Trolls! Een animatiefilm vol grappen, grollen en vrolijke muziek

Trolls is de nieuwste animatiefilm van Dreamworks, die onder andere ook de hit Shrek produceerde. Er zijn de laatste tijd meer animatiefilms op het doek verschenen, en er zullen er vast nog meer volgen. Geen straf, want de meesten zijn érg leuk. Na Huisdiergeheimen en Finding Dory mochten we nu kennis gaan maken met de Trolls film. De meiden verheugden zich er enorm op!

trolls film animatie

De Trolls film is een vrolijke, kleurrijke en muzikale film

Ze werden niet teleurgesteld. In no-time zaten ze te giebelen in hun biosstoel. Ik betrapte mij erop zelf ook nogal eens in de lach te schieten. Soms om grapjes die zij niet direct zagen. Buiten het feit dat er volop gegrapt en gegrold wordt, vallen er direct nog twee dingen op: het swingt de pan uit en de vrolijke kleuren spatten van het scherm.

Als contrast op onze vrolijke vriendjes staat natuurlijke de grauwe Bergen stad. Vol chagrijnige Bergens, een wezen dat eigenlijk lijkt op de trol zoals wij die kennen. Denk aan de trollen bij de Elfjes in Droomvlucht of die van Tolkiens ‘In de ban van de ring’.
Toch is het de vrolijke noot, omgeven van alle kleuren van de regenboog, die de rode draad in deze muzikale animatiefilm vormt. Gelukkig maar, gezien de jonge doelgroep 😉 .

Hoofdrollen voor Waylon en Sharon Doorson

In de originele Trolls film spelen Justin Timberlake en Anna Kendrick de hoofdrol als Knoest (Branch in het Amerikaans) en Poppy. In Nederland is die eer weggelegd voor Waylon en Sharon Doorson. Op de zangkunsten van Waylon moesten we echter wel even wachten.. Poppy zingt meerdere bekende liedjes.

Note to vader in de rij achter mij: dat betekent niet dat je ze ook allemaal mee hoeft te zingen…

Poppy is de prinses van de trollen. Ze is altijd vrolijk, houdt van knutselen en is dol op feestjes. Met zoveel mogelijk glitter. Vrijheid, blijheid! Om de haverklap is het knuffeltijd en is een group-hug heel vanzelfsprekend. Behalve voor Knoest. De kleurloze en immer negatieve trol die grondig voorbereid en op zijn hoede is voor een aanval van de Bergens.

trolls animatie film Warner Bros

Trolls, het verhaal

De Bergens weten niet beter dan dat zij enkel blij kunnen zijn door het eten van een trol. De trollen blijken ineens niet meer voorhanden. Het lot van Prins Gristle lijkt onafwendbaar: nooit blij zijn. Het is de missie van de boosaardige Chef om trollen te vinden. En dat lukt.
Poppy gaat op avontuur om haar vrienden te redden uit de klauwen van de Chef en hun lot, opgegeten worden door de Bergens, te voorkomen. Hulp, verraad en vriendschap komen uit onverwachte hoek op haar weg. Gaat het haar lukken haar vrienden, en alle andere trolls te redden?

Moraal van het verhaal

Natuurlijk, het is en blijft een Amerikaanse animatiefilm, die Trolls film, dus er moét wel een moraal in het verhaal zitten. Zoals Knoest geen typische vrolijke trol is, is Bridget geen typische Bergen. Deze naïeve en lieve keukenmeid is vreselijk verliefd op de schijnbaar onbereikbare Prins Gristle. Zullen zij, de Prins en de Bergens ontdekken dat je van heel kleine dingen gaat zingen? Zijn die kleine dingen de trolls, of komt het gevoel van binnen?

De eerste reactie van de meiden? ‘Trolls was super leuk! Mag ik ‘m nog een keer zien?’
Het is dan ook echt een feel-good movie. Je gaat mee in de vrolijke karakters, scenes en de muziek. De licht spannende momenten worden prima afgewisseld met humor, die juist ook voor de kleinsten heel grappig is. De hippe wolk (’tik ‘m aan!’) is ronduit hilarisch, vinden wij dan.

Een aanrader dus!! Bekijk ook eens deze trailer, mocht je nog niet overtuigd zijn 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven