5 tips om snel een mooi fotoboek te maken!

Jouw herinneringen mogen gekoesterd worden! Een fotoboek maken is een unieke manier om herinneringen te bewaren en met deze tips kan je simpel je verhaal vertellen. Of je nu een trouwfotoboek of reisfotoboek maakt, iedere herinnering is er één.

En dat niet alleen, het is ook een creatieve manier om met je foto’s om te gaan. Dus waar wacht je nog op? Volg deze tips voor het maken van je eigen one-of-a-kind fotoboek.

tips fotoboek maken

5 tips om eenvoudig een mooi fotoboek te maken

1. Verzamel eerst je foto’s

Het is zo gemakkelijk om je foto’s te laten verslonzen op je computer of telefoon. Maar er gaat niets boven het doorbladeren van een fysiek fotoalbum, gevuld met de mooiste herinneringen. Maar wat is nu de eerste stap voor een fotoalbum maken?

Dat is natuurlijk het sorteren van de leukste kiekjes. Dit kan een ontmoedigende taak zijn vooral als je graag en veel foto’s maakt. Probeer je te concentreren op de momenten en herinneringen die voor jou het belangrijkst zijn. Haastige spoed is zelden goed, dus neem de tijd om je foto’s uit te zoeken.

Je kunt bijvoorbeeld alle foto’s verzamelen en deze in één map op de computer plaatsen. Zo kun je straks eenvoudig je eigen fotoboek samenstellen.

Maak jij graag veel foto’s met je telefoon? Dan kan je ook als je al op reis bent bijvoorbeeld iedere dag je mooiste foto’s apart in een album bewaren. Volg je deze tips dan hoef je voor het maken van het fotoboek alleen dat album nog maar over te zetten.

2. Kies een stijl en thema om je fotoboek te maken en volg deze tips

Of je nu kiest voor een fotoboek met klassieke thema’s zoals bruiloften, vakanties of familiebijeenkomsten, ieder fotoboek verdient z’n eigen aanpak.

En niet geheel onbelangrijk: het boek mag jouw eigen stijl omschrijven. Ben je bijvoorbeeld veel in de natuur geweest en heb je daar wat mooie plaatjes mogen schieten? Kies dan voor een natuurlijk thema met aardse tinten als je je fotoboek gaat maken.

En vergeet zeker niet om je mooiste natuurfoto bijvoorbeeld op een tuinposter af te drukken. Een bijzondere manier om je herinneringen vast te leggen én natuurlijk je tuin of balkon op te fleuren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, dus neem de tijd om te bladeren tot je de perfecte thema vindt.

Of kies er juist voor om al je fotoboeken in hetzelfde thema te maken zodat je consequent ieder jaar met deze tips eenzelfde soort fotoboek kan maken. Staat prachtig bij elkaar in een kast zodat je het er zo bij kan pakken.

3. Tijd om te ontwerpen

Misschien wel het leukste onderdeel in het proces naar jouw eigen fotoboek: creëren! Je mag je creativiteit de vrije loop laten bij je eigen ontwerp.

Je kunt kiezen voor een modern fotoboek, waarbij je online in één klik al je foto’s kunt uploaden. Voeg vervolgens tekst en andere versieringen toe en maak binnen no-time je eigen creatie.

Bekijk tenslotte bij het maken je fotoboek vóór het afdrukken. Zorg ervoor dat alle foto’s in de juiste volgorde staan en dat de tekst klopt. Als je tevreden bent met hoe alles eruitziet, is het tijd om te bestellen. Jouw eigen fotoboek is geboren!

4. Maak gebruik van alle opties en tips die je fotoprogramma levert en hou ruimte over!

Veel programma’s die je kan gebruiken leveren aardig wat opties en tips om je fotoboek te maken. Gebruik deze ook! Ga niet zelf zitten zwoegen, maar maak gebruik van die gemakken. Denk niet ‘ja maar dan heb ik het niet zelf gemaakt’.

Want juist díe gedachte zorgt ervoor dat het een berg werk is waar je maar tegenop blijft zien. En van uitstel komt afstel, dat weten we allemaal. Zo zonde!

Top van de tips: hou wat ruimte over bij het maken van je fotoboek

Het overhouden van wat extra ruimte op de pagina’s in je fotoboek is leuk als je zelf dol bent op bijvoorbeeld journallen. Vind jij een ‘kaal’ fotoboek maken niet leuk omdat alles geprint is, gebruik dan mijn tips om ruimte over te laten.

Plak bijvoorbeeld -nadat je fotoboek is besteld en geleverd- toffe stickers of tickets van je reis nog in het fotoalbum erbij. Of wees creatief met je printer. Zo maak je dat kale fotoboek ineens heel persoonlijk en ook nog een beetje 3D 😉 .

5. Ga snel na de gebeurtenis aan de slag met het maken van je fotoboek

Ik weet het, we hebben het allemaal druk. Na je vakantie ben je zo weer in de waan van de dag, dat herkennen we allemaal. Maar probeer toch zo snel mogelijk tijd vrij te maken voor je fotoboek zodat je ook alle andere tips kan verwerken.

Hoe sneller je er mee aan de slag gaat, hoe meer er nog in je geheugen zit. En des te sneller heb je dat fotoboek ook af. Wacht je er een half jaar mee dan ben je wellicht al veel details vergeten en wordt het maken van het fotoboek alleen maar lastiger.

Veel succes en vooral: veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven