De troonrede en ‘wij’ ouders

Kijk, daar houden wij van. In de troonrede van 2015 wordt vandaag duidelijk melding gemaakt van de situatie van jonge ouders. Letterlijk heeft koning Willem-Alexander aangegeven dat jonge ouders in een veeleisende periode van hun leven meer ruimte krijgen om werk en gezin te combineren. Deze stelling wordt ondersteund door verschillende factoren.

In de troonrede wordt onder andere aangegeven dat de kinderopvangtoeslag omhoog gaat. Voor gezinnen waarin beide ouders werken -om wat voor reden dan ook- is dat natuurlijk een groot pluspunt. Daarnaast komen er extra plekken voor peuteropvang die betaalbaar zijn voor alle ouders èn wordt het bevallingsverlof voor vaders verlengd.

Even geleden was er al sprake van een verlenging van het vaderschapsverlof en schreven we daar een blog over. Het Europees Parlement streeft zelfs naar 2 weken voor de vader. Of dat er ook echt van gaat komen is nog niet duidelijk want concreter als dit wordt er nog niet over bovenstaande punten gepraat in de troonrede. Maar het begin is gemaakt. Het aankomende jaar zullen er maatregelen genomen worden om de ruimte te creeëren voor het combineren van werk en gezin. Hiep hiep hoera!

troonrede

Even los van de troonrede… of nou jah, niet los van de troonrede maar los van de inhoud 😉 . Er wordt alweer voldoende ‘gevonden’ van de outfit van Koningin Maxima, dit keer voornamelijk over haar handschoenen. Maar ik vond ze er weer tof uitzien. Stop met zeuren mensen en wees blij dat we zo’n vrouw hebben om ons land te vertegenwoordigen.

1 gedachte over “De troonrede en ‘wij’ ouders”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven