Trendy woonkamer planten; dit zijn de mooiste

Het afgelopen jaar zijn er veel mensen bijgekomen die een liefde voor planten hebben ontwikkeld. Ze hebben niet veel om handen gehad en zijn daardoor ‘besmet’ geraakt met het planten virus waardoor de trend voor planten in de woonkamer en alle andere kamers in huis duidelijk gezet is. Alleen planten in je woonkamer zetten is geen optie meer, de trend reikt zelfs tot planten in het toilet.

Planten woonkamer trend; deze planten zijn helemaal hip

Ook ik ben een plantengek en mijn liefhebberij voor groen bestaat al wat langer dan het afgelopen jaar. Wel merk ik dat ik het afgelopen jaar wat veranderd ben in mijn liefde voor planten. Niet alleen qua type planten, maar ook met betrekking tot de trend van woonkamer tot toilet en verder. Mijn gezinsleden vragen zich wel eens af waarom dat oerwoud nu zo nodig is, door het hele huis, haha.

Maar ik ben niet meer te stoppen en geniet van al dat groen in huis. Van babyplantjes stekken tot nieuwe planten planten in de tuin, ik hou ervan. Totdat er beestjes in zitten, dan besef ik me pas weer wat voor tijd mijn hobby kost. Afijn, ik zet in ieder geval graag de trends voor planten in de woonkamer op een rij voor je.

planten woonkamer trend; de 5 meets trendy woonkamer planten van dit moment

Grote planten trend in woonkamer; de Ficus Lyrata

Hoe groter hoe mooier zegt deze trend, maar de plant moet natuurlijk nog wel goed in je woonkamer passen. Grote planten zijn de trend. En eerlijk is eerlijk, als je een paar eyecatchers van planten hebt die je neer kan zetten dan lijkt het of je veel groen in huis hebt. En toch is er rust. Met heel veel kleine plantjes kan het sneller rommelig ogen.

Ik vond onlangs een prachtige tabaksplant op stam -de Ficus Lyrata- en was helemaal verliefd op deze kamerplant. Niet zo vreemd ook want deze plant hoort niet voor niets tot de trend van woonkamer planten op het moment. Vooral op stam is het een plaatje, alsof je een kleine boom in huis hebt. Ook een plaatje is dit mini ecosysteem in glas trouwens!

Op zich is deze plant niet heel moeilijk om te verzorgen, hou er echter wel rekening mee dat hij giftig is. Let op met deze plant bij katten en kinderen dus!

planten trends voor in de woonkamer, monstera variegata

Monstera Deliciosa en Monstera Variegata

Een andere plant die je heel veel in woonkamers terug ziet komen is de Monstera Deliciosa en in veel mindere mate de Monstera Variegata. Die laatste zie je een stuk minder omdat hij erg duur is maar de Monstera Variegata behoort zeker in de top 5 als we het hebben over de trends van planten in de woonkamer; deze plant is namelijk heel erg gewild. Er zijn zelfs speciale facebookgroepen opgericht voor deze plant. Een stekje van deze plant koop je vanaf €30,00 ongeveer. Je hebt dan vaak een ongewortelde stek die je zelf nog moeten laten wortelen. Wortelrot ligt op de loer en geduld is een vereiste bij zo’n stek.

Ik ben zelf vorig jaar naar Eindhoven gereden om een stek bij iemand op te halen (deze was al wel geworteld) en heb maanden moeten wachten op mijn eerste echte blad aan deze Monstera Variegata. Dan heb ik het blad dat aan de stek zat niet meegeteld. Inmiddels telt mijn stek 4 eigen bladeren waar ik heel blij mee ben, ook al hebben ze niet zo heel veel wit. Hierboven op de foto is mijn eigen Variegata.

bananenplant in rotan bak

Bananenplant in je woonkamer; ook een planten trend!

De bananenplant is momenteel ook ongekend populair. Ik snap het, want met zijn enorme bladeren is de bananenplant een prachtige grote plant die direct opvalt. Qua verzorging is deze plant ook niet zo heel erg lastig, alleen de bladeren zijn nogal gevoelig voor scheuren. Als je ze aanraakt bijvoorbeeld. Een bananenplant heeft veel licht nodig, maar heb je een woonkamer waar dit geen probleem is dan is deze planten trend zeker de moeite waard.

Pas op met katten; de plant is niet zozeer gifitg, maar katten vinden het wel fantastisch om erin te klimmen (in ieder geval bij ons) waardoor de stam kan knakken. Ik heb lang een bananenplant in huis ghad, maar na de aanval van de katten heb ik besloten dat we deze planten alleen bij ons buiten houden. Daar hebben we een paar enorme exemplaren staan.

Alocasia zebrina plant

De Alocasia Zebrina is ook een plant die bij veel liefhebbers op het lijstje staat in de top 5 trend planten voor de woonkamer. Deze plant heeft niet alleen prachtige bladeren, maar vooral de stelen van de bladeren zijn opvallend mooi. Hij wordt niet voor niets zebrina genoemd zeg maar, kijk maar naar de zwarte strepen op de stelen van deze toffe plant. De Alocasia Zebrina kan je kopen als klein plantje, maar ze kunnen behoorlijk groeien. Wist je dat de bladeren in de natuur zo groot worden dat mens en dier eronder kunnen schuilen tijdens een regenbui?

Aloë Vera woonkamer plant niet alleen als trend plant maar altijd goed!

De Aloë Vera plant hoort wat mij betreft altijd thuis in een trend overzicht van woonkamer planten. Niet alleen omdat hij leuk en karakteristiek is, maar ook vanwege de goede eigenschappen van het sap van deze plant. De Aloë Vera plant wordt niet voor niets gekweekt voor zijn sappen. Deze worden gebruikt in cosmetica, maar ook voor dranken die heel gezond zouden zijn en voor bijvoorbeeld zonnenbrand. Ik vind het ook heerlijk verkoelend werken. En je kan met het sap van een blad van de Aloë Vera plant dus ook een wondje op je huid behandelen. Hoe tof is dat?

Nu heb je in ieder geval gelezen welke woonkamer planten er ‘on trend’ zijn. Ik heb ze allemaal in huis! En sinds kort heb ik via Florastore ook weer een hertshoorn in huis, ook een van mijn persoonlijke favorieten (ook al staat hij niet in de top 5). Dit vind ik zo’n bijzondere plant om te zien. In een ver verleden heb ik er eentje gehad die zeker 100 centimeter breed was en ik ga proberen of ik dit kleintje ook zo groot kan laten groeien.

Welke planten hadden voor jou in dit rijtje moeten staan? Met andere woorden… wat zijn jouw favorieten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven