop ouders kunnen vertrouwen om het brein van kinderen te vormen door verbindingen te leggen tussen geluiden en beelden die de woordenschat zullen ondersteunen om de wereld om hen heen te begrijpen en er interactie mee te hebben.

“De eerste vijf jaar van een kind leggen de basis voor de rest van haar leven. Haar eerste relaties, omgevingen en ervaringen bepalen hoe haar hersenen zich ontwikkelen.” UNICEF

Alle voordelen van TIMIO op een rij.

 • Veilig spelen: Schermen zijn in verband gebracht met verslaving, slaap-, visie- en andere problemen. TIMIO is schermvrij. En omdat het niet is verbonden met het internet, kan je kind veilig spelen en leren.
 • Makkelijk te gebruiken: Geen installatie en geen internet vereist. Je kind kan onafhankelijk een schijf plaatsen en op een afbeelding tikken om naar de audio-inhoud te luisteren.
 • Gebruik van alle zintuigen: Omdat TIMIO schermvrij is, leert je kind beter te luisteren. LED-verlichting en prachtige illustraties verbeteren de visuele ervaring. Kinderen oefenen hun motorische vaardigheden omdat TIMIO fysieke schijven gebruikt.
 • Leer verschillende talen: TIMIO ontwikkelt de taalvaardigheden van een kind. Alle dics en spelletjes zijn in de volgende talen beschikbaar: Engels, Spaans, Frans, Duits, Nederlands en Chinees!

Over het ontwerp van TIMIO

 • Solide ontwerp: Makkelijk mee te nemen door kinderen. Kan tegen een stootje.
 • Afgeronde hoeken: Maakt TIMIO zachter en veiliger.
 • Kwaliteitspreker: Geweldige muziek en de helderheid van de geluiden helpen bij het leren van de woordenschat.
 • Magnetisch bevestigde schijven: Super eenvoudig te plaatsen – direct klaar voor gebruik.
 • 12 discrete LED-lampjes: Geplaatst rond de omtrek.
 • Koptelefoon aansluiting: Ja, ze hebben erover nagedacht.
 • 3 Volume-instellingen: Laag, middel, hoog.
 • Laag batterijverbruik: Automatische uitschakeling wanneer deze 5 minuten niet wordt gebruikt.
 • Stevige schijven: Krasbestendig – in tegenstelling tot CD’s die gemakkelijk worden bekrast.
 • 3 AA-batterijen: Niet inbegrepen. We raden aan om oplaadbare AA-batterijen te gebruiken.
 • 3 handelposities: Leunend om te luisteren, klaar om te dragen en plat om te spelen.

20 discs met content in 6 verschillende talen!

 • Luisteren en leren: TIMIO is ideaal om kinderen te helpen nieuwe woorden, liedjes en zelfs verhalen te leren. En omdat TIMIO geen scherm heeft, kunnen kinderen hun vocabulaire uitbreiden terwijl ze tegelijkertijd andere dingen doen.
 • Verhalen: Soms staat een druk leven een mooi uitgebruid verhaal of sprookje in de weg en dat is jammer, want verhalen kunnen zo magisch zijn! Vertrouw op de rustgevende stem van TIMIO’s verteller om je kleintje te vergezellen in de magische wereld van sprookjes.
 • Piano: Voor de kleine artistieke geesten die al interesse tonen in muziek, hebben we goed nieuws! Met TIMIO kunnen kinderen verschillende instrumentgeluiden en muziektonen leren en zelfs hun eigen kleine deuntjes componeren.
 • Slaap: Hoe belangrijk slaap ook is, op sommige dagen kan het moeilijk zijn om het te laten gebeuren. Helaas kan TIMIO niet helpen met de bedtijd van het kind, maar het is zeker handig voor wanneer je slaapliedjes en kalmerende geluiden nodig hebt, zoals bijvoorbeeld natuurgeluiden, om je kind snel in slaap te laten vallen.

TIMIO wordt geleverd met een set van 20 schijven, die voldoende inhoud bieden voor de ontwikkeling van kinderen van 3 tot 8 jaar oud. Daarnaast zijn er ook schijven die speciaal bedoelt zijn voor baby’s. Voor een uitgebreid overzicht, klik hier.

Klinkt veelbelovend! Maar hoe werkt TIMIO in de praktijk?

Wat een cadeau om uit te pakken! Echt overal is aan gedacht qua design en ontwerp. De verpakking is sprankelend en zowel aantrekkelijk voor kids als de ouders. Leuk om cadeau te geven en te ontvangen dus!

Daarnaast is het qua inhoud heerlijk eenvoudig en praktisch. Het design van de TIMIO is erg mooi en de magnetische schijven zijn super eenvoudig om aan te brengen. Wij hadden het geluk dat de batterijen al in de doos zaten (normaal gesproken zitten deze er niet in, hou daar dus rekening mee), hierdoor konden we de gadget direct goed uit testen.

We hebben een paar discs afgespeeld, speciaal voor deze review en echt alles is een aanrader! Iedere disc helpt met de ontwikkeling van je kind. Of het nu leren klokkijken is, liedjes luisteren en leren of dieren leren kennen. Daarnaast is het ingesproken Nederlands en Engels, onwijs leuk! Vrolijk maar tegelijkertijd ook perfect gearticuleerd. Je kunt je kind dus met een gerust hart zelfstandig laten spelen met de TIMIO!  

Ook leuk voor wanneer je zwanger bent!

Wij zijn op dit moment bijna 7 maanden zwanger van ons eerste kindje, volgens de zwangerschapskalender in het 3e trimester dus. Hoewel de TIMIO vooral wordt aanbevolen voor kindjes van 3 tot 8 jaar oud, is het ook super mooi ‘speelgoed’ voor wanneer je in verwachting bent. Ons kleintje reageert nu al enorm op alle baby lullabies en begon direct te bewegen. Zo lief! Wij hebben ons dan ook voorgenomen om iedere avond voor het slapen gaan een liedje af te spelen zodat wanneer ons kleintje geboren is hij/zij de geluidjes al herkent.

Eindconclusie van de TIMIO review:

Wij zijn fan! De TIMIO is in al haar facetten een aanrader. Het is dan ook niet gek dat deze gadget binnen 12 uur het benodigde bedrag binnenhaalde op Kickstarter. Wij zijn er enorm blij mee en kunnen niet wachten tot dat wij ons kleintje zelf aan de slag zien gaan met de TIMIO.

De prijs is trouwens ook netjes en past perfect bij het educatieve karakter en de hoge kwaliteit. Je betaalt namelijk EUR 119 incl. verzending. Voor meer informatie over dit educatieve speeltje kan je hier terecht. Als we het een cijfer geven, is het zonder twijfel een dikke vette 10! Absoluut een aanrader!

Is de TIMIO ook iets voor jouw kind?

Claire schreef deze review speciaal voor MamsatWork. Maar als je meer wilt lezen over Claire, dan kun je ook een bezoekje brengen aan haar blog. Claire blogt op Claire’s Mission over alles wat met haar missie te maken heeft; een einde maken aan dierenleed wereldwijd. Je vindt er artikelen over hoe je een wereldverbeteraar kunt worden, hoe zij haar zwangerschap ervaart, reviews over diervriendelijke producten en nog veel meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven