Trekkertrek familiedag: een leuk evenement voor iedereen

Trekkertrek familiedag in Koudekerk a/d Rijn is een groot evenement die je mag noteren in je agenda voor in de zomervakantie. Want er is heel veel te beleven en voor kinderen is het één groot festijn. Waar moet je zijn? Wat is er te beleven? En oké, wat is nu eigenlijk Trekkertrek? Ik vertel je er graag meer over.

Wat is de Trekkertrek familiedag?

Ieder jaar wordt er in Koudekerk a/d Rijn de Trekkertrek familiedag georganiseerd. Diverse weilanden zijn omgetoverd tot een heus evenemententerrein. Hier is van alles te beleven, want de familiedag is veel, maar dan ook heel veel meer dan enkel Trekkertrek wedstrijden.

trekkertrek voor kinderen

De hele dag is er van alles te zien, te doen en te beleven. Er is straattheater, er zijn muzikale optredens, er zijn acrobatische shows en je kunt je vergapen aan de mooiste landbouwvoertuigen en andere machines. Er zijn allerlei attracties voor de kinderen, zowel voor het jonge kind (zoals springkussens) als de oudere jeugd. En vergeet ook zeker het circus niet. Kinderen kunnen geschminkt worden en… te veel om op te noemen, eigenlijk.

Alsof het nog niet genoeg is zijn er ook optredens voor kinderen. Dit jaar van niemand minder dan Jasmijn en POPZ bekend van het Junior Songfestival. En kinderen (tot 12 jaar) mogen ook nog eens gratis limonade halen bij de bar.

trekkertrek familiedag voor kinderen

Wanneer is de Trekkertrek familiedag?

In 2024 kan je op zaterdag 3 augustus een heerlijke dag doorbrengen bij Trekkertrek.

Wat zijn Trekkertrek wedstrijden?

Uiteraard is er dan ook nog de ‘echte’ trekkertrek. Dit zijn wedstrijden waarbij tractoren (trekkers), die belast zijn met een sleepwagen, zo ver mogelijk proberen te komen. De maximale afstand is hierbij 100 meter.

Hou je van bruut machinegeweld, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Er doen maar liefst 160 deelnemers mee, die verdeeld zijn in verschillende gewichtsklassen. Je kunt je vergapen aan deze competitie op een aantal tribunes, of staand langs de zijlaan.

trekkertrek koudekerk aan den rijn

Waar je het beste kunt staan? Als het even kan daar waar je uit de wind zit! Want ja, er komen behoorlijk wat rookpluimen voorbij omdat de trekkers met veel kabaal hun kracht moeten aanspreken. Klein tipje: heeft je kind het niet zo op harde geluiden? Neem een koptelefoon of oordopjes mee! Grote kans dat ze het namelijk wel mooi vinden om te zien!

trekkertrek tractorpulling

En als jij denkt dat je alleen maar tractoren te zien krijgt die je normaal ook op het land ziet rijden, dan heb je het mis. De NTTO wedstrijden bieden naast de standaard klassen ook de sportklassen tractorpulling. Dat is Trekkertrek op het hoogste niveau met enorm indrukwekkende trekkers.

Trekkertrek familiedag: ieder jaar feest

Wij zijn er al vele keren geweest, zeker toen mijn zoons nog kind waren. Maar ook samen gaan we er weleens heen. In eerste instantie was het voor Trekkertrek zelf, omdat manlief (werkzaam in de agrarische sector) dat wel leuk vond.

Maar eerlijk gezegd zijn we veel meer op de rest van het evenemententerrein te vinden. Even bij de trekkers kijken vonden de mannen wel leuk, maar de rest lonkte (uiteraard) nog veel meer. We hebben ook weleens gehad dat mijn man met de oudere kids op de tribune zat en ik met de kleintjes naar het circus en andere activiteiten ging. Zo had iedereen het naar zijn zin!

trekkertrek terrein

De feesttent op Trekkertrek familiedag

En of dat nog niet genoeg is voor een dagje weg: er is ook nog een avondprogramma in de feesttent. Met diverse artiesten. De feestavond zie je misschien niet als gezinsuitje, maar mocht je samen gaan… het kan allemaal gewoon met hetzelfde kaartje als overdag!

Je kunt al om 8 uur in de ochtend het terrein op en je hoeft pas 3 uur in de nacht weer te vertrekken, als je het zolang vol kan houden, haha. De feesttent is ook overdag een leuke plek om te kijken trouwens. Naast even zitten en iets drinken is hier vaak ook wel iets te zien.

Zo was er voorgaande jaren een miniatuur terrein waar vrachtwagentjes radiografisch werden bestuurd door de mannen/vrouwen die erbij hoorden. Leuk om te zien hoe ze manoeuvreren en dat soort zaken.

trekkertrek straatartiesten

Ogen en oren te kort

En dan die straatartiesten. Natuurlijk weet ik niet wie er dit jaar allemaal lopen, maar ik heb er al van alles rond zien gaan. Waarbij je soms echt niet snapt hoe ze zich zo kunnen voortbewegen, bijvoorbeeld. Voor de kinderen al helemaal indrukwekkend! Ook rijden er grote modelvoertuigen rond, die dus op afstand bestuurd worden.

Kraampjes op Trekkertrek familiedag

Op het terrein kan je natuurlijk bij diverse kraampjes eten halen. Maar er zijn ook kraampjes die beheerd worden door bijvoorbeeld oude ambachten. Je kunt miniatuur trekkertjes en dergelijke kopen. Of een ander leuk aandenken, zoals een shirt of sweater van Trekkertrek.

Zelf doen

Deze plek is helemaal leuk voor de jeugd: zelf op een machine plaatsnemen! Zelf met een kraantje mogen graven, bijvoorbeeld. Of gewoon even achter het stuur mogen zitten van een grote machine. Dat vinden alle kinderen tof.

Spannende acts

Ieder jaar verschillend, dus wat er nu is kan ik niet zeggen, maar vaak zijn er ook acts te zien die behoorlijk spannend zijn. Met een motor langs de wanden van een ton rijden of vanaf een heel hoge mast een badje in duiken. Ik heb het allemaal voorbij zien komen en me eraan vergaapt. Vervelen hoef je er dus echt niet.

trekkertrek familiedag

Trekkertrek familiedag in beeld

Nu zeggen beelden meer dan woorden, zeggen ze altijd. Op de site van Trekkertrek kan je een mooi filmpje vinden van het afgelopen jaar. Het geeft een goed beeld van dit fantastische evenement. Vergeet niet nu alvast tickets te bestellen, want dan heb je nog de early birds tickets!

Win gratis Trekkertrek kaartjes

Wij mogen van de organisatie van Trekkertrek 2×4 vrijkaartjes weggeven, hoe leuk is dat!

Laat hieronder in een reactie achter wat jou het leukste lijkt van deze familiedag en met wie je er graag naartoe zou willen gaan.

Na 3 juni 2024 trekken we de winnaars, die automatisch bericht van ons krijgen hierover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven