3 gouden tips tegen huidveroudering

In je drukke leven als werkende moeder wil je er toch altijd fris en fruitig en vooral jong uit blijven zien. Daarom heb ik wat tips tegen huidveroudering op een rijtje gezet. Tips die je makkelijk in je drukke leven kunt inpassen. Super effectief en dat zonder dat je er extra tijd aan kwijt bent.

tips huidveroudering
Stockfoto van vrouw die huid verzorgt door Roman Samborskyi

Tips tegen huidveroudering

Met deze tips help je je huid zeker. Huidveroudering helemaal tegengaan, dat zal niet lukken, maar het is wel de beste manier om lief voor je huid te zijn. 

Tip 1: pas je voeding aan tegen huidveroudering

Bij gezonde voeding denken we gelijk aan rauwkost knagen en in van die glimmende groene appels happen. Natuurlijk zitten groenten en fruit bommetje vol vitaminen, mineralen en antioxidanten, dat weten we allemaal. En we weten ook allemaal dat we 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag moeten eten voor ons dagelijkse vitaminenshotje. Op zich uitstekende tips om huidveroudering te vertragen. Maar wat kan je nu specifiek doen?

Begin je dag eens met een groene smoothies! Je krijgt gelijk een goede dosis belangrijke voedingsstoffen binnen en het geeft je een gezonde energieboost.

Bij gezonde voeding denk je minder snel aan vetten, maar ook die zijn van levensbelang voor je lichaam en een mooie huid. Vooral de goede vetzuren, zoals omega 3 en 6, uit bijvoorbeeld vette vis, olijfolie, noten en zaden dragen hun steentje bij aan een gezonde huid en tegen huidveroudering. Pas wel op met de hoeveelheid suiker en zout, deze tasten namelijk de elastine en collagene vezels van je huid aan waardoor je huid sneller verouderd.

Ook water of kruidenthee drinken is heel belangrijk voor je dagelijkse portie vocht. Maar weet je ook dat als je water eet, dit nog beter door je darmen wordt opgenomen?! En mijn persoonlijke favoriet: neem gerust af en toe een stukje pure chocolade (>70% cacao), want ook hier zitten veel antioxidanten in, goed tegen huidveroudering. Voordeel van deze tips is dat je ook echt genoeg hebt aan een klein stukje.

Tip 2: gebruik goede huidverzorging tegen huidveroudering

Eigenlijk een inkopper, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Laat eens een professional een huidanalyse maken, want ongeveer 75% van de mensen gebruikt de verkeerde producten bij hun huidtype.Dat werkt huidveroudering in de hand.

Doe eens een online huidtest om te zien of je op de goede weg zit qua producten. Naast de juiste producten is het belangrijk dat je de 3 dagelijkse stappen doorloopt. Je huid reinigen, hydrateren en beschermen.

En met beschermen bedoel ik UV-bescherming met natuurlijke zonnebrand. De beste anti-rimpel crème is nog steeds zonnebrandcrème.

De zon is de grootste veroorzaker van rimpels en huidveroudering. Vooral UV-a (aging) en UV-b (burning) beschadigen de huidcellen in aanmaak dieper in je huid. In eerste instantie niet direct zichtbaar, maar wel schadelijk dus.

De celdeling deelt ook dit beschadigde stukje verder. En stukje bij beetje wordt deze schade zichtbaar, als zijnde (diepere) rimpels en pigmentvlekken (ouderdomsvlekken). De meeste UVschade lopen we op voor ons 25ste levensjaar, maar die is pas jaren later zichtbaar.

Veel mensen denken dat rimpels en huidveroudering genetisch bepaald zijn. Voor een deel is dit natuurlijk ook zo. Maar je leefwijze bepaalt voor zeker 50% de kwaliteit van je huid. We weten allemaal dat roken slecht is, ook voor je huid. Maar die zonneschade he?! Die is minstens zo erg. En vlak ook stress niet uit, ook hier heeft je huid veel onder te leiden.

Tip 3: geestelijke balans

Als werkende moeder weet ik hoe moeilijk het is, maar het is zó belangrijk om je stresslevels te verlagen. Ook als tips tegen huidveroudering. Misschien heb je wat aan deze anti-stress tips.

Stresslevels verminderen kan al door bijvoorbeeld een half uurtje in je favoriete blad te bladeren, een wandelingetje te maken, lekker gek te dansen met je kinderen of yoga oefeningen te doen. Het maakt niet uit wát je doet, als je er maar plezier in hebt en je hoofd even leeg kunt maken.

Als je lekkerder in je vel zit, straal je dit uit en ben je nog productiever ook. Wat wil een werkende moeder nog meer?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven