Ton sur Ton in grijs voor de woonkamer; de mooiste variaties

Zoekend naar mooie muurverven voor een deels grijze muur in de woonkamer stuitte ik op ton sur ton plaatjes in grijs voor de woonkamer. Heel mooi vind ik het om op deze manier met een kleur te werken, maar helaas ben ik niet alleen in huis. Ook al bepaal ik zelf veel in onze inrichting, Frank vind er ook nog wat van. En hij vindt het mooier om grijze muren te combineren met andere kleuren. Gelukkig ben ik niet zo moeilijk, haha, dus ik kan ook best wat anders verzinnen. Het wordt bij ons dus grijs, gecombineerd met zwart, wit en eiken.

Grijs in de woonkamer, ton sur ton of toch niet?

Nou ja, dat heb ik hierboven dus eigenlijk al verklapt. Geen ton sur ton grijs in onze huiskamer, maar wel grijze muurverf gecombineerd met zwarte woonaccessoires en licht eiken tinten in meubels. De grijze muurverf komt qua kleur ook weer terug in de betonnen vensterbanken, de eettafel in beton ciré en de grijze pvc vloer die we gaan leggen, dus ik mag niet klagen. Grijs genoeg in huis.

Welke kleur grijze muurverf op de muur?

Dat ik grijs op enkele muren wil, dat weet ik zeker. Maar welke kleur grijs, dat weet ik dus nog niet. En dat komt een beetje omdat de grijze vloer er nu nog niet ligt. Om te beginnen moet de stucadoor nog komen, maar als die geweest is wil ik toch ook eerst graag de nieuwe vloer gelegd hebben voordat ik de kleur grijs op de muur ga kiezen. Want als je voor ton sur ton gaat, dan kan je eigenlijk alle kleuren grijs wel combineren. Maar omdat wij dat nu niet doen wil ik toch dat de kleur grijs echt een beetje matcht, of juist heel erg afsteekt.

Genoeg over mijn ideeën, hieronder vind je wat andere toffe ideeën van ton sur ton in grijs voor de woonkamer.

Waarom zou je voor ton sur ton gaan (in grijs of welke andere kleur dan ook) ?

Ton sur ton zorgt voor eenheid en rust in je huis, of je nu kiest voor grijs in de woonkamer, of bijvoorbeeld wit in de slaapkamer. Zolang je met een en dezelfde kleur werkt creëer je eenheid en dat zie je direct in de uitstraling. Wil jij graag eenheid uitstralen in je interieur dan is deze manier van stylen gewoon jouw ding.

ton sur ton grijs met een houten vloer
Bron: Pinterest

Hoe kan je ton sur ton het beste toepassen?

De ton sur ton stijl komt het mooiste uit als je de kleur grijs terug laat komen in diverse materialen. Gebruik verschillende kleurtinten grijs van licht tot donker en de diversiteit in materialen.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie donkere grijze leren bank die je aankleedt met een mix van kussens in verschillende grijstinten. Bij de kussens kan je dan gebruik maken van materialen als katoenen gemixt met wol en hou je van een lekker plaid op de bank? Dan staat een een mooi grijs grof gebreid plaid ook prachtig.

De kleur van de muren en de juiste verf stem je af op je bank, maar je kan eigenlijk alle kanten op. Heb je een donker grijze bank dan past ton sur ton heel goed met een licht grijze kleur op de muur zodat je meer contrast hebt. Heb jij juist een lichtgrijze bank, zo eentje die je met kinderen eigenlijk niet schoon kan houden? Dan is het mooi om een donkere grijze verf op de muur te doen. Maar ook eenzelfde kleur grijs op de muur kan prachtig staan, kijk maar.

ton sur ton grijs in de woonkamer
Stockfoto van woonkamer door Photographee.eu

En wat dacht je van een tof grijs behangetje in je woonkamer? Onderstaande is wel niet helemaal ton sur ton door het blauwe bureautje, maar hé een ander kan die zomaar blauw grijs vinden.

En gaat ton sur ton jou -net als Frank- iets te ver, dan kan je bij al dat grijs zoals je hierboven ziet met een simpel kleed (roze in dit geval) al snel een andere sfeer creëren.

Ben jij van ton sur ton, of helemaal niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven