Tiny Houses, om in het klein te genieten van het leven

Ohhh ik ben verliefd! Verliefd op een huis! En niet zomaar een huis, een Tiny House! Misschien heb je de tiny houses ook al eens een gezien? Een soort van “Playmobil meeneem huis” om in te wonen en te genieten van mooie bijzondere plekken.

tiny houses

Ben je de plek weer zat, dan pak je je huis op en ga je weer. Hoe lekker klinkt dat!? Mooie plekken ontdekken dat kan dan, want tja… Tiny Houses behoeven vaak geen hypotheek!

Een Tiny House is namelijk niks anders dan een piepklein huisje. Zo’n super schattig klein huisje dat van alle gemakken voorzien is. Een wc, douche, slaapruimtes, keukentje en zitje. Meer heb je toch niet nodig?

Tiny Houses, rust, ruimte en mestkevers

Ruimte spreekt me wel aan, zeker met kinderen! Ruimte om te leven, te spelen en te ontdekken. Waar kun je dat nou beter doen dan gewoon lekker buiten.

Dus niet teveel ruimte binnenshuis, maar juist vertoeven in de buitenlucht, heerlijk! Onze kinderen houden van rust, ruimte, de natuur en gezelligheid. Ik zeg Tiny Houses come on over! Afgelopen vakantie heb ik wederom gemerkt dat het speelgoed wat al maanden in huis ligt te verstoffen echt niet meer interessant (lees: nodig) is.

Ze worden blijer van mestkevers, paardenbloemen en kabbelende beekjes. Oh jah… en eindeloos dezelfde rondjes fietsen. Dat moet met gemak kunnen om een Tiny House heen 😉 . Misschien is een tiny house vakantie ook wel wat!

Ontspullen en consuminderen met Tiny Houses

Eigenlijk is dat nog wel het meest fijne wat me aanspreekt! Ontspullen! Je kan natuurlijk niet al je spullen vanuit je huis meenemen naar een Tiny House. Dat past never en nooit niet. Dus… dan moet je wel! Een beetje zoals Johanna een tijdje geleden al schreef:

Consuminderen, besparen op geld en rommel, hoe pak je dit aan?

Het lijkt me fantastisch al m’n bezittingen weg te geven en opnieuw te starten met een huis(je) zonder plastic troep, zooi en nog veel meer zooi. Gewoon een paar persoonlijke waardevolle spulletjes uitzoeken die mee mogen en de rest WEGGG!

Back to basic

Ik kan me er wel in vinden, terug naar toen! Toen was geluk heel gewoon en zat het ‘m echt niet in mooie dingen, status en elkaar overtreffen. Tegenwoordig is dat wel anders helaas. Uiteraard is het aan jezelf of je aan alle gekkigheid mee doet natuurlijk.

Ben je een kuddedier of volg jij je eigen pad? Maar als je met Tiny Houses de wereld te kan verkennen en kan proeven van elke cultuur, dat zou wel heerlijk zijn. Uiteindelijk gaat het erom of je met elkaar kan leven in een kleine setting zonder veel spullen.

Het idee alleen al maakt me gelukkig! Nu alleen mijn man nog even overtuigen. Ik weet in ieder geval wel wat ik ga zoeken… voor de volgende mini vakantie!

Wat denk jij? Kan jij je vinden in het concept van Tiny Houses of denk je dat ik het me allemaal wat te rooskleurig voorstel? Het klinkt een beetje als het hutje-op-de-hei principe natuurlijk. En als je praktisch gaat denken… dan kom je vast nog wel wat zaken tegen waar je nog niet aan gedacht had.

Maar mocht je meer willen weten over Tiny Houses, er is inmiddels al wel wat te vinden op internet. Zo heeft Marjolein een website over haar eigen Tiny House en bestaat er ook een leuke facebookpagina over Tiny Houses.  Leuk om lekker vrijblijvend even op rond te snuffelen!

Andere artikelen die wellicht interessant zijn:

*gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven