Een home take over door pubers… mijn netwerk dient versterkt te worden

Mijn Facebook post over de home take over in mijn huis van een stel pubers werd goed ontvangen door onze lezers. Hij was uiteraard ook wel een beetje grappig bedoelt, maar daarom niet minder waar. Uiteindelijk ben ik blij dat ik deze take over goed doorstaan heb. Weliswaar met wat hulp van extra hardware die we toevallig in huis hebben om te testen. De TP-link Deco M5. De wat? Ja, je leest het goed 😉 , de TP-link Deco M5. Een betere test dan deze had ik niet kunnen verzinnen!

Laten we voorop stellen… ik ben geen techneut. Ook al heb ik jaren geprogrammeerd… over hardware moet je me eigenlijk niets vragen. Behalve dan dat ik door dit soort reviews ook steeds weer een beetje wijzer word. Maar zonder manlief ben ik nergens in deze. Zonder wifi ook niet trouwens, en dat is exact de reden dat ik zo blij ben met de TP-link Deco M5 die ik heb gekregen om te testen.

Ik heb overigens van de Man begrepen dat de installatie van dit wifi-systeem een appeltje eitje was. En dat lees ik meer op internet. Generaliserend… zelfs voor vrouwen is de installatie peanuts 😉 .

Hoe installeer je dit wifi systeem

Zoals hierboven gesteld is het heel simpel. Je pakt de TP-link Deco M5 uit en installeert de app. De 3 nodes die bij dit systeem horen zien eruit als een soort rookmelder. Lekker design, daar hou ik wel van. Een van de drie gebruik je als router en de andere twee verbinden draadloos met nummer één. Door de drie nodes met elkaar te verbinden heb je binnen no-time een mesh netwerk in je huis liggen. Een netwerk waarbij je niet steeds met nieuwe antennes hoeft te verbinden, maar waarmee je je netwerk uitbreidt zonder extra antenne.

tp-link deco m5

Je zou met deze 3 nodes tot in je zolder een prima ontvangst moeten hebben. Dat heb ik helaas niet kunnen testen voor je, want we hebben geen zolder 😉 . Maar handig is het wel dat we straks ook een betere dekking in de tuin hebben. Als het weer lekker weer wordt kan ik mooi buiten werken!

Door de aanwijzingen in de app te volgen heb je binnen no-time de Deco geïnstalleerd en is hij klaar voor gebruik. Even met bluetooth verbinden en de instellingen in je telefoon volgen.

Lees ook: asociaal gedrag van je puber met mobiel los je zo op

Als extra netwerk of gewoon als enige wifi netwerk

En klaar voor gebruik was hij dus tijdens de home take-over. Gelukkig maar, want doordat we nu een extra wifi netwerk hadden liggen waren de tussenuren die zoonlief had en die hij met al zijn vrienden in ons huis doorbracht geen gevaar voor mijn deadlines! Het is namelijk op het moment enorm druk en ik werd een beetje zenuwachtig toen ik al die mannen op hun mobiel zag zitten 😉 . Uiteraard allemaal op Youtube bezig, dat snap je wel, want huiswerk maken in een tussenuur is niet cool natuurlijk.

tp-link_deco_m5

Heel blij ben ik dus met een man die gelukkig wordt van al dit soort gadgets. Zelf zou ik er niet aan gedacht hebben om een extra wifi netwerk aan te leggen, maar nu is het wel heel praktisch gebleken. Zij hun eigen netwerk om te streamen -voor 2 uur achter elkaar. En ik mijn eigen netwerk om door te kunnen werken.

Een volgende keer moet ik er alleen voor zorgen dat ik wat extra koptelefoons in huis heb, dan zijn we hier helemaal puber-met-tussenuur-proof!

Lees ook: Circle with Disney; het handhaven van de digitale wereld

Buiten het grote voordeel van ons extra netwerk heeft de TP-link Deco M5 nog een paar andere fijne voordelen. We gebruiken dit netwerk nu speciaal voor de kids. Geen gezeur meer over onvoldoende bereik, want we hebben dus overal bereik tegenwoordig. Ze kunnen ook lekker op hun kamer gaan zitten als ze willen.

Een ander voordeel is dat wij wel op eenvoudige wijze kunnen bepalen wat ze wel en niet mogen zien. Daarnaast kunnen we ook eventueel tijdslimieten instellen per gebruiker en zelfs per apparaat!

Maar best of all…

Als ik vind dat ze voldoende op de techniek hebben gezeten (zoals ik dat hier in huis noem, want dan heb ik gelijk alles in één adem opgenoemd), dan kan ik dit wifi netwerk uitschakelen als ik wil. Daarmee is het voor hun klaar, maar kan ik op mijn eigen wifi netwerk nog wel gewoon doorwerken. Hoe cool is dat 😉 !

Je koopt de TP-link Deco M5 bij Coolblue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven