3 redenen waarom topless zonnen bij mij niet meer kan

Topless zonnen en bruine borstjes, wie wil dat nu niet? Ik vind het in ieder geval prachtig. Egaal bruin en dan spierwitte billen. Want je wil natuurlijk wel ergens kunnen zien hoe bruin je bent!

Zo dacht ik er vroeger over. Bij de eerste zonnestralen ging het bovenstukje uit! Of ik nu in de tuin, aan zee of bij ons lokale strandbad lag, het maakte mij niets uit! Ook niet of ik nu met vriendinnen, een vriendje of een grote groep was. Los met die borsten! En ja, ook uitgebreid insmeren op het strand hoorde daar bij. Geen benul had ik ervan dat anderen dit raar, opwindend of gewoon stom konden vinden. Al zou ik het beseft hebben, het zou me op dat moment ook niet kunnen schelen.

Ging jij vroeger topless zonnen, en doe je dat nu ook nog?

Topless zonnen met parmantige borstjes

In die tijd was topless zonnen nog heel gewoon. Bijna iedereen deed het en ik deed graag mee. En niet onbelangrijk, toen stonden mijn borsten nog fier overeind. Door de jaren heen is de zwaartekracht toch echt gaan tellen. Dat er twee baby’s uit gedronken hebben, komt de parmantigheid natuurlijk ook niet ten goede! Het is ook niet zo dat mijn trots van weleer nu op mijn enkels hangt, maar zo strak en stevig als toen, is het gewoon niet meer.

topless zonnen

Ik vind dat op zich geen issue. Ik ben blij met mijn bescheiden cupje. Shirtjes en jurkjes vallen mooi, ze zijn niet zwaar en mijn vriend is er dol op. Als ik in mijn nakie voor de spiegel sta, denk ik er soms, heel soms, even over na om ze te laten liften. Toch wel gaaf hoor, van die mooie stevige, volle borsten. Ze hoeven niet groot te zijn, maar net iets meer kracht uitstralen. Maar als mijn gedachten een keer wat verder afdwalen en ik denk aan zo’n ingreep, krijg ik spontaan de kriebels. In mijn gezonde lijf geen mes of naalden. Als ik alleen al een naald zie, val ik bijna flauw. Ik ben dus eigenlijk best tevreden. Ik ben tenslotte de 40 gepasseerd en heb twee kinderen gevoed!

Lees ook: een bikiniproof body zonder stress

Ook al hoeft het voor mij niet meer zo nodig. Ik vind bruine borsten nog steeds prachtig om te zien. Maar toch laat ik nu mijn bovenstukje aan en daar heb ik een aantal redenen voor.

Waarom ik vind dat topless zonnen niet meer kan

Een van die redenen heeft te maken met mijn kinderen.

Mijn kinderen vinden topless stom, heel erg stom

Onlangs op het strand vertelde ik mijn kotertjes dat ik dat vroeger altijd topless in de zon lag. Twee mondjes vielen wagenwijd open! “Maar mam, jij hebt toch zeker niet echt in je blote borsten op een strand gelegen? Nee mam, nu maak jij een grapje! Als jij dat nú doet, gaan wij nóóit meer met jou zwemmen”. Oké… Nu ga ik altijd met hún zwemmen in plaats van andersom, maar ik wil ze ook niet in verlegenheid brengen. Als ik me in hen verplaats, zou ik dat ook niet cool vinden.

Ik voel me niet comfortabel zonder bovenstukje

Het voelt nu zo onnatuurlijk om op het strand je bovenstukje uit te doen, dat ik het ook maar laat. Mijn lijf is ook niet super strak of mega slank. Ik ben een lekkerbek, eet graag goed en mag op zijn tijd een wijntje inschenken. En sporten, daar kijk ik voornamelijk naar 😉 .

Dat ik daarom niet in maatje 36 pas, neem ik graag voor lief. In bikini over het strand flaneren vind ik geen probleem, zolang ik mijn topje maar aan heb. Verleden tijd dus dat topless zonnen.

En last but not least…

Lees ook: veilig zonnen, 10 tips om optimaal te genieten

Big brother is watching you

Dit probleem hadden wij vroeger niet, maar jeetje, wat zou ik het naar vinden om ineens ergens mijn boobies voorbij te zien komen op het web. Ik zie het al helemaal gebeuren: Een groepje jeugd ligt naast me te zonnen en checkt zich in op facebook, mét leuke foto uiteraard. En daar hang ik dan, op de achtergrond maar vol in beeld. In de meest oncharmante houding ever. Tja, ik wilde net iets uit mijn tas pakken maar kon er half bij. Kont in de lucht, tietjes op half elf. Zo word je plotsklaps een hilarisch hitje op internet. Collega’s, leerkrachten en vriendjes van de kinderen lachen zich rot.

Tuurlijk, zo erg hoeft het allemaal niet te zijn, maar het zou je maar gebeuren met topless zonnen.

Zou topless op het strand verboden moeten worden?

Piemels kijken

Nu het weer mooi weer is, vertoef ik regelmatig, in bikini, op ons lokale strandbad. Hier kom ik al van jongs af aan. Als ik nu sporadisch iemand topless zie zonnebaden denk ik met veel plezier terug aan vroeger. Aan mijn mooie bruine borsten en hoe wij met de waterfiets richting het afgelegen naaktstrand trapten. Stiekem borstjes en piemels kijken. De geschiedenis herhaalt zich, want mijn kinderen doen dit nu ook! Maar o jee, als hun eigen moeder met de borstjes bloot gaat…..

Ik laat het zo. Met mijn witte borstjes ben ik, net als de rest van mijn gezin, heel gelukkig.

Ga jij graag naar het strand?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

9 gedachten over “3 redenen waarom topless zonnen bij mij niet meer kan”

 1. Avatar foto
  Rocky van Vorde

  Er komen hele groepen Marokkaanse jongeren naar het Zandvoortse strand en ieder meisje of vrouw wat topless ligt te zonnen wordt keihard voor hoer uitgemaakt.Zelfs in een volledige bikini ben je niet veilig voor deze Berberapen.Het is zelfs een keer tot een massale knokpartij uitgelopen,omdat mensen op de strandtent terrassen er zich mee bemoeiden. Ik begrijp dat de lol er dan snel vanaf is.

 2. Zooo wat een ergernis dit artikel zeg op meerdere vlakken en wat vreselijk te lezen dat vele reacties van vrouwen zijn: herkenbaar…??? Wtf gaan we nu weer terug onze veilige schulp in, is de feministische revolutie dan echt mislukt? Met blote borsten zonnen heeft toch echt niets(of zou het iig.niet moeten zijn)met sexy of mooi te maken, maar met vrijheid en gelijkheid(mannen lopen al jaren met ontbloot bovenlijf) door zulke reacties naar elkaar te uiten als bovenstaand houden we dit idiote beeld van dat er geen gelijkheid hieromtrent is, zelf in stand beste vrouwen! En alle blote borsten ter wereld variëren nu eenmaal, klein, groot, bruin, wit, rond en hangend….da’s nu juist het mooie, dit feit omarmen i.p.v. je ervoor schamen en elkaar hierin steunen!!!! In het artikel wordt gezegd dat de kinderen dit niet willen(sinds wanneer bepalen kinderen hoe ouders eruit zien sws??) Als je kinderen al van geboorte af aan opvoed dat bloot heel normaal is en je je daar vooral niet voor hoeft te schamen(regelmatig bloot zien dus thuis) dan is er hier geen discussie over net zoals alle andere zaken betreffende sexualiteit/gender…de schrijfster hier is blijkbaar op een dag(dus geen bloot wellicht thuis of hier over gesproken te hebben ooit) ontbloot gaan zonnen en daarbij enkel tegen de kinderen gezegd dat dit ” vroeger” heel normaal was…heis, is dit nu de beste manier van dit zo aanpakken naar je kids? Je verwacht van kinderen die iets heel normaal vinden(mamma heeft altijd alles bedekt) in 1 opmerking over de jaren 80 dat ze er dan anders over denken ineens? Ouders moeten zich echt eens gaan beseffen dat vooral voor kleine kinderen geld: JIJ bent de standaard waarop ze bouwen, JIJ zet de lijnen….kinderen vinden niks vanuit zichzelf daarin is de omgeving de aanjager/stimulans. Onze dochter heeft hier heus nog nooit een punt van gemaakt en we hebben haar opgevoed zelf haar keuzes te mogen maken, waarover dan ook…zij mag naakt hoe en waar zij wil (binnen landswetten natuurlijk), mag zelf haar sexualiteit en grenzen hieromtrent ontdekken en waar voor haar deze liggen…er is binnen ons gezin nooit raar of lacherig gedaan om bloot, echt NOOIT en ook mijn borsten zien er niet meer hetzelfde uit als 25 jaar geleden maar dat is toch niet de issue hier? Ik ben van mening dat ont-bloot moet kunnen (dus niet moet maar keuzes hierin hebben) en dat een ieder hier zelf de keuzes in mag maken, maar dat we niet moeten stimuleren dat dit alleen kan als “ze” er perfect uit zien…alleen dat woord al, wie bepaalt hierin de norm, jijzelf toch? Het gaat hier om vrijheid, ik zeg: free the nipple en niet alleen als ze groot, rond, bruin en perfect zijn….alle borsten zijn perfect dames ?

 3. Mooi geschreven en samengavat wat voor velen herkenbaar moet zijn. Prima overwegingen ook. Ik ben bijna 50 en ga nog steeds topless, maar m’n dochter doet daar dan ook niet moeilijk over…

  1. Haha Joost, dat jij dan net deze moet lezen! 😉
   Jij kan dat topless ook nog hartstikke goed hebben en je dochter is een schatje!

   1. Het titel trok natuurlijk direct mijn aandacht,
    zeker als iemand uit het ‘gevelmanagement’ dat onder ogen neemt…
    Maar, ik heb meer stukjes van je gelezen hoor en kan oprecht zeggen dat ze heel lekker weglezen, ongeacht het onderwerp. Ga maar lekker door met zijn wie je bent en schrijven wat je denkt, ik geniet er van!

  1. Avatar foto
   Erika Slegers

   Dank je Patty. En blij de lezen dat het herkenbaar is! Dan ben ik gelukkig niet de enige! ☺️

 4. Moet ook niet uitmaken, dat ben ik volledig met je eens! Als je maar doet waar je je jezelf goed bij voelt! ☀️?☀️

 5. Ik heb nog nooit topless in de zon gezeten. Ik ben geloof ik net van de tijd dat je het minder ging zien. Mijn moeder deed het toen ik klein was nog wel. Vond ik wel apart want thuis hielden wij al snel alles bedekt. Eigenlijk vind ik het jammer dat je het nu minder ziet, niet omdat ik zo’n blote borstenfan ben maar omdat ik vind dat het gewoon moet kunnen. En of het dan jonge of wat oudere borsten zijn zou ook niet uit moeten maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven