Tiny Love Flexi Play: babygym bestaat en het is nog leuk ook

Mijn kleine man houdt van actie. Hij gaat graag op ontdekking, op zoek naar prikkels. Veel verder dan rollen kwam hij echter nog niet. En daar liep ik tegenaan met de zoektocht naar een leuke babygym of activity centre, zoals het ook wel genoemd wordt. In de meeste gevallen ligt de baby onder de babygym met de poten ervan langszij. Dat is niet handig met een continu draaiende baby want dat beperkt hem in zijn beweging. Maar daar is wat op gevonden… Ken jij de Tiny Love Flexi Play al?

Lees ook: Voor sportieve mama’s: hardlopen met de kinderwagen

Tiny Love Flexi Play: babygym kan wél

Op de babygymshop zag ik ineens een vreemde eend in de bijt: de Tiny Love Flexi Play. Dit exemplaar is in het geheel zacht en buigbaar in elke gewenste positie naar gelang mijn mannetje zich ontwikkelt. Ideaal! En met de bijbehorende speeltjes, spiegel en kleuren krijgt hij voldoende prikkels.Tiny Love Flexi Play

De Flexi Play wordt geleverd in een handige meeneemtas (en ja, tegen de eerste verwachting in kost het weinig moeite de ‘slang’ weer in de tas te krijgen) zodat je je kindje ook ergens anders kan voorzien van zijn nieuwe speelattribuut. Handig voor wanneer opa en oma even op de kleine moeten passen! Het was wel even wennen. Het kostte me wat moeite om de Flexi Play van Tiny Love in de ‘sta-stand’ te krijgen.

Twee poten ombuigen zodat er in het midden een boog komt waaraan het speelgoed en de spiegel bevestigd kan worden…Maar met wat pas en meetwerk lukte het en had ik de slag te pakken. Ook mijn mini-man kreeg de slag te pakken. Zoals altijd wordt er eerst met een frons gekeken (‘hé, dit ken ik nog niet’) om vervolgens bloedserieus aan de slag te gaan met zijn ontdekkingsreis. Ineens hoor ik hem schaterlachen: hij ziet zichzelf in de spiegel boven hem. Heerlijk! Dat heb ik allang niet meer als ik in de spiegel kijk 😉 . Zijn ontdekkingsreis voert hem verder en hij draait om. Bij een andere babygym was hij nu met zijn hoofd tegen de zijkant gekomen en volgende er een hoop gejammer (ja, het is echt een jongen, ’t piept snel). De Flexi Play is echter in het geheel zacht, dus ‘no drama’ en hij gaat weer verder.

De Tiny Love Flexi Play buigt zich naar de ontwikkeling van je kind

Al snel tijgert hij rond en is de babygymboog onnodig…zou je denken. Steeds leg ik ‘m in een andere vorm op zijn speelkleed met de speeltjes en spiegel ergens anders bevestigd. Zo lijkt hij steeds weer iets te ontdekken, ziet de kleuren en vormen, voelt subtiel met duim en wijsvinger aan de franjes en het knisperspeeltje, trekt de rammelbal eraf, hangt er overheen en belandt aan de andere kant op zijn neus (o jee, toch drama). Inmiddels kruipt onze jongeman van ruim 7 maanden en gebruik in de Flexi Play als mini-stormbaan. Toegegeven, het ene moment ziet hij  de ‘slang’ als een groot onoverkomelijk obstakel en beperkt het hem in zijn doorgang (again, drama) en het andere moment ziet hij het als een uitdaging er overheen of onderdoor te kruipen. De spiegel blijft in ieder geval een hot item.Tiny Love Flexi Play2

De voordelen van deze flexibele babygym

Het fijne van de Tiny Love Flexi Play is dat je er langer mee doet dan een ‘gewone’ babygym omdat je de stand aan kan passen aan de ontwikkeling van je kind. Het is geheel van zacht materiaal (behalve de spiegel uiteraard) waardoor het de bewegingen van je kind niet in de weg staat, zich niet kan bezeren en juist aanzet tot meer bewegen wanneer je kindje groter is. Als ik dan toch een kritisch puntje moet noemen, dan zou het zijn dat er misschien net wat meer speelattribuutjes aan hadden mogen zitten. De draagzak is echter heel handig, niet alleen voor vervoer maar ook om het weer even op te bergen.

Winnen?

Kunnen wij jou verblijden met een Tiny Love Flexi Play van de babygymshop?
Doe dan mee aan de winactie: Vul onderstaande formulier in èn like onze facebookpagina om kans te maken.

Let op: deze actie is afgelopen. De winnaar heeft van ons bericht ontvangen.

Lees ook: Spelletjes spelen met je jonge baby; wat doe je dan?

1 gedachte over “Tiny Love Flexi Play: babygym bestaat en het is nog leuk ook”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven