Troovie: je eigen speurtocht maken met een app, en wij testten hem alvast

Heb je soms even geen idee wat je moet gaan doen met je kids? Wil je dichtbij huis blijven of juist in de omgeving van je vakantieadres iets leuks ondernemen? Ga eens je eigen speurtocht maken 🙂 . Vanaf nu is er een supertoffe nieuwe app verkrijgbaar voor Android en IPhone: Troovie! Hiermee zet je binnen enkele minuten een gave speurtocht uit met leuke opdrachten. Altijd handig, als je zelf geen inspiratie of tijd hebt. Want de kids kunnen er ook zelf mee aan de slag. Maar je kan er juist ook een heel werk van maken en je creativiteit de vrije loop laten. Wij mochten de app testen, en hieronder lees je hoe wij dat vonden.

Lees ook: Wat nu? Mijn kind kan niet alleen spelen…

Wij willen iets leuks doen…

Zondagochtend, we zijn allemaal aangekleed en zitten te wachten tot de kleine jongen door zijn vader opgehaald wordt. Hij wil graag tot die tijd iets leuks gaan doen. Moet jij ook regelmatig voor wat entertainment zorgen bij de kids? Nou, iets leuks om te doen heb ik dit keer zeker…een aantal dagen geleden kreeg ik namelijk het verzoek om een nieuwe app te gaan testen: Troovie! Hiermee kun je zelf een speurtocht uitzetten op je mobiele telefoon of tablet. Door middel van je GPS verbinding word je dan de goede kant opgestuurd.

Hoe werkt Troovie?

Het leuke aan Troovie is, dat je de keus hebt uit verschillende verhalen voor tijdens je speurtocht. Wij hebben er voor gekozen om de korte versie te doen (+/- 30 minuten) waarbij we op jacht moesten naar 4 monsters. Ik heb een route uitgezet hier in de buurt en op verschillende plaatsen opdrachten ingevoerd. Je kunt er voor kiezen om de opdrachten te doen die al ingesteld zijn in de app, of je kunt zelf een aantal opdrachten verzinnen. Naast 2 opdrachten die de app al voor ons “verzonnen” had, heb ik mijn creatieve brein ook even flink aangesproken! Alles klaar….tijd om te gaan! Oja, onze gids van vandaag is Professor Pruttel!

Het begin was best even lastig voor mijn zoon van 5, want de Mega Monsterwijzer (het kompas) wijst wel ergens heen, maar daar staat een gebouw..en nu?! Hij had niet zo goed opgelet toen er gemeld werd dat je soms “om iets heen moet” in plaats van “erdoorheen”. Geeft niets, ligt aan hem, want in zijn enthousiasme loopt hij soms op de zaken vooruit en vergeet hij te luisteren. Blijkt deze app meteen een handige oefening 😉 .

Je eigen speurtocht maken mét opdrachten

De opdrachten die we moeten gaan doen: Gekke bekken trekken, heel hoog springen, een vraag beantwoorden en kijken wie het langste zijn lach in kan houden! Heel fanatiek begon hij aan de eerste opdracht, op de foto met de monsters en dan met zijn meest angstige gezicht. Dat was tenminste de bedoeling, maar stoer als hij is trok hij toch net een ander gezicht. Toen weer verder lopen door de straat op zoek naar het eerste monster met de naam Prullie. Die verstopt zich zoals je waarschijnlijk al kunt raden, voornamelijk in prullenbakken. Meneer stond dus bij iedere prullenbak te brullen dat hij tevoorschijn moest komen. Ineens had hij hem dan toch gevonden, weliswaar niet in een prullenbak, maar uiteraard bovenop mijn hoofd. Nou, dat was lachen, gieren en brullen natuurlijk! Het monster werd keurig in het bestemde potje gestopt en onze reis ging weer verder.

Lekker speuren

Monster nummer 2 (Dreck) verstopt zich het liefste in putten. Alle putten werden grondig bekeken en ook werd zijn naam regelmatig geroepen! Aan het einde van de straat was hij daar dan eindelijk. Even vangen, in het potje stoppen en weer door!

Het derde monster (Plonzo) vindt het fijn om zich in plassen water te verstoppen, dat was eventjes iets lastiger, aangezien het momenteel kurkdroog is buiten. Gelukkig kwamen we toch een plas water tegen, van iemand die net zijn auto gewassen had. Helaas, daar was het monster niet, dus we moesten verder zoeken. En toen ineens: Ja, daar was het monster! Nadat ook deze weer in het potje gestopt was mochten we weer verder wandelen.

Klimmen en klauteren

Het vierde monster (Frits Flits) houdt er van om in lantaarnpalen te klimmen. Gelukkig staan er ontzettend veel lantaarnpalen hier in de buurt (we wonen in het centrum). Professor Pruttel vertelde ons dat er op de lantaarnpalen geklopt moest worden, dus braaf als hij natuurlijk altijd is, klopte mijn kleine jongen keurig op alle lantaarnpalen. Uiteindelijk bij de “bejaardenflat” hier op de hoek kwam het monster tevoorschijn en werd hij uiteraard meteen in zijn kraag gevat.

De potjes moesten nog wel even snel in de speciale vrieskist gestopt worden, zodat de monsters zeker te weten nooit meer kunnen ontsnappen! En toen was het tijd voor de prijs, want die verdien je wel na al die inspanning en concentratie toch? Hij was er helemaal trots op en vertelde het meteen aan zijn vader die hem kwam ophalen! Voor herhaling vatbaar dus!

Bewegen en samenwerken

Door het vrolijke en opzwepende muziekje bleef mijn kleine vriend gemotiveerd om door te lopen. De hoofdpersonen in de app zijn herkenbaar en kleurrijk, wat het dus erg geschikt maakt voor kinderen. Als je het eventjes allemaal niet meer weet zit er ook een “help” functie op! Door Troovie leert je kind samenwerken met jou als ouder! Je kunt de app trouwens ook met nog meer kinderen en volwassenen gebruiken. Dit voer je in vlak voordat je aan de speurtocht begint!

Een aanrader!

Wij geven deze leuke app een dikke vette 10 en raden andere mensen zeker aan om aan de slag te gaan met Troovie!

Je kunt de gratis app vinden in ITunes en in Google Play Store! Mocht je nog een grotere speurtocht willen uitzetten, dan kun je tegen betaling de upgrade aanschaffen.

Lees ook: 10x Wat mama denkt na 2 weken vakantie

 

 

1 gedachte over “Troovie: je eigen speurtocht maken met een app, en wij testten hem alvast”

  1. Als je op zondag niet weet wat je moet doen: ga eens naar een kerk! Inspirerend, vermaak voor de kinderen en een gezellig uitje met gratis koffie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven