3 redenen waarom topless zonnen bij mij niet meer kan

Topless zonnen en bruine borstjes, wie wil dat nu niet? Ik vind het in ieder geval prachtig. Egaal bruin en dan spierwitte billen. Want je wil natuurlijk wel ergens kunnen zien hoe bruin je bent!

Zo dacht ik er vroeger over. Bij de eerste zonnestralen ging het bovenstukje uit! Of ik nu in de tuin, aan zee of bij ons lokale strandbad lag, het maakte mij niets uit! Ook niet of ik nu met vriendinnen, een vriendje of een grote groep was. Los met die borsten! En ja, ook uitgebreid insmeren op het strand hoorde daar bij. Geen benul had ik ervan dat anderen dit raar, opwindend of gewoon stom konden vinden. Al zou ik het beseft hebben, het zou me op dat moment ook niet kunnen schelen.

Ging jij vroeger topless zonnen, en doe je dat nu ook nog?

Topless zonnen met parmantige borstjes

In die tijd was topless zonnen nog heel gewoon. Bijna iedereen deed het en ik deed graag mee. En niet onbelangrijk, toen stonden mijn borsten nog fier overeind. Door de jaren heen is de zwaartekracht toch echt gaan tellen. Dat er twee baby’s uit gedronken hebben, komt de parmantigheid natuurlijk ook niet ten goede! Het is ook niet zo dat mijn trots van weleer nu op mijn enkels hangt, maar zo strak en stevig als toen, is het gewoon niet meer.

topless zonnen

Ik vind dat op zich geen issue. Ik ben blij met mijn bescheiden cupje. Shirtjes en jurkjes vallen mooi, ze zijn niet zwaar en mijn vriend is er dol op. Als ik in mijn nakie voor de spiegel sta, denk ik er soms, heel soms, even over na om ze te laten liften. Toch wel gaaf hoor, van die mooie stevige, volle borsten. Ze hoeven niet groot te zijn, maar net iets meer kracht uitstralen. Maar als mijn gedachten een keer wat verder afdwalen en ik denk aan zo’n ingreep, krijg ik spontaan de kriebels. In mijn gezonde lijf geen mes of naalden. Als ik alleen al een naald zie, val ik bijna flauw. Ik ben dus eigenlijk best tevreden. Ik ben tenslotte de 40 gepasseerd en heb twee kinderen gevoed!

Lees ook: een bikiniproof body zonder stress

Ook al hoeft het voor mij niet meer zo nodig. Ik vind bruine borsten nog steeds prachtig om te zien. Maar toch laat ik nu mijn bovenstukje aan en daar heb ik een aantal redenen voor.

Waarom ik vind dat topless zonnen niet meer kan

Een van die redenen heeft te maken met mijn kinderen.

Mijn kinderen vinden topless stom, heel erg stom

Onlangs op het strand vertelde ik mijn kotertjes dat ik dat vroeger altijd topless in de zon lag. Twee mondjes vielen wagenwijd open! “Maar mam, jij hebt toch zeker niet echt in je blote borsten op een strand gelegen? Nee mam, nu maak jij een grapje! Als jij dat nú doet, gaan wij nóóit meer met jou zwemmen”. Oké… Nu ga ik altijd met hún zwemmen in plaats van andersom, maar ik wil ze ook niet in verlegenheid brengen. Als ik me in hen verplaats, zou ik dat ook niet cool vinden.

Ik voel me niet comfortabel zonder bovenstukje

Het voelt nu zo onnatuurlijk om op het strand je bovenstukje uit te doen, dat ik het ook maar laat. Mijn lijf is ook niet super strak of mega slank. Ik ben een lekkerbek, eet graag goed en mag op zijn tijd een wijntje inschenken. En sporten, daar kijk ik voornamelijk naar 😉 .

Dat ik daarom niet in maatje 36 pas, neem ik graag voor lief. In bikini over het strand flaneren vind ik geen probleem, zolang ik mijn topje maar aan heb. Verleden tijd dus dat topless zonnen.

En last but not least…

Lees ook: veilig zonnen, 10 tips om optimaal te genieten

Big brother is watching you

Dit probleem hadden wij vroeger niet, maar jeetje, wat zou ik het naar vinden om ineens ergens mijn boobies voorbij te zien komen op het web. Ik zie het al helemaal gebeuren: Een groepje jeugd ligt naast me te zonnen en checkt zich in op facebook, mét leuke foto uiteraard. En daar hang ik dan, op de achtergrond maar vol in beeld. In de meest oncharmante houding ever. Tja, ik wilde net iets uit mijn tas pakken maar kon er half bij. Kont in de lucht, tietjes op half elf. Zo word je plotsklaps een hilarisch hitje op internet. Collega’s, leerkrachten en vriendjes van de kinderen lachen zich rot.

Tuurlijk, zo erg hoeft het allemaal niet te zijn, maar het zou je maar gebeuren met topless zonnen.

Piemels kijken

Nu het weer mooi weer is, vertoef ik regelmatig, in bikini, op ons lokale strandbad. Hier kom ik al van jongs af aan. Als ik nu sporadisch iemand topless zie zonnebaden denk ik met veel plezier terug aan vroeger. Aan mijn mooie bruine borsten en hoe wij met de waterfiets richting het afgelegen naaktstrand trapten. Stiekem borstjes en piemels kijken. De geschiedenis herhaalt zich, want mijn kinderen doen dit nu ook! Maar o jee, als hun eigen moeder met de borstjes bloot gaat…..

Ik laat het zo. Met mijn witte borstjes ben ik, net als de rest van mijn gezin, heel gelukkig.

Ga jij graag naar het strand?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Aangenaam. Mijn naam is Erika en ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee prachtige kinderen. Een superleuke jongeman van 9 en een pittig dametje van 11 jaar. Naast mijn parttime baan als regiosecretaresse bij een groot gevelmanagementbedrijf ben ik vooral druk met mijn gezin, spreek ik graag af met mijn lieve familie en schatten van vriendinnen. Wanneer deze Mam niet “at work” is, geniet ze vooral van shoppen, eten en op z’n tijd een filmpje. Ik zal jullie af en toe een kijkje geven in mijn gewone leventje en je laten inzien dat een gewoon leven ook gewoon goed en gezellig is.

7 REACTIES

 1. Mooi geschreven en samengavat wat voor velen herkenbaar moet zijn. Prima overwegingen ook. Ik ben bijna 50 en ga nog steeds topless, maar m’n dochter doet daar dan ook niet moeilijk over…

   • Het titel trok natuurlijk direct mijn aandacht,
    zeker als iemand uit het ‘gevelmanagement’ dat onder ogen neemt…
    Maar, ik heb meer stukjes van je gelezen hoor en kan oprecht zeggen dat ze heel lekker weglezen, ongeacht het onderwerp. Ga maar lekker door met zijn wie je bent en schrijven wat je denkt, ik geniet er van!

 2. Moet ook niet uitmaken, dat ben ik volledig met je eens! Als je maar doet waar je je jezelf goed bij voelt! ☀️?☀️

 3. Ik heb nog nooit topless in de zon gezeten. Ik ben geloof ik net van de tijd dat je het minder ging zien. Mijn moeder deed het toen ik klein was nog wel. Vond ik wel apart want thuis hielden wij al snel alles bedekt. Eigenlijk vind ik het jammer dat je het nu minder ziet, niet omdat ik zo’n blote borstenfan ben maar omdat ik vind dat het gewoon moet kunnen. En of het dan jonge of wat oudere borsten zijn zou ook niet uit moeten maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here