Tjap tjoy maken in de slowcooker? lekker en makkelijk!

Liefhebber van Chinese gerechten zoals deze Tjap Tjoy, dan is het maken ervan in een slowcooker ook een goed idee. Ik heb hem al heel wat keren uit de kast gehaald voor Chinese, Indische en ook Marokaanse gerechten zoals bijvoorbeeld deze groentetajine. De bereidingstijd van deze heerlijke Tjap Tjoy is 4 uur en naast kip zitten er een heleboel heerlijke groenten in zoals paprika, peulen, champignons en paksoi.

De slowcooker recepten worden altijd heel erg lekker, juist doordat ze in de slowcooker langzaam garen én de kruiden langer kunnen intrekken.

Deze keer dus een Tjap Tjoy in de slowcooker.

Tjap Tjoy slowcooker

Tjap Tjoy in de slowcooker; met een lekkere bite

Zoals je ongetwijfeld weet hoort Tjap Tjoy een klein beetje een bite te hebben. De groenten moeten niet helemaal gaar en slap zijn, maar juist een klein beetje knapperig.

In het begin dacht ik dat dat niet zou gaan, maar het blijkt toch te lukken!

Wat heb je nodig voor deze lekkere Tjap Tjoy?

Zoals je ziet gaan er aardig wat ingrediënten in deze heerlijke Tjap Tjoy uit de slowcooker, een super gezond gerecht dus. Hieronder vind je de bereidingswijze van deze heerlijke chinese groenten.

  • 500 gram kippendijen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 winterpeen
  • 100 gr peulen
  • 150 gr taugé
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 centimeter verse gember
  • limoensap van 1 limoen
  • 100 gram champignons of andere paddenstoelen
  • 1 stronkje paksoi
  • 4-5 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • eventueel sesamzaadjes ter garnering

Bereiding in de slowcooker

  • Snij de ui, beide paprika’s en de champignons in grove stukken of slierten
  • Snij de winterpeen in kleinere stukjes of reepjes
  • Pers de knoflook uit en rasp de verse gember
  • Bak de kip en ui met de knoflook en gember even kort aan als je dat wilt, dit hoeft niet persé
  • Doe de gebakken ingrediënten voor de Tjap Tjoy bij elkaar in de slowcooker
  • Voeg daarna de paprika, champignons, peulen en winterpeen toe
  • Voeg de oestersaus, de limoensap en de ketjap toe
  • Zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Snij de paksoi in stukjes en voeg deze én de taugé pas voor het laatste uur toe
  • Na dat laatste uur in de slowcooker is de Tjap Tjoy klaar om te eten

Ben jij geen chefkok maar wil je dit wel worden? Wil je beter leren hoe je kruiden kan combineren de lekkerste gerechten op tafel zet? Of je nu met de slowcooker kookt of gewoon op je fornuis…. met de kookcursus van de Kookuniversiteit leer je koken als een chefkok!

Voeg bij dit recept géén water toe. De groenten van de Tjap Tjoy geven al genoeg vocht af voor de slowcooker.

Tip: mocht de saus wat waterig zijn, maak dan een klein papje van maizena om toe te voegen zodat het geheel wat indikt, óf zet de slowcooker op het laatst nog op high en haal de deksel van de pan voor een uurtje.

Als je het lekker vindt kan je voor het serveren van dit gerecht nog wat sesamzaadjes toevoegen ter garnering.

Zoals je hierboven ziet is deze tjap tjoy heel eenvoudig om te maken in de slowcooker. Ik hoop dat jullie hem lekker vinden.

Serveer lekker met witte rijst en kroepoek en je maaltijd staat in een handomdraai op tafel. Eet smakelijk.

Heb je het recept geprobeerd en er ook zo van genoten zoals ik altijd doe? Laat je me dan even weten wat je ervan vond? Dat kan via een reactie hieronder. Ik ben er erg benieuwd naar! En wil je nog meer lekkere recepten? Bestel dan mijn e-book online.

Slowcooker e-book
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-book:
60 heerlijke slowcooker recepten
Gewone ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
75 pagina’s en slechts 13 cent per recept!

slowcooker ebook

 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

1 gedachte over “Tjap tjoy maken in de slowcooker? lekker en makkelijk!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven