Trendy speelgoed: Debbie deelt haar verhaal als onderneemster

Speelgoed: als ouder ben ook jij vast ongetwijfeld erg blij dat het bestaat. Stel dat je zelf de hele dag je kids zou moeten entertainen 😉 . Maar heb je je wel eens afgevraagd waar al het trendy speelgoed tegenwoordig vandaan komt? Debbie Spelt richtte in 2004 haar eigen webshop op! Mogen we even voorstellen…

trendy speelgoed

Mijn naam is Debbie Spelt, 43 jaar, getrouwd en moeder van twee mooie dochters: Lisa (15 jaar) en Lynn (7 jaar). Altijd druk en bezig! Mijn man zegt altijd “Als Debbie zich 5 minuten verveelt, creëert ze weer voor 10 minuten werk” en dat klopt wel een beetje. Stilzitten is niets voor mij, ben altijd bezig weer nieuwe dingen te vinden waar ik mijn energie in kwijt kan zowel zakelijk als privé. Ik ben ook dol op Spinning! Daar kan ik echt mijn ei in kwijt en even mijn hoofd leegmaken. Verder vind ik het heerlijk om te reizen, dingen mee te maken, te zien en te lezen. Om toch de nodige rust te pakken duik ik graag in een goede film of boek of ga ik lekker wandelen met mijn hond Anouk.

Trendy speelgoed gestart als marketeer

Wat voor bedrijf heb je en hoe ben je daarbij gekomen ?

Ik heb TrendySpeelgoed.nl opgericht in 2004. Eigenlijk als testbedrijfje want ik was nieuwsgierig naar het nieuwe fenomeen “webwinkel”. Als marketeer wilde ik weten hoe mensen je kunnen vinden en waarom ze net bij jou hun geld willen besteden. En wat is er nou leuker dan leren in de praktijk. In die tijd was er ook nog lang niet zoveel ervaring en informatie voor handen.

Ik zat dus al veel op het internet en zag op buitenlandse sites vaak super leuk trendy speelgoed wat ik hier in Nederland niet kon krijgen. Waarom niet? Dat was het zaadje dat ging ontkiemen en waaruit in 2004 mijn webshop is ontstaan.

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf?

TrendySpeelgoed.nl is heel rustig maar gestaag en beheersbaar gegroeid. Van een webwinkel met de laptop op de keukentafel en de voorraad in de garage, naar een mooi bedrijf in Oss waar we kantoor en opslag combineren. Momenteel versturen we ruim 10.000 bestellingen op jaarbasis. In september openen we trouwens ook een fysieke vestiging waar we trendy speelgoed gaan verkopen. Lekker tegen de stroom in van online dus nu ook naar offline 😉 . Ik denk zeker dat dat potentie en kansen heeft. Superleuke nieuwe uitdaging weer. 

trendy speelgoed

Handen vol aan de webshop

Heb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan?

Ik heb mijn handen er aan vol! Tel bewust niet alle uren, zeker niet met de integratie van mobiel en I-Pad ben ik zeven dagen in de week bezig met mijn winkel. Zelfs op de WC geef ik nog antwoord op vragen via e-mail, Facebook en Twitter. Wel hebben we iedere avond na 20.00 uur een mobiel stop. Dan mag iedereen in het gezin alleen tijdens reclames op tv zijn mobiel checken, anders komen we nooit aan elkaar toe. Ook blijft de mobiel beneden als ik naar bed ga. Geen zaken op de slaapkamer!

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans?

Dat is en blijft echt ten alle tijden lastig. Je voelt je altijd wel schuldig naar of je gezin of het bedrijf. Maar op dinsdagmiddag neem ik bewust afstand. Dan haal ik mijn jongste uit school en spelen ook de buurkinderen bij ons. Op woensdag werk ik vanuit huis zodat ik ook het huis een beetje kan bijwerken en tijd heb om iets leuks te doen met de kinderen s’middags als ze dat ook willen. Vaak willen ze zelf al afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Maar die ruimte is er dan ook om dat bij ons thuis te doen.

Ofline en online combineren met trendy speelgoed

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?

De komende maanden gaan we met de komst van de winkel een drukke tijd tegemoet! Wel heb ik het idee en de plannen van de fysieke winkel ook besproken met man en kinderen. Dit wilde en kon ik alleen doen als zij erachter stonden maar ze vonden het een supertof idee. Ik denk op zich dat dit qua aantal werkuren en ook omvang van het bedrijf wel een beetje de max is. Als we nog groter groeien moet ik veel dingen uit handen geven en dat vind ik niet leuk. Nu is juist de afwisseling zo fijn. Van inkoop tot marketing maar ook zelf bestellingen inpakken in het magazijn, zelf draai ik overal in mee! Mijn gezin is ook betrokken bij mijn bedrijf. Regelmatig helpen ze mee op beurzen en evenementen, maar niet ons hele leven draait om het bedrijf. Er is nog genoeg ruimte voor privé activiteiten gelukkig.

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen?

Oh denk er heel goed over na, want…als je eenmaal voor jezelf begint zet je de knop nooit meer om. Ten minste, als je echt passie en vuur voelt voor je eigen bedrijf dan ben je er altijd mee bezig. Dat is leuk en goed maar moet je wel willen en kunnen. Het is ook onzin om te denken dat je alleen de eerste paar jaar er echt even heel druk mee bent en dan dat het dan staat en je daarna even rustig aan kunt doen. Dit hoor ik nog regelmatig, maar die vlieger gaat niet op, niet in deze tijd. Het is bikkelen en buffelen!

Waarom trendy speelgoed bijzonder is

Wil je nog graag iets toevoegen aan bovenstaande waar wij niet aan gedacht hebben?

Graag zou ik nog even willen uitleggen dat TrendySpeelgoed.nl niet zomaar een speelgoed winkel is. We richten ons op speelgoed en spellen met een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Trendy speelgoed waar kids zelf actief of creatief mee aan de slag gaan. Kijk bijvoorbeeld maar naar de letterspelmat waar MamsatWork een tijdje geleden een review over deed.

Geen speelgoed op batterijen, geen licences zoals tekenfilmhelden of zwaar gepromoot en geadverteerd speelgoed op kinder-tv kanalen, maar trendy speelgoed dat op eigen kracht de markt verovert omdat kinderen er zelf graag mee spelen! We struinen de hele wereld af naar dit unieke speelgoed. We ontwerpen zelf speelgoed, we importeren heel veel speelgoed zelf én kiezen de tofste krenten uit de pap bij lokale distributeurs en groothandels.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven