Topics app: handig nieuws onder de zon in media-land

De krant, waarom zou je die nog lezen? Het nieuws volg je toch gewoon via Social Media? Ha, zijn we daar even mooi ingestonken met zijn allen! Niet alleen mensen gedragen zich een beetje fake op Facebook. Ook het fake news vliegt je om de oren. Of, iets ‘diplomatieker’ uitgedrukt: de Alternative Facts. Blijf jij liever wel op de hoogte van écht nieuws? Dan is het lezen van een echte krant nog niet zo onverstandig. Daar komt nog bij dat het echt genieten is, even stilletjes met je koffie en een krantje aan de eettafel! Heb je in de ochtend nou geen tijd om dat hele ding door te spitten? Of zou je over bepaalde onderwerpen juist nóg meer willen weten? Dan hebben we nog een goeie tip voor je: Topics. Een nieuwe service van de Persgroep, en er is niks fake aan 😉 . Ik mocht hem vast proberen, dus ik vertel je alvast hoe het werkt.

Lees ook: Met je kind praten over nieuws.. of juist niet?

topics app of krantje lezen
In de tuin je krantje lezen is natuurlijk ook lekker 😉

Newsflash!

Vind jij het belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws? Of ben je vooral geïnteresseerd in het sportkatern? 😉 Hoe dan ook, krantenlezers hebben allemaal zo hun eigen interesses. En persoonlijke redenen waarom ze voor hún krant kiezen. De Persgroep biedt lezers van hun kranten vanaf nu een hele interessante extra. Je krant wordt nu namelijk zo dik als je zelf wilt. Als je van sport houdt breidt je het sportgedeelte lekker uit. Geïnteresseerd in de economie? Dan lees je daar toch wat langer over door? Het kan allemaal met Topics, de nieuwe gratis app die je kan gebruiken om altijd op de hoogte te blijven van het nieuws dat jij interessant vindt.

Topics: altijd op de hoogte

De Persgroep is de uitgever van nationale en regionale nieuwsmerken, magazines en websites. Er worden 13 kranten uitgegeven, waaronder bijvoorbeeld het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool. En in die kranten staan natuurlijk talloze onderwerpen. Zwaar nieuws, maar ook inspirerende interviews en sappige roddels. Met Topics kies je uit welke onderwerpen je wel ziet zitten (ik heb meteen ‘inspirerende vrouwen’ aangeklikt), en je blijft voortaan altijd op de hoogte. Geen interesse meer in artikelen over zwangerschap omdat je alweer een stadium verder bent? Dan unfollow je het thema gewoon weer. Easy does it!topics app pc

Hoe werkt het?

Als je een abonnement hebt op een van de kranten van de Persgroep, kan je gratis gebruik maken van Topics. Download de app op je smartphone of gebruik hem op je tablet of pc. De laatste vind ik persoonlijk ook erg handig. Zoek op onderwerp, en alle artikelen in die categorie komen op je scherm te staan. Dat zijn dus alle artikelen uit de kranten van de Persgroep die iets over dat onderwerp zeggen. Wil je voortaan op de hoogte blijven, dan voeg je het onderwerp toe aan je ‘playlist’. In plaats van gebonden te zijn aan je eigen krant, kan je dus alle artikelen uit andere kranten over jouw favo onderwerpen lezen. Zonder extra kosten, hoe mooi is dat?

Je kan zelf op thema zoeken, maar er zijn ook al vooraf samengestelde thema’s. Dit zijn artikelen die door de redactie gebundeld zijn, zoals de leukste citytrips, de lekkerste recepten of de scherpste opiniestukken. Of volg je favoriete columnisten, het laatste showbizz nieuws… En o ja, er was natuurlijk ook nog écht wereldnieuws. Ook dat kan je natuurlijk gewoon blijven volgen 😉 .

Tip: Ook heel handig natuurlijk als je op vakantie gaat, zo kan je toch je krantje lezen zonder dat je hoeft te zoeken bij de plaatselijke supermarkt!

Topics: helemaal top

Zelf merk ik dat gewoon de krant lezen er steeds vaker bij in schiet, het is meer een weekendactiviteit geworden. En niet uit onwil, allesbehalve zelfs. Maar door het digitale leven kijk je gewoon wat sneller online. Topics is daar ideaal voor. Je kiest zelf welke thema’s je interessant vindt, en leest daar zo lang over door als je maar wil. Mijn voorkeuren zijn nu dus ‘inspirerende vrouwen, maar ook Kind en klas, social media, scherpste opinie, het digitale leven’… en zo kan ik nog wel even doorgaan 😉 . Er zijn heel veel thema’s beschikbaar.

En mocht je toch zelf nog een onderwerp kunnen bedenken, dan kan je ook daar op zoeken. Het nieuws volgen wordt gewoon leuk! Je betaalt voor je abonnement op één krant, maar kan vervolgens alle artikelen uit 13 kranten lezen. En onbeperkt: je hoeft dus niet per artikel af te rekenen. Persoonlijk vind ik dat prettig, want ik heb me al betrapt op het feit dat ik dan toch niet doorklik, ook al gaat het maar om bijvoorbeeld € 0,25 cent.

Bij welke krantenabonnementen kan je Topics gratis gebruiken?

 • De Volkskrant
 • Trouw
 • Het Parool
 • Brabants Dagblad
 • BN DeStem
 • de Gelderlander
 • de Stentor
 • Eindhovens Dagblad
 • PZC
 • Tubantia
 • Het laatste Nieuws
 • De Morgen

Wij hebben zelf het Brabants Dagblad en ik ben erg blij met de aanvulling. Mocht jij een van deze kranten hebben, download de app dan voor het nieuws waar jij écht in geïnteresseerd bent.

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven