Toiletbezoek: wat we doen op de wc, da’s van de pot gerukt!

Stiekem brengen we dagelijks heel wat tijd door op ‘het kleine kamertje’. En de een lijkt nog meer tijd op de wc door te brengen dan de ander! Als ik manlief een half uurtje kwijt ben is er een kans van 99% dat meneer op het toilet zit. En dat is niet omdat hij prikkelbare darmen heeft… Duurt een gemiddeld toiletbezoek van jouw partner ook wel érg lang? Of ben je zelf juist degene die even lekker de tijd neemt en geniet van een momentje voor jezelf?

Er vinden allerlei rariteiten plaats op het toilet, wist je dat? Misschien een beetje van de pot gerukt, maar je bent in ieder geval niet de enige die echt van alles op de wc doet… Afgezien van de kleine en de grote boodschap natuurlijk.

Toilet break, dat is ook een pauze

Zeker tijdens een drukke werkdag óf met drukke kids in huis heb je er soms gewoon even behoefte aan: tijd voor jezelf. En dan is de wc een fijn kamertje – er zit namelijk een slot op. Bovendien is het een ongeschreven regel dat je mensen op het toilet niet stoort, toch? Dus kom maar op met die me-time! Hopelijk snappen de kinderen die regel ook…

Even tot rust komen op het toilet, dat doen we waarschijnlijk allemaal wel eens. Maar daar stopt het niet mee! Er zijn namelijk nog talloze alternatieve activiteiten die we tijdens een toiletbezoek uitvoeren…

Toiletbezoek activiteiten die een beetje van de pot gerukt zijn

Plassen, dat doe je op de wc. En poepen natuurlijk. We hebben er onze handen vol aan om dit onze mini-me aan te leren. Maar als ze het eenmaal door hebben gaat er een wereld voor ze open. Een toiletbezoek is namelijk niet alleen een fysieke behoefte. Heel veel mensen maken er gebruik van om ook nog even wat andere dingetjes te doen. Maximaal multitasken dus! Of gewoon even lekker ontspannen, dat kan natuurlijk ook. Al blijf ik het wonderbaarlijk vinden dat mijn eigen lief dat zó lang in die lucht van hem volhoudt…

Afijn, het is natuurlijk super dat we zoveel doen tijdens ons bezoek aan de wc, want met al die lege wc rollen kan je fantastisch knutselen!

1. Lezen tijdens je toiletbezoek

Soms betreed je een toilet dat nog het meest weg heeft van een bibliotheek. Hieraan herken je ze meteen: de literaire poepers. Mensen die zeggen ‘even naar de wc te gaan’ maar vervolgens minstens 3 hoofdstukken van hun nieuwe boek lezen. En niemand die ze stoort!

2. Social toilet media

Als je partner bij ieder toiletbezoek zijn of haar telefoon meeneemt zóu je daar op den duur een beetje argwanend van kunnen worden. Maar aan de andere kant zou het zomaar kunnen zijn dat ook jouw lief een lees-poeper is. Alleen dan geen literair type, maar geïnteresseerd in de newsfeed van Facebook. Of het laatste nieuws van de NOS app. Zeg eens eerlijk, ga je zelf ook wel eens toiletteren om eindelijk eens ontspannen je social media te checken? Zonder veelzeggende blikken van je baas of je partner?

3. Een toiletbezoek? Even een kleine keuring

Onderweg, op je werk of tijdens het stappen: 9 van de 10 vrouwen gebruikt haar toiletbezoek natuurlijk ook voor een snelle check up. Zit het haar nog goed, en moet de make up niet bijgewerkt worden?

4. De meest bizarre selfies maken

Niet alleen op de telefoon de social media checken, maar juist ook selfies maken tijdens je toiletbezoek! Het gebeurt echt en niet zo weinig ook. Vooral veel jeugd maakt zich hier ‘schuldig’ aan.

5. … Of juist een ontsnapping!

Soms heb je niet zozeer de behoefte om naar het toilet te gaan… Maar wil je vooral even niet zijn waar je nu bent. Wist die irritante collega je weer te vinden bij de bedrijfsborrel? Lang leve het eeuwenoude “even naar het toilet” excuus!

6. “Wat klink je hol?”

Deze blijf ik toch wonderbaarlijk vinden: bellen tijdens een toiletbezoek. Mijn mannetje heeft daar totaal geen moeite mee. Zo merkte een collega tijdens een zakelijk belletje op: “wat klink je hol?” En ja, het was inderdaad ‘zijn hol’ dat klonk… Ken je mij persoonlijk en ga je net voor een nummer 2? Bel me maar lekker terug ná het doorspoelen!

7. Even bijkletsen op (weg naar) de wc

Waar dames dan wél weer een handje in hebben is bijkletsen vóór én na het toiletteren. De mannen mogen het dan raar vinden dat we altijd maar met zijn tweeën gaan plassen, maar ook boven het gemiddelde urinoir vinden heel wat gesprekken plaats.

Wij zijn benieuwd, hoe maak jij van een toiletbezoek een oefening in multitasken?

8. Geld verdienen tijdens je toiletbezoek

Eigenlijk is het bizar als je hier over nadenkt. Maar het is wel waar. Ga je op je werk naar de wc, dan levert je toiletbezoek je gewoon geld op. Wil je weten hoeveel? Dat kan via de app Poopays. In de app geef je aan wat je salaris is en zodra je op het toilet zit zet je de timer van de app aan. Ben jeklaar? Dan zet je de timer weer uit natuurlijk.Zo kan je precies zien wat je tijdens dit bezoek aan het toilet verdiend hebt. Ook leuk: door de app vaker te gebruiken kan je je eigen poep trends analyseren!

Stockfoto van pizza etende vrouw op toilet door Marcos Mesa Sam Wordley

9. Stiekem snacken tijdens het toiletbezoek

Een hele pizza is wellicht wat overdreven, maar er zijn vooral veel moeders die stiekem op het toilet snacken. Zo hebben ze de tijd om even gauw te genieten van wat lekkers zonder dat de kinderen het zien.

10. Overgeven op het toilet

Eentje in de categorie ‘been there, done that’… overgeven op het toilet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven