Tip: De honderdste Wakker Worden Kinderlezing in NEMO

Op 16 februari vindt in Science Center NEMO om 11:00 uur de honderdste Wakker Worden Kinderlezing plaats. Sinds de eerste lezing in juni 2003 hebben al vele kinderen deze lezingen met plezier gevolgd.

Samen met de Universiteit van Amsterdam organiseert Science Center NEMO sinds juni 2003 iedere maand een lezing met een echte kindervraag: Kun je bacteriën eten? Waar komt de regenboog vandaan? Waarom is gras groen? De honderdste lezing is bij hoge uitzondering niet alléén voor kinderen. 

Wanneer weet je iets zeker?

Rob van Hattum, inhoudelijk directeur van NEMO geeft samen met prof.dr. Dymph van den Boom, een kinderlezing over wetenschappelijk onderzoek doen: “Wanneer weet je iets zeker?”. Na de lezing worden nog twee spectaculaire historische proeven gedaan. Met twee reusachtige Maagdenburgse halve bollen en 16 kinderen wordt een vacuümdemonstratie gegeven en de valproef van Stevin wordt gedaan met een hoogwerker. Echt de moeite waard voor ‘whizkids’  om hier naartoe te gaan.

Spoedcursus wetenschap

Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen een spoedcursus Wetenschap volgen, waarbij ze tien experimentjes kunnen doen onder begeleiding van studenten van de Universiteit van Amsterdam. Deze experimenten gaan over drijven en zinken, licht en geluid, de kracht van lucht, bouwen, geleiding, balans, hoog en laag, knikker tegen veertje, leeglopen en rollen. Leerzaam en leuk.

Uniek samenwerkingsproject

Wakker Worden is een uniek samenwerkingsproject van Science Center NEMO en de Universiteit van Amsterdam. Het is een goed voorbeeld van samenwerken waarbij inhoudelijke kennis, educatieve expertise, uitgebreide netwerken én enthousiasme samen zijn gebracht met als doel wetenschap en techniek op een inspirerende manier te brengen.

Voorjaarsvakantie in NEMO

In de voorjaarsvakantie is er bij NEMO extra veel te doen. Er zijn workshops en demonstraties, zoals de demonstratie van de Kettingreactie, knutselen in De Werkplaats en écht wetenschappelijk onderzoek in Science Live en NEMO Research & Development.  De voorjaarsvakantie duurt in NEMO van 15 februari tot en met 9 maart. NEMO is van 15 februari tot en met 2 maart iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Van 3 tot en met 9 maart is NEMO open van 10:00-17:00 uur.

Over NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor bezoekers van alle leeftijden. Zij laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Dit doen ze met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen. Onze kids zijn er al eens met opa en oma geweest en willen graag weer terug, dat geeft al aan hoeveel plezier ze daar gehad hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven