Tips tegen muggen; de beste tips en wat werkt wel of niet tegen muggen

De beste tips tegen muggen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons is het een drama met de muggen. De muggen zijn bij ons in grote aantallen te vinden en wij moeten ons best doen om heelhuids door de nacht heen te komen. Je komt de gekste tips tegen muggen tegen op internet, maar wat werkt er nu wel en niet? Heb jij enig idee hoe je gewoon lekker mugvrij kan slapen en wat doe je tegen een muggenbeet?

Tips tegen muggen, wat te doen tegen muggen?

De vrouwtjes muggen zijn volop aanwezig, om gek van te worden! Misschien komt het omdat we een watertje achter ons huis hebben lopen. Wij worden niet alleen wakker van de muggen in onze eigen slaapkamer… wij worden ook wakker van onze kinderen. Ook daar moeten de muggen gevangen worden omdat ze niet kunnen slapen van het gezoem. Tijd dus voor de beste tips tegen muggen. Op naar een goede nachtrust!

Electrische vliegenvanger werkt perfect tegen muggen

Ik ben er klaar mee, met muggen vangen. Midden in de nacht met een slaperige kop en een elektrische vliegenvanger op jacht is niet bevorderlijk voor mijn ochtendhumeur heb ik wel gemerkt. Ook al werkt het perfect, je moet er nog wel je bed mee uit. Behoort wel tot de betere tips tegen muggen, maar niet de beste.

Tijd voor andere oplossingen dus! Maar wat precies? Ik ben voor de verandering ‘op jacht’ gegaan naar oplossingen, in plaats van naar muggen. De focus ligt daarbij op het niet zelf aan de slag gaan. De beste tips tegen muggen die ik voor je heb gezocht vergen dus geen energie meer midden in de nacht maar zijn van te voren te gebruiken of toe te passen. En dat betekent maar één ding… lekker slapen!

tips tegen muggen

Tips tegen muggen, wat werkt het beste?

Er zijn allerlei tips tegen muggen in omloop, je kan het zo gek niet bedenken of iemand heeft het wel geprobeerd en heeft er een mening over. Van beste tips tegen muggen in huis-, tuin- en keukenmiddeltjes vorm tot stiften en sprays. En van natuurlijke oplossingen tot hele simpele trucjes en tips tegen muggen. We zetten er een heel aantal voor je op een rijtje.

 1. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes
 2. Stiften, sprays en dergelijke
 3. Natuurlijke producten en tips tegen muggen
 4. Simpele, effectieve manieren tegen muggen
 5. Gekste tips tegen muggen

1. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, tips tegen muggen

Wierook, citroen, ui, kruidnagel, knoflook, basilicum… je kan het zo gek niet bedenken of het zou moeten helpen tegen de muggen. Ook azijn, lavendel en tea tree olie worden wel gebruikt. Bij de een zal het een beter werken en bij de ander het ander.

tip: De lavendelolie is de moeite van het proberen waard. Makkelijk om zelf te maken: 2 eetlepels olijfolie mengen met 30 druppeltjes lavendelolie en smeren maar! Heb je 2 muggen, uhhh vliegen, in één klap. Je ruikt lekker, de mug heeft er een hekel aan én je huid wordt goed verzorgt!

Nog meer muggenspray zelf maken?

2. Stiften, sprays en dergelijke

De antimuggen stekker hoort ook bij de tips tegen muggen. Persoonlijk heb ik hier geen bijzonder goede ervaringen mee, jij wel? Je hebt ze met geluid, maar daar zijn weinig positieve ervaringen over te vinden. De stekker heb je ook met geurafgifte. Ik heb zelf een enorme hekel aan al die stankstiften en geurstekkers. DEET werkt voor veel mensen prima, maar het is allemaal nogal chemisch. Daarbij komt dat het niet voor iedereen werkt. Smeren met chemisch spul op je lijf, of het inademen ervan vind ik voor mezelf niet de beste optie en voor de kinderen al helemaal niet. Maar heb je niets beters bij de hand… dan werkt dit spulletje regelmatig wel.

⇒ Je koopt DEET bij de drogist in je eigen stad of online.

Een natuurlijke muggenspray is uiteraard beter voor jezelf en voor het millieu. Verder reviewden wij eerder Squitos, ook dat werkt naar behoren!

3. Natuurlijke tips tegen muggen

 • Klamboe; als ik iets irritant vind slapen, dan is het de klamboe wel. Draai jij ook een beetje in je slaap, dan is de klamboe wat mij betreft geen aanrader, maar er zijn mensen die zweren erbij. Zorg er wel voor dat hij in ieder geval heel fijnmazig is!
 • Spinnen; tuurlijk… we weten allemaal dat spinnen goed zijn tegen ongedierte… je moet dan alleen kiezen tussen 2 kwaden als het gaat om beesten in je slaapkamer.
 • Hond; je zal het niet geloven, maar dit is wat mij betreft een prima tip! Overigens niet voor in de slaapkamer, want daar mag onze hond niet komen. Maar gezellig een avondje tv kijken op de bank – mét hond – werkt uitstekend tegen de muggen. En dat geklapper met zijn bek en rare gedrag met zijn tong is ook nog eens leuk entertainment 😉 .
 • Horren; een van de betere tips tegen muggen, vliegen en van die grote libelles die wij ook nog wel eens binnen hadden zijn uiteraard ‘gewoon’ hordeuren! Nu ben ik allergisch voor die oude hordeuren van vroeger, maar tegenwoordig heb je ook hele mooie plissé hordeuren die -naast mooi- ook nog eens heel praktisch zijn. Iets met #betervoorkomendangenezen
 • Vitamine B; schijnt je geur te beïnvloeden waardoor de muggen je niet meer zo lekker vinden. Wel iedere dag een tablet innemen!tips tegen muggen

4. Simpele tips tegen muggen waar je misschien nog niet aan gedacht hebt

 • Airco / ventilator; wij hebben geen airco in huis, maar de onze Dyson ventilator die draait volop als het hoogzomer is. Door de koelere luchtverplaatsing blijven muggen weg. Wij zetten deze wel aan met een timer. Slaat de ventilator uiteindelijk af… dan heb je wel kans dat al aanwezige muggen weer in je buurt komen. Maar om in ieder geval in slaap te vallen werkt dit trucje uitstekend voor ons! En anders zetten we hem tegen de muggen midden in de nacht weer aan.
 • Verwijder stilstaand water; in ons geval is dat wat lastig, aangezien we achter de tuin een vrij brede sloot hebben. Maar zorg er in ieder geval voor dat je het stilstaande water in je tuin ‘verwijderd’. Een vijver gooi je misschien niet zo snel dicht, maar leeg je bloempotten, emmers en al wat nog  meer voorzien is van een laagje water. De muggen leggen hier namelijk hun eitjes in en voor je het weet heb je je eigen muggenkwekerij!

5. De gekste tips tegen muggen

Tijdens mijn zoekactie kwam ik ook wat tips tegen muggen tegen waarvan mijn mond openviel van verbazing.

 • Joint roken; nooit zelf uitgeprobeerd, maar ik denk dat ik sneller mijn kinderen ‘uitrook’ dan de muggen 😉 .
 • Bier en walnoten; bier drinken (meer dan 3 glazen heb ik gelezen) en walnoten eten zou mugwerend zijn. Het grote voordeel… na iets meer dan 3 glazen bier heb je zelf de mug in ieder geval niet meer in de gaten. Wel jammer dat dit dan weer niet van wijn beweerd wordt!
 • Tandpasta smeren op de plekken waar je aders dicht onder de huid zitten zou moeten helpen. Deze ga ik zelf nog eens proberen.

Afijn, ik ga in eerste instantie in ieder geval eens op zoek naar horren voor ramen en deuren als preventiesysteem om me vervolgens als een prinsesje te wentelen in de lavendelolie, eens kijken of ik 2-0 voor kom te staan in mijn strijd tegen de muggen!

Vertel me, heb jij nog uitstekende tips tegen muggen? Let us know!

 

RECENSIEOVERZICHT
werking
tips tegen muggen
eco

2 REACTIES

 1. Wij slapen allebei met een klamboe. De enige manier om mugvrij te slapen, als ze niet al in de klamboe zitten. Natuurlijk, ideaal is het niet. Maar met een kind dat allergisch is voor muggen is dit voor ons de beste oplossing. Horren werken niet in een kantelraam en DEET werkt een aantal uur, maar niet de hele nacht. De stekkers heb ik ook, maar werken niet echt goed. Ik kom toch steeds op de klamboe als beste oplossing. Vooral voor mijn dochter werkt het prima. Ik heb er nogal eens ruzie mee, maar in de winter laat ik m lekker openhangen. En de laatste dagen hebben we geen muggenbuten meer gehad, want we worden ook steeds gestoken als we in de woonkamer zitten of buiten lopen. Ik ben blij dat het muggenseizoen bijna voorbij is, dan kan ik de klamboe weer in de wachtstand zetten. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here