Tjap tjoy maken in de slowcooker? lekker en makkelijk!

Liefhebber van chinese gerechten zoals deze Tjap Tjoy, dan is het maken ervan in een slowcooker ook een goed idee. Ik heb hem al heel wat keren uit de kast gehaald voor chinese, indische en ook marokaanse gerechten zoals bijvoorbeeld deze groentetajine.

En altijd worden de slowcooker recepten heel lekker, juist doordat ze in de slowcooker langzaam garen én de kruiden langer kunnen intrekken.

Deze keer dus een Tjap Tjoy in de slowcooker.

Tjap Tjoy slowcooker

Tjap Tjoy in de slowcooker; met een lekkere bite

Zoals je ongetwijfeld weet hoort Tjap Tjoy een klein beetje een bite te hebben. De groenten moeten niet helemaal gaar en slap zijn, maar juist een klein beetje knapperig.

In het begin dacht ik dat dat niet zou gaan, maar het blijkt toch te lukken!

Wat heb je nodig voor deze lekkere Tjap Tjoy?

Zoals je ziet gaan er aardig wat ingrediënten in deze heerlijke Tjap Tjoy uit de slowcooker, een super gezond gerecht dus. Hieronder vind je de bereidingswijze van deze heerlijke chinese groenten.

  • 500 gram kippendijen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 winterpeen
  • 100 gr peulen
  • 150 gr taugé
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 centimeter verse gember
  • limoensap van 1 limoen
  • 100 gram champignons of andere paddenstoelen
  • 1 stronkje paksoi
  • 4-5 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • eventueel sesamzaadjes ter garnering

Bereiding in de slowcooker

  • Snij de ui, beide paprika’s en de champignons in grove stukken of slierten
  • Snij de winterpeen in kleinere stukjes of reepjes
  • Pers de knoflook uit en rasp de verse gember
  • Bak de kip en ui met de knoflook en gember even kort aan als je dat wilt, dit hoeft niet persé
  • Doe de gebakken ingrediënten voor de Tjap Tjoy bij elkaar in de slowcooker
  • Voeg daarna de paprika, champignons, peulen en winterpeen toe
  • Voeg de oestersaus, de limoensap en de ketjap toe
  • Zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Snij de paksoi in stukjes en voeg deze én de taugé pas voor het laatste uur toe
  • Na dat laatste uur in de slowcooker is de Tjap Tjoy klaar om te eten

Voeg bij dit recept géén water toe. De groenten van de Tjap Tjoy geven al genoeg vocht af voor de slowcooker.

Tip: mocht de saus wat waterig zijn, maak dan een klein papje van maizena om toe te voegen zodat het geheel wat indikt.

Als je het lekker vindt kan je voor het serveren van dit gerecht nog wat sesamzaadjes toevoegen ter garnering.

Zoals je hierboven ziet is deze tjap tjoy heel eenvoudig om te maken in de slowcooker. Ik hoop dat jullie hem lekker vinden.

Serveer lekker met witte rijst en kroepoek en je maaltijd staat in een handomdraai op tafel. Eet smakelijk.

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven