De 10 leukste travel journals voor op (of na) je vakantie!

Je gaat op reis en je wilt alles wat je meemaakt vastleggen zodat je er nog lang van kunt nagenieten. Dat kan in een travel journal.

Op deze manier zal je niks van je reis vergeten. Jouw verslag kan je natuurlijk ook heel simpel op je laptop schrijven die je vast bij je hebt, of gewoon in een simpel schriftje. Maar je kan ook kiezen voor een mooi naslagwerk zoals zo’n travel journal. Hiermee kan je een echt kunstwerk maken van jouw reis.

Met jouw verslag, allerlei spulletjes erbij geplakt die bij de vakantie horen en een foto hier en daar. Dat daar een mooi boekje bij past is vanzelfsprekend. Kies je voor een travel journal, dan zal er vaak ook elastiek in zitten wat de mogelijkheid geeft om er boekjes in te bewaren of leuke folders.

Wat kan je allemaal bewaren in je travel journal?

Natuurlijk alles wat jij maar wilt, maar om je even op weg te helpen:

  • Jouw persoonlijke verslag past natuurlijk in je travel journal. Dit kan je gewoon opschrijven of op een speelse manier, met meerdere kleurtjes of met tekeningetjes erbij.
  • Plattegronden van de plek waar je geweest bent
  • Folders van musea en dergelijke
  • Foto’s natuurlijk
  • Suikerzakjes van restaurants en hotels of leuke theezakjes
  • Mooie ansichtkaarten
  • Een kaartje met de route die je hebt gereden/gelopen of wat dan ook
  • Bonnetjes en dergelijke. Voor veel klein grut zou je deze dingen ook in een enveloppe kunnen doen, die je in je boekje plakt.
  • Kortom: alles wat met je vakantie te maken heeft!
de leukste travel journals in een top 10

Travel Journal kiezen: 12 toffe reisdagoeken

Nu is dit allemaal leuk, maar nu het boekje op zich nog. Wij laten je hier 10 superleuke travel journals zien! Want hoe leuk het ook is om dit in een gewoon schrift te doen, het wordt nog véél leuker als je hier echt een journal voor pakt die voor het vastleggen van reizen bedoelt is.

Er zijn veel verschillende soorten travel journals, en allemaal hebben ze weer hun eigen bijzonderheden. Het is maar net waar jij de meeste waarde aan hecht, welk journal dan ook echt bij jou en je reizen past.

We nemen onze top 10 met je door; er zit er vast één voor je bij!

travel journal om je vakantie in bij te houden

1. Planbooks Travel Journal

Een boekje dat er aan de buitenkant vrij neutraal uitziet, maar van binnen je juist heel veel biedt.

Zo vind je er afstreeplijstjes die je helpen bij het inpakken, planners waar je alle gegevens van je reserveringen en vluchten kunt noteren, ruimte om je eigen verslagen te schrijven en bijvoorbeeld ook een wereldkaart waar jij dus jouw reis op kunt aangeven. Leuk boek, met lovende reviews.

Je vindt hem hier

reisdagboek travel voor je vakantie herinneringen

2. Travel reisdagboek

Een boekje waarbij je meteen al ziet dat hierin iets staat wat met vakantie te maken heeft. En dat klopt. Naast dat je hier gewoon je eigen verslag in kan maken vind je in deze travel journal ook belangrijke adressen en tips, een tijdtabel, talen en munteenheden en bijvoorbeeld kaarten. Sluit met een magneet.

Hij is niet duur en heeft heel veel positieve reviews!

Je koopt deze reisjournal hier online

travel journal the adventure book

3. The Adventure book, een echte travel journal

Over deze travel journal heb ik eerder al een review geschreven, die lees je hier: the Adventure Book. Binnen het Adventure Book heb je verschillende edities (zoals the Europe Edition of juist de editie voor de hele wereld) waar je echt vanalles in kwijt kan.

Niet alleen ik vind dit een hele leuke travel journal, ook Lotte vind hem helemaal top.

Hij is alleen online te koop hier

A journal travel journal

4. Travel Journal van A-journal

Een boekje met elastiek en een vrij neutrale buitenkant. Met een wereldkaart, mogelijkheid om in te plannen en om van alles wat je meemaakt te noteren en handige checklists. Er is een enveloppe bij om tickets, bonnetjes en ander klein ‘grut’ in te bewaren.

Deze travel journal heeft een hardcover met een soft touch en is hier te koop.

mijn reisdagboek voor al je vakanties

5. Mijn Reisdagboek van ZNU

Een boekje met tips, met ruimte voor allerlei info en bijvoorbeeld de wereldkaart. Daarnaast is er volop ruimte om belangrijke zaken te kunnen noteren en je verhalen te schrijven. Het formaatje is handig en je kan je er prima ansichtkaarten in kwijt.

Daanaast is de travel journal voorzien van elastiek wat altijd handig is als je er nog een hoop andere dingen in bewaard.

Te vinden bij Bol.com

Wonderlust geeft de mogelijkheid om je reizen in vast te leggen maar biedt ook ruimte voor reflectie

6. Wonderlust van Merel Stegeman

Een anders-dan-anders travel journal, zoals ze zelf zeggen. Waarom? Omdat het boekje meer aandacht legt op wat de reis met je doet in plaats van enkel een verslag van de reis op zich.

Met vragen die inspireren voor, tijdens en na je reis. Zo leer je niet alleen de wereld meer kennen, maar ook jezelf. Het is met de hand vormgegeven en het ziet er echt super leuk uit.

Hier vind je ook een filmpje waarbij je de inhoud van deze travel journal goed kan zien.

Dit toffe cadeautje voor jezelf of een ander koop je hier online.

Leuk om bijvoorbeeld als bedankt Juf cadeautje te geven, of als eindexamen cadeau!

1 was here, engels travel journal

7. I WAS HERE, travel journal in het Engels

Maakt het jou niet uit als jouw reisdagboek in het Engels is? Dan is I WAS HERE misschien juist wel iets voor jou.

Dit superleuke Engelse travel journal ziet er heel gezellig uit en wordt ook heel hoog gewaardeerd als je de vele reviews leest. De gids is gevuld met verkenningstochten die in iedere plaats toepasbaar zijn. Ook geeft het andere tips waarmee je dingen gaat doen waar je nooit aan gedacht had…

Eten proeven bijvoorbeeld of souvenirs vinden op plekken die je niet van tevoren had bedacht. Natuurlijk biedt het ook genoeg ruimte aan je eigen reisplannen en kan je er echt van alles in noteren.

Je vindt hem hier online

Reisdagboek voor kinderen van Lonely Planet

8. Mijn Reisdagboek voor kinderen (van Lonely Planet Kids)

Een travel journal bijhouden is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Dat vonden ze bij Lonely Planet Kids dus ook. Dit vrolijke reis dagboek is zowel grappig als overzichtelijk.

Er is ruimte om alles op te kunnen schrijven, maar ook om te tekenen, plakken en kleuren. En met leuke ideeën wat het kind allemaal kan opschrijven. De adressen van vakantievriendjes, bijvoorbeeld, of het uitzicht vanuit je hotelkamer tekenen. Leuk om zo nog meer te onthouden van je fijne vakantie!

Te koop bij Bol.com of de Bruna

Mijn reisdagboek, de kindereditie

9. Mijn reisdagboek kids editie van Lantaarn Publishers

Maar er is meer voor kinderen. Zo is er ook nog het reisdagboek van Lantaarn Publishers. Alle avonturen kunnen zo verzameld worden en alle gebeurtenissen zo vastleggen dat je ze nooit meer vergeet.

Dit doe je door te strepen, te schrijven, te kleuren, aan te vinken enzovoort. Zo kan je aangeven hoe de reis was en dan het kloppende duimpje erbij aanvinken. Er worden vragen gesteld over onderweg en zo wordt je kind ook een beetje geleid met de dingen die het opschrijft.

Het is geschikt voor een periode van twee weken (en een weekend). Een leuk invulboek!

Hier online te koop

Familie vakantiedagboek, een travel journal voor het hele gezin

10. Familie vakantiedagboek van Elma van Vliet

Maar je kan ook kiezen voor een travel journal voor het hele gezin. Zo maak je er een heel persoonlijk gezinsverhaal van. En ben je vanzelf nog meer samen bezig.

Dit reisdagboek kan je al in gebruik nemen voordat je op vakantie gaat. Er zijn hiervoor verrassende vragen te vinden én lijstjes van wat er gezien moet worden. Ook paklijsten kunnen ingevuld worden.

Zo ga je al goed op weg. In het boek is natuurlijk ook genoeg ruimte voor het inplakken van foto’s, nieuwsberichten, souvenirs, tekeningen en ga zo maar door.

Meer informatie over dit reisdagboek vind je hier

reisdagboek voor het hele gezin

11. Vakantiedagboek voor het hele gezin van Deltas

Een andere familie-editie is dit vakantiedagboek van Deltas. Je kunt naast vakanties ook leuke uitjes en andere bijzondere momenten vastleggen.

Een dagje er op uit levert immers ook leuke herinneringen op die je dierbaar zijn. Alles kan je in dit boekje verzamelen. Invullen doe je met elkaar. Wat hebben we vandaag gedaan en wat plakken we er allemaal bij?

Ook dit vakantiedagboek is te koop bij Bol.

12. The travelogue

Handig aan deze travel journal van Thousandtravelmiles is dat je alles in één hebt. Je hebt kraskaarten van alle werelddelen, een notitieboek, planning en handige informatie. Zo heb je alles bij de hand om je reizen te documenteren.

Los van bovenstaande is e rook plek om foto’s te plakken kan je de kosten van je reis bijhouden en is er een contactpagina.

Neem je Travelogue mee op al je reizen, neem een pen mee en je bent “good to go”. Maar ook voordat je reis begint kan je al beginnen met het plannen van je reis want er zitten verschillende pagina’s in die je goed op weg kunnen helpen.

Mee over deze toffe travel journal lees je hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven