Je eigen trainingstas; alles wat je nodig hebt in een backpack!

Wat heb je eigenlijk nodig om te trainen? Het hangt er natuurlijk van af wat je wilt bereiken, maar met de gym bag van Pakama kan je eigenlijk alles trainen wat je maar wilt. Hieronder lees je wat er allemaal in de Pakama backpack zit en hoe je kan trainen met de weerstandsbanden, de fascia bal, een springtouw en nog veel meer. Je zal er namelijk versteld van staan wat je allemaal kan doen met de inhoud van deze trainingstas. Spoiler: deze Pakama trainingstas is geschikt voor sporters die aan de slag willen met hun lichaam én er goed uit willen zien. Natuurlijk willen we thuis of onderweg goed kunnen trainen met de weerstandsbanden en moet het trainingsmateriaal in orde zijn. Maar het oog wil natuurlijk ook wat 😉 .

Pakama trainingstas roze
Pakama trainingtas groen
Pakama trainingstas zwart

Trainen met weerstandsbanden en overige inhoud van de Pakama gym bag

Ik begin even bij het begin, nog voordat ik in ga op het werken met de inhoud van deze trainingstas. The looks! Want wat ziet deze trainingstas van Pakama er goed uit. En het toffe is, hij is in 3 kleuren verkrijgbaar:

 1. Berlin Black
 2. Gotham Green
 3. Paris Pink

Zeg nou zelf, die Paris Pink die zou je toch al alleen vanwege de kleur willen! Of niet soms? Misschien is het zelfs zo dat deze toffe trainingstas ervoor zorgt dat je met meer plezier gaat sporten. Met dit kleurtje wil iedereen wel gezien worden denk ik dan. Maar uiteraard gaat het om de inhoud van de tas als je sportief bezig wilt zijn en wilt trainen met weerstandsbanden en aanverwante artikelen. De inhoud van deze trainingstas is dus inclusief en daarnaast is er in de backpack zelf nog ruimte genoeg over voor bijvoorbeeld je laptop of schoolspullen of iets dergelijks. Een veelzijdige sporttas waarbij je je weerstandsbanden en overige materialen altijd bij je hebt om te trainen, of dit nu thuis is of onderweg. Ik ga inmiddels weer naar bij de sportschool, maar eigenlijk trekt dit me ook wel.

Inhoud sportartikelen Pakama bag

De Pakama gym bag bestaat uit 10 tools die je nodig hebt om alle trainingen te kunnen doen die belangrijk zijn om je lichaam in shape te brengen en te houden:

 1. Weerstandsbanden, 3 stuks
 2. Mini bands, 2 stuks
 3. Voetbanden, 2 stuks
 4. Handvatten, 2 stuks
 5. Sliders, 2 stuks
 6. Bar, 1 stuks
 7. Springtouw, 1 stuks
 8. Sling trainer, 1 stuks
 9. Deur anker, 1 stuks
 10. Facia bal, 1 stuks
 11. Opvouwbare mat, 1 stuks

Los van bovenstaande tools kan je ook nog gebruik maken van de trainingsapp die ervoor zorgt dat je inhoudelijk precies weet hoe je alle oefeningen uit kan voeren met de tools die in de trainingstas zitten. Op deze manier kan je altijd alle spullen bij je hebben om een total body workout uit te voeren. Of dat je nu thuis gaat sporten, op vakantie wilt trainen, of gewoon lekker in het park je oefeningen wilt gaan doen. Met de Pakama bag ben je volledig voorzien.

trainen met weerstandsbanden

Trainen met weerstandsbanden effectief

Weerstandsbanden is eigenlijk alles wat je nodig hebt om een hele goede workout training voor jezelf te verzorgen. Het enige dat je daar nog aan toe kan voegen voor je conditie is het springtouw dat je ook in de Pakama tas vindt. Uiteraard zijn alle andere tools in de tas heel handig om te gebruiken bij het trainen met de weerstandsbanden. Je kan de weerstandsbanden dan op allerlei manieren combineren waardoor je iedere verschillende oefening in de training uit kan voeren. Met een optimaal resultaat als gevolg, tenminste… als je de trainingen uitvoert natuurlijk!

Gebruik van de app

Om ervoor te zorgen dat je het trainen met weerstandsbanden op de juiste manier uitvoert is het slim om de app te gebruiken. In deze app vind je namelijk alle oefeningen die je kan gebruiken om specifieke lichaamsdelen te trainen. Ga je voor een total body workout? Wil je buik, benen en billen trainen? Of kies je liever voor je core? Het kan allemaal met de oefeningen uit de app en de weerstandsbanden met toebehoren. En psssstttt, júist de afwisseling zorgt er voor dat het leuk blijft. De app helpt je zelfs op dagen dat je niet veel tijd hebt met een 7 minuten workout. En natuurlijk kan je een weekplan voor jezelf maken in de app.

No excuses!

Goed. Even terug naar de weerstandsbanden zelf en de vraag of die effectief genoeg zijn om als trainingstool te gebruiken. Het antwoord is ja. Door te trainen met weerstandsbanden, buiten in het park of thuis, kan je een fit en strak lichaam krijgen. Het mooie van weerstandsbanden is dat ze je eigen lichaamsgewicht gebruiken en deze kunnen omzetten om weerstand op te bouwen die je nodig hebt tijdens het trainen. Eigenlijk zijn weerstandsbanden bijzonder effectief om mee te trainen en hebben ze los daarvan nog veel meer voordelen.

oefening met weerstandsbanden
trainen met weerstandsbanden en oefeningen

De voordelen van trainen met weerstandsbanden

 • Weerstandsbanden zijn goedkoop
 • Je kan op ieder niveau trainen met weerstandsbanden
 • Heel je lichaam train je er mee
 • Je hebt niet veel ruimte nodig om te trainen met weerstandsbanden, ook in een klein huis kan dit
 • Makkelijk meenemen onderweg
 • Je kan veel variatie toepassen in je training
 • De training is veilig om in je eentje te doen
 • Door de weerstandsbanden te combineren met andere tools (uit de Pakama tas) ben je volledig voorzien
 • Weerstandsbanden bieden progressieve weerstand en dat is juist goed voor je spieren, de spierspanning blijft opbouwen in tegenstelling tot trainen met gewichten

Naast bovenstaande voordelen voor het trainen met weerstandsbanden (thuis of ergens anders) kan je met deze tools ook niet smokkelen tijdens het sporten. Misschien vind je dat wel balen, maar wees even eerlijk tegen jezelf. Voor wie sport je nu eigenlijk? Voor jezelf of voor een ander? Juist! Smokkelen is er dus niet bij en dat is maar goed ook.

Welke oefeningen kan je goed doen met weerstandsbanden?

Zoals aangegeven kan je in de app van Pakama allerlei verschillende oefeningen vinden, maar we sommen er hier alvast een paar voor je op. uiteraard doe je dit soort oefeningen in sets.

 1. Overhead press; ga met je voeten op het elastiek staan. Hou met beide handen de andere kant van het elastiek voor je lichaam en duw deze omhoog.
 2. Squats; Ga met je voeten op het elastiek staan, steek je hoofd door de lus en doe het andere eind van het elastiek om je nek. Maak een squat beweging.
 3. Kickbacks; doe een weerstandsband om je enkels en beweeg een been langzaam naar achteren.
 4. Lateral leg lift; doe een weerstandsband bij het trainen om beide voeten en beweeg een been zijwaarts langzaam omhoog.

Bovenstaande oefeningen met weerstandsbanden zijn maar een paar voorbeelden natuurlijk. Er zijn talloze andere oefeningen die je kunt doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven