Traktatie cupcake ijsjes, eenvoudig te maken en super lekker!

Ik weet het nog goed. De eerste keer dat ik een verjaardagstraktatie moest verzinnen en creëren voor de kleuterklas van mijn oudste…met een zenuwinzinking op de loer heb ik dagenlang internet afgezocht voor dé perfecte traktatie. Daar omheen pik je ook nog even lekker de discussie mee over wel of niet gezond trakteren. GEK werd ik ervan! Er passeerden gezonde krokodillen, egels, pauwen, fruitsticks, bananen in rokjes of (en dat is wel de ‘ultimate’ luie traktatie) mandarijntjes met getekende gezichtjes in een ‘leuk mandje’. Maar mijn oog is gevallen op een traktatie cupcake ijsjes!

Soms proberen heel erg inspiratieloze moeders er vanaf te komen met een zakje chips, een bekertje snoep (met soms dan nog wel de leeftijd en/of naam van het kind op de beker) of  zo’n traktatietasje met van alles en nog wat.

Mijn kinderen mogen gewoon lekker snoepen, op normale dagen met mate, en op hun verjaardag iets meer. Zolang ze ook fruit eten, heb ik daar geen moeite mee. Ik heb serieus ooit een moeder op een kinderfeestje tegen haar dochter van 5 horen zeggen dat ze geen snoep meer mocht terwijl alle andere kinderen stonden te grabbelen in de snoeppot (werd aangeboden), en vulde dat aan met de opmerking tegen de andere aanwezige moeders: ‘Ik denk dat ik ze voortaan alleen in het weekend hooguit 1 snoepje geef en verder de hele week niet. Anders wordt ze veel te dik.’ Mijn nekharen gingen recht omhoog staan…

Lees ook: chocoladecake recept voor cake die in 7 minuten klaar is

The making of the traktatie cupcake IJsjes

Nou, het was hier feest de afgelopen dagen en er komen nog meer feestjes aan. Dus gesnoept wordt er 😉 ! En ja, ook de vergeten groentes als snoeptomaatjes en komkommers zet ik keurig op tafel. Naast de cervelaat, kaas en mosterd. En naast de wijn en likeur…
Dus ik buig me maar weer eens over de traktaties: koekiemonsters, tropische eilanden, eierkoekmuisjes, schatkisthengels, Frozen of Prinsessencupcakes. Ik word er vrolijk en tegelijk ook moe van, wat een werk steeds!
Maar dochterlief had al een antwoord toen ik het haar eens vroeg: ‘IJsjes!!’ De allereerste traktatie cupcake die ik ooit voor haar maakte, die wilde ze weer. Ik glom van trots 🙂

Dus hier komt ie dames: hét succesnummer ten aanzien van verjaardagstraktaties; een traktatie cupcake als ijsje.

traktatie cupcake

Hoe maak je deze leuke cupcake traktatie?

Het recept is eigenlijk vrij eenvoudig maar houd rekening met het aantal benodigde traktaties en calculeer een aantal reserve exemplaren in 😉 . Maak je liever een LEGO traktatie, dan moet je even bij collega blogger Cheryl kijken!

Ingrediënten voor de traktatie cupcake

Wat heb je nodig:

  • Cupcakebakblik (liefst voor 12 stuks)
  • Boter en bloem om het blik mee in te vetten
  • Spuitzak
  • Eetbare ijscupjes (geen hoorntjes)
  • Cupcakemix met alle benodigde ingrediënten
  • Botercreme of luchtige topping met alle benodigde ingrediënten
  • Versiering! Ik heb gekozen voor discodip, bloemetjes van snoeppapier en parasolletjes

Bereiding van de cupcake traktatie ijsjes

Verwarm de oven voor en vet het bakblik in. Heb je een grote oven en meerdere bakblikken? Hoera! Ben je eerder klaar.

traktatie cupcake

Maak de cupcake mix en verdeel de mix over de cupcakevormen maar houd een beetje achter om in de bodem van het ijscupje te doen (hoeft echt maar een heel klein beetje te zijn).

traktatie cupcake

Zet nu de ijscups op de kop op elke gevulde cupcakevorm en zet het in de oven.
Als ze klaar zijn kun je ze (door de bloem) al redelijk snel goed (draaiend is het advies) uit de vorm halen en recht zetten.
Als ze zijn afgekoeld maak je de botercreme of topping klaar en spuit deze met een spuitzak als een flinke toef bovenop de cupcake. Je kunt dit natuurlijk ook met slagroom doen, maar deze blijft beter zitten, is wat harder en kun je de dag ervoor klaar maken en in de koelkast bewaren.

Tip! Je kunt een kleurtje aan de botercreme of topping geven met een beetje kleurstof. Nu kun je je uitleven op het versieren van de cupcake ijsjes, of je laat dit door je kind zelf doen, nog beter 😉 .

traktatie cupcake

Nog altijd valt deze traktatie goed in de smaak bij de kinderen (en leerkrachten en ouders 😉 ). Zowel om te zien als om te eten! Succes gegarandeerd dus.

En geloof me, als mij dit lukt als culinair linkshandige, lukt het jou ook!

Heb jij nog leuke traktatietips? Deel het met onze lezers en wellicht voorkom je veel traktatiestress 😉 .

 

1 gedachte over “Traktatie cupcake ijsjes, eenvoudig te maken en super lekker!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven