Tiptoi boerderijset, erg leuk en je steekt er nog ‘ns wat van op!

Trots en onder de indruk kijkt mijn vader (opa) toe naar de spelende kinderen. Voor hen aan tafel staat een boerderij uitgestald met een koe, varken, veulen, hekken en voederbak. De (klein)dochter tipt met de tiptoi-stift het varken aan en een levensecht geknor is te horen. ‘Verrek..’ zegt opa verbaasd. ‘Leuk he?’ zegt de oudste dochter. ‘Je kunt overal op tikken.’ ‘Overal?’ vraagt opa en neemt de stift over om het zelf te ervaren. Er ging een wereld voor hem open. Geen nieuwe wereld, want hij groeide op met het boerenleven, maar wel dát, en de manier waarop, kinderen bekend worden gemaakt met het boerenbedrijf. Hij is erg onder de indruk van de tiptoi Boerderijset en vindt het prachtig om te zien dat zijn kleindochter die kennis op zo’n leuke manier opdoet.Tiptoi Boerderijset

 

Tiptoi, een leuk en doeltreffend interactief leersysteem

En het is ook echt leuk en leerzaam. Zelfs voor ons!Tiptoi Boerderijset 3 Wij waren al bekend met het interactieve leersysteem, maar deze boerderijset gaat nog een stapje verder omdat het een 3D leeromgeving is. De boerderij kan heel eenvoudig in elkaar worden gezet op een kartonnen ondergrond. Er zitten 3 dieren bij: een koe, varken en veulen. Daarbij is er een voederbak, kleine kooi, en hekken die zelf in elkaar gezet kunnen worden. Ook zijn er chips met daarop een afbeelding van groente, fruit, planten, stro en mest, en een extra bedieningspaneel. De gehele boerderij is eenvoudig door een kind in elkaar te zetten om aan de slag te gaan met hun ontdekkingsreis.

Tiptoi Boerderijset2Voor verschillende niveau’s

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ergens op een afbeelding op het karton tippen en de stift begint te praten. Zelfs de dieren kunnen worden aangetipt. Er kan voor verschillende niveau’s van uitleg gekozen worden. Van puur de benoeming van het onderwerp tot een uitleg en verhaal ervan. Je leert zo niet alleen de producten van het land kennen maar ook de dieren en het boerderijleven.Je begeeft je zelfs middenin het gezin Vrolijk, die de boerderij runt en leert boer Karel, zijn vrouw en kinderen Michael en Lucy kennen.

Ga je op pad en is het niet handig om de hele doos en 3D boerderij mee te nemen? Dan kun je met het extra bedieningspaneel alleen de stift en dieren meenemen zodat je alleen met de dieren kunt spelen. Ook zijn er extra dieren los aan te schaffen zoals een schaap, hond, konijn of kat..en zelfs een dino.

Het lijkt me als producent best moeilijk om speelgoed op een voor kinderen aantrekkelijke manier educatief te maken. Dat een kind echt kan spelen zonder de ‘druk’ te ervaren iets te (moeten) leren. Tiptoi® van Ravensburger voldoet wat mij betreft met sTip aan deze criteria. De meiden bouwen bijna dagelijks de boerderij op en inmiddels zijn de vriendinnetjes ook heel enthousiast. Top dus, die tiptoi!!

httpv://youtu.be/BuuP3-A55xw

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe tiptoi® boerderijset (excl. stift) heeft een prijs van circa € 29,99. De tiptoi speelfiguren waarmee je je boerderij kunt uitbreiden zijn er vanaf circa € 4,99. Alle tiptoi® producten zoals startersets (incl. stift), boeken, spellen, speelfiguren en losse stiften, voor kinderen van circa 4 – 10 jaar, zijn zowel online als bij speelgoedwinkels en warenhuizen verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op de site van Ravensburger.

tiptoi boerderijset

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven