Topless zonnen verboden; mogen (en willen) we nog met de borsten bloot?

You love it or you hate it: topless zonnen. Of je vindt het genant en ziet het totaal niet zitten… Of je begrijpt werkelijk niet waar mensen zich zo druk om maken. Het zijn maar borsten, toch? Duidelijker dan Julia Roberts (in Notting Hill) kan ik het niet zeggen. “They’re just breasts. De helft van de wereldbevolking heeft ze. Meer nog, als je die van de mannen meerekent”. En toch is een blote borst in Nederland niet meer vanzelfsprekend. Zo is topless zonnen verboden op bepaalde strandjes.

Beginnen we met zijn allen niet een beetje té preuts te worden? Of vind jij een verbod op topless zonnen juist een heel goed idee? Lees, en discussieer mee. Moet topless zonnen verboden worden, of juist algemeen geaccepteerd?

topless zonnen verboden

Topless zonnen verbieden? Maak je borst(en) maar nat

Stel je voor: je zont al jaren topless. Niet in Spanje, gewoon in Nederland. Als het weer het voor de verandering eens toe laat. Tot je op een dag, bij je gebruikelijke plekje aan de lokale zwemplas, opeens te horen krijgt dat je aan het naakt recreëren bent. Dat dat bij dit meertje, met al die kindertjes, niet te bedoeling is. En dat je je borsten maar beter snel kan bedekken als je geen boete aan je bikinibroek wilt.

Het overkwam Marieke, uit Vught. Haar verhaal haalt de krant en wij babbelen er graag nog even over door. Wat vind jij van topless op het strand? Moet topless zonnen verboden worden? Of vind je juist dat het gewoon moet kunnen? En een heel andere vraag: is het er de tijd nog wel voor?

Ga jij nog wel eens topless zonnen?

We willen niet al te oud klinken… maar ‘vroegah’ was topless zonnen doodnormaal. Onze moeders hadden er waarschijnlijk geen problemen mee. Toch is het nu voor veel vrouwen (en mannen) niet vanzelfsprekend meer. Hoewel de heren zich met ontblote borst zelfs op de fiets kunnen wagen, wordt er bij vrouwen nog raar opgekeken wanneer ze met blote borsten aan het zonnebaden zijn. Doe jij het nog wel eens, topless zonnen? En zo ja: waar dan? In eigen tuin? Op een zonnig strand in een ver buitenland? Of ook gewoon bij de lokale zwemplas?

We kunnen er kort over zijn. Niet over of topless zonnen verboden moet worden. Maar wél over het feit dat het niet meer echt ‘de norm’ is. Het gebeurt gewoon niet veel meer. Een blote borst, daar kan behoorlijk wat ophef over ontstaan. Zelfs als die bedoeld is om een baby te voeden. Want zelfs over borstvoeding geven in het openbaar hebben we al menig discussie moeten voeren. Wordt het niet eens tijd dat we de borst met zijn allen weer eens gaan zien zoals ‘ie is? Namelijk als een borst, in plaats van een of ander lustobject?

Natuurlijk is het ook maar de vraag of je op je gemak bent, topless. Hoe zit dat bij jou? Maak jij je druk om jeugd met smartphones? Of ga je zonder gene met de borsten bloot? Deel jouw mening in een reactie onder dit blog

Hier is topless zonnen verboden (als je op vakantie bent)

Voor het geval dat je wél graag met de borsten bloot gaat vind je hier een overzichtje van de internationale wet. Want in sommige landen is topless zonnen verboden. En vaak is het landelijk toegestaan, maar op sommige plekken ‘niet gepast’ en daarom niet toegestaan.

In islamitische landen is topless zonnen verboden. Is een land erg toeristisch, dan wordt er soms een uitzondering gemaakt. Maar houd altijd rekening met de cultuur van het land waar je op vakantie bent. In Griekenland is topless zonnen verboden op familiestranden, in stadjes. Op afgelegen standjes is het echter eerder regel dan uitzondering. Dat geldt ook voor landen als Spanje en Frankrijk. Over het algemeen zie je in dit soort landen ook vaker vrouwen topless zonnen. Altijd fijn als je niet de enige vrouw met blote borsten wilt zijn.

Lees ook: 5x Je beha gebruiken voor iets heel anders dan je borsten…

Ook bij bestemmingen verder van huis zit er veel verschil in de regels. In Brazilië wordt topless zonnen als aanstootgevend gezien. Maar in een tanga op het strand is dan wél weer heel normaal. En op veel Caribische eilanden is topless zonnen verboden. Had je dat nou verwacht van die gepassioneerde tropische types? In Italië hebben ze het anders aangepakt: daar staat juist in de wet dat topless zonnen op stranden is toegestaan. Zolang je maar wat aantrekt als je te water gaat (en nee, dat verzinnen we niet).

Ben jij al vakantie aan het vieren? En doe je dat ook wel eens met je borsten bloot? Wij zijn benieuwd naar jouw mening, deel hem onder dit blog! Enne, bloot of niet bloot, vergeet niet om goed te smeren met een natuurlijke zonnebrand.

 

1 gedachte over “Topless zonnen verboden; mogen (en willen) we nog met de borsten bloot?”

  1. Met dit warme weer ben je juist blij dat je zonder topje kunt.
    Die dingen gaan altijd plakken en zweten met dat warme weer.
    Niet moeilijk doen gewoon uittrekken. Zit je ook niet met die lelijke strepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven