De leukste toilet voorbeelden ter inspiratie en 13 tips voor de wc ruimte

Bij ons is het in ieder geval het kleinste kamertje in huis, en bij jou waarschijnlijk ook: het toilet. Maar tegelijkertijd is het ook een plek waar ook je visite komt. Niets mis mee dus om van je toilet een leuke plek te maken waar iedereen zich ’thuis’ voelt 😉 . Deze toilet voorbeelden geven je wat inspiratie over de vele mogelijkheden die je hebt om van de wc een mooie plek te maken, ook al is er niet zoveel ruimte. Twijfel je over een zwart toilet? Lees dan even mijn blog over de voordelen en nadelen van een zwart toilet.

toilet voorbeelden

De leukste accessoires bij deze toilet voorbeelden vind je hier

Hieronder de inspiratie en tips voor het verbouwen en toilet voorbeelden. Maar vergeet vooral niet dat je met leuke accessoires al een heel eind komt als je je toilet wilt pimpen, voorbeelden van bedrijven met toffe accessoires:

Toilet voorbeelden en leuke ideeën ter inspiratie

Altijd op zoek naar leuke ideeën en voorbeelden om mijn huis nog een stukje mooier te maken struin ik graag over Pinterest. Jij ook? Ook qua toilet voorbeelden hebben ze enorm veel inspiratie vind ik. Kijk maar eens met me mee naar de onderstaande mogelijkheden voor een toilet. En zoek je nog meer inspiratie? Om mijn pinterest bord voor toilet voorbeelden zie je nog veel meer!

1. Gewoon toilet of hangend toilet

Aangezien de ruimte toch al zo klein is, is het fijn als je een hangend toilet hebt, liefst met een smal inbouwreservoir waardoor er zo weinig mogelijk ruimte verloren gaat. Heb je die keuze niet? Geen nood, je kan er toch nog steeds een leuk klein kamertje van maken!

Heb je een radiator in de wc omdat deze op een plek in je huis tegen een buitenmuur aan zit? Zorg ervoor dat de radiator niet ‘ondergesproeid’ wordt door de mannelijke bezoekers… je krijgt die vlekken er nooit meer af!

Deze plankjes en accessoires vind je bij de Xenos.

2. Planten op je toilet

Ik vind het er prachtig uitzien, wat groen op het toilet. Het is alleen niet overal mogelijk natuurlijk, maar het past wel binnen de plant trend. Heb je geen raam in je wc ruimte dan komt er ook geen licht binnen. Nogal lastig om de planten dan in leven te houden. Heb je de mogelijkheid wel? Zeker benutten! Je toilet ‘ademt’ dan frisheid en straalt rust uit.

3. Een toilet langer laten lijken

Je kan met tegelwerk veel doen, maar dit vind ik helemaal een geniale oplossing. Moet je zien hoe lang dit toilet oogt! Veel van dit soort toilet voorbeelden met behang kon ik overigens niet vinden. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die een toilet op deze manier durven te pimpen, maar ik vind het fantastisch. Hou wel in de gaten dat het ‘afwasbaar’ behang is 😉 .

Bovenstaande fotobehang vind je bij Muurmode

4. Spelen met licht op het toilet

Met licht kan je een hoop doen. Zo kan je een simpele spot gebruiken in je toilet, maar je kan er met lampen ook voor zorgen dat je toilet ruimte er heel bijzonder uit komt te zien. Het mooiste toilet voorbeeld met hanglampen vind je hier boven, alhoewel het me niet echt praktisch lijkt.

Deze toiletrolhouder vind je hier

5. De leukste toilet voorbeelden met toiletrol houder

Zoals je hieronder bij de tips nog eens kan nalezen is het verstandig als je ervoor kiest om de toiletrolhouder te hangen, in plaats van een staande variant. Deze twee voorbeelden voor toiletrol houder vind ik heel mooi.

6. Gebruik je toilet als agenda of voor kletspraat

Wetende dat iedereen in huis tijd spendeert op het toilet is het nog niet zo’n slecht idee om hier wat creatiefs mee te doen. Bovenstaande toilet voorbeelden met krijtverf geven een prima suggestie om eklaar leuke berichtjes achter te laten. Of om iets te doen met een weekplanning, of reminders voor verjaardag of iets dergelijks. Waar zou jij het voor willen gebruiken?

Krijtverf vind je hier

7. Een prachtige fotowall op je toilet

Wat ik zelf altijd heel erg leuk vind bij een ander is als er veel foto’s aan de muur van het toilet hangen. Je hebt even rustig de tijd om het leven van je vrienden goed te bekijken 😉 . Enoge nadeel is dat er -ten tijde van een feestje- een wachtrij ontstaat bij het toilet omdat iedereen er wat te lang over doet.

Algemene tips voor het toilet

 1. Het toilet schoonmaken is geen feestje vind ik persoonlijk. Maar als je ervoor zorgt dat je niets op de vloer hebt staan, dan wordt het alweer een stukje makkelijker. Een hangend toilet en een hangende toiletborstelhouder en toiletrolhouder helpen je daarbij.
 2. Zorg voor een mooi contrast tussen de wand- en vloertegels. Hiermee lijkt de wc ruimte optisch groter.
 3. Een visgraatpatroon in de vloertegels helpt ook om je toiletruimte groter te laten lijken.
 4. Hou er met de aankoop van je sanitair rekening mee dat je -voor een kleine toiletruimte-  niet kiest voor te groot sanitair. Ga voor een klein wastafeltje, liefst rechthoekig in plaats van halfrond zodat je er niet zo snel tegenaan stoot.
 5. Zorg voor goede opbergruimte van bijvoorbeeld toiletrollen. Zoals je hierboven bij de toilet voorbeelden ziet zijn er voldoende leuke toilet ideeën, ook om spulletjes op te bergen.
 6. Een sierrand in het toilet maakt je toilet optisch lager; liever niet doen dus in zo’n kleine ruimte!

8 gedachten over “De leukste toilet voorbeelden ter inspiratie en 13 tips voor de wc ruimte”

 1. Wat een superleuk gedecoreerde toiletten. Omdat ik zelf een huurwoning heb en niet te veel permanente wijzigingen wil aanpassen (zoals boren) heb ik laatst deze toiletrol en borstelhouder in 1 gekocht:staat ook erg strak in het toilet!

 2. Ik vind zo’n fotowall in het toilet een geweldig idee, maar hoe werk je die foto’s af zodat ze beschermt zijn tegen…. spetters

  1. Ja zo’n fotowall is tof hè. Persoonlijk zou ik hem niet achter het toilet doen, maar juist tegenover het toilet. Op die manier kan je ook naar de foto’s kijken als je op het toilet zit en heb je ()als het goed is) geen last van spetters.

 3. Hallo,
  Ik ben helemaal weg van de toilet met het fotobehang. Ik kan het alleen nergens vinden. Ik zie heel veel variaties, maar niet deze. Kun je heel aub vertellen waar ik deze kan kopen? Op de site van Bol.com heb ik alles al afgespeurd.
  Groetjes Amy

  1. Ja ik zoek die ook. Reeds gevonden? Heb ook al overal gezocht maar vind nergens dezelfde.
   Gelijkaardige kun je wel vinden als je de zoekterm fotobehang in typt op google.
   Laat je weten als je het gevonden hebt?
   Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven