Wat maak jij op die dagen dat je totaal geen culinaire inspiratie hebt? Ik zit ook regelmatig met mijn handen in het haar in plaats van de pan. Iedere dag maar weer verzinnen wat er op tafel moet komen… Ik heb er regelmatig mijn buik vol van. Op zulke dagen kies ik graag voor een lekkere pasta. De kids vinden het heerlijk, en het is nog snel klaar ook. Tenminste, als je voor het juiste recept gaat 😉 . Favoriet hier is tortelini met pesto. Zelfgemaakte pesto, welteverstaan!
Koop jij je pesto nog steeds bij de supermarkt? Dat kan natuurlijk ook. Maar check wel even de ingrediënten… In die potjes zit namelijk best veel zout. En soms wordt er aan de pesto zelfs suiker toegevoegd! Daar zie ik het nut niet van in, en dus maak ik mijn pesto liever zelf. Dat is super makkelijk, lekker, en een stuk gezonder dan het kant-en-klare alternatief. In dit blog lees je hoe je dat doet. En natuurlijk hoe je er een complete tortelini met pesto maaltijd van maakt 😉 .
Lees ook: Babyvoeding uit een potje? Of ga jij voor een verse hap?
We love pasta
Tortelini met pesto: hier likken ze er hun vingers bij af. Natuurlijk moeten je kinderen dan wel van pesto houden. Maar jong geleerd, is oud gegeten 😉 . Ik voeg er zelf nog kappertjes, zwarte olijven en tomaat aan toe. Ook ingrediënten waar niet alle kids dol op zijn. Maar mochten die van jou wat lastige eters zijn, dan kan je met een pasta natuurlijk makkelijk variëren. Voeg wat toe, of laat wat weg, en creëer zo jouw favoriete recept. Hieronder lees je hoe ik het altijd maak!
Recept voor tortelini met pesto
Je kan natuurlijk ook de tortelini zelf maken. Dat gaat deze keukenprinses iets te ver 😉 . Ik ga daarom gewoon voor een simpele zak. Het hoeft geen verse pasta te zijn, maar dat is natuurlijk wel het lekkerst.
Ingrediënten voor de pesto:
- Een flinke bos basilicum
- flinke scheuten lekkere olijfolie
- knoflook
- scheut wijn voor een klein zuurtje (jaja daar is ie al) (Vinho Verde Garrett, Portugese wijn 8,5% bij de Appie voor €3,99)
- zout
Tesamen in de blender om flink te mixen tot er een smeuïg geheel ontstaat.
Bereidingswijze
Als de tortelini klaar is doe je deze in een grote schaal. Doe vervolgens de pesto eroverheen. Meng de kappertjes, zwarte olijven en tomaat door elkaar (in kleine stukjes gehakt). Verdeel het mengsel over de pasta. Desgewenst kun je er wat rucola bijdoen, met enkel wat olijfolie. Et voila; je tortelini met pesto is klaar! Eet smakelijk 🙂
Lees ook: Pasta Puttanesca met ansjovis; weer eens wat anders!